Arhiva

Arhiva pentru tagul: lichior

Crustă de vanilie cu migdale pralinate

Ingrediente: 100 g zahăr 50 g unt 50 g migdale tocate lapte 50 g praf de budincă de vanilie 1 lingură lichior de portocale Preparare: Untul se înmoaie într-o tigaie, la foc mic, se adaugă zahărul şi se caramelizează. Când se rumeneşte, se amestecă cu migdalele tocate. Compoziţia rezultată se toarnă pe hârtie de copt, în foaie subţire şi se lasă să se răcească. Când se întăreşte, se zdrobeşte cu ciocanul de bucătărie. Se prepară budinca de vanilie, se lasă la rece, se amestecă cu lichiorul de portocale, după care se toarnă în boluri sau pahare speciale. Se garniseşte cu

Deserturi, Mâncăruri cu alcool, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Migdale pralinate cu budincă de vanilie

Ingrediente: 100 g zahăr 50 g unt 100 g migdale tocate 50 g praf de budincă de vanilie 1 lingură lichior de portocale Preparare: Untul se înmoaie într-o tigaie, la foc mic, se adaugă zahărul şi se caramelizează. Când se rumeneşte, se amestecă cu migdalele tocate. Compoziţia rezultată se toarnă pe hârtie de copt, în foaie subţire şi se lasă să se răcească. Când se întăreşte, se zdrobeşte cu ciocanul de bucătărie. Se prepară budinca de vanilie, se lasă la rece, se amestecă cu lichiorul de portocale, după care se toarnă în boluri sau pahare speciale. Se garniseşte cu migdale

Deserturi, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Lichior Orgasm

Ingrediente: 30 ml cremă de whisky 30 ml lichior de cafea 30 ml lichior amaretto Preparare: Se amestecă toate ingredientele într-un shaker, se agită bine şi se serveşte într-un pahar înalt.

Băuturi alcoolice | Print | Nici o opinie pana acum

Cocktail cu gin

Ingrediente: 40 ml gin 20 ml suc de lămâie 20 ml lichior de caise Preparare: Se amestecă lichiorul de caise cu sucul de lămâie şi cu ginul, se păstrează la rece câteva minute (sau se adaugă cuburi de gheaţă) şi se serveşte.

Băuturi alcoolice | Print | Nici o opinie pana acum

Cocktail Europ 92

Ingrediente: 50 ml sirop de căpşuni 30 ml rom alb 20 ml lichior de cocos suc de portocale Preparare: Într-un shaker se combină lichiorul de cocos cu romul şi siropul de căpşuni, se agită bine şi se toarnă apoi într-un pahar. Se completează cu suc de portocale şi se serveşte.

Băuturi alcoolice | Print | Nici o opinie pana acum

Îngheţată cu lichior de afine

Ingrediente: 500 ml apă 80 g zahăr 1 linguriţă esenţă de vanilie 200 g ciocolată albă 1 lingură lichior de afine 50 g fulgi de ciocolată Preparare: Se pune apa la fiert cu zahăr, se fierbe la foc mic 5 minute, apoi se pune deasupra unui vas cu apă fierbinte, la bain marie şi se amestecă cu ciocolată albă. Când acesta se topeşte, se incorporează esenţa de vanilie şi lichiorul de afine. Compoziţia rezultată se lasă să se răcească, se amestecă cu fulgii de ciocolată şi se congelează, eventual îngheţată forme speciale.

Deserturi, Mâncăruri cu alcool, Îngheţate | Print | Nici o opinie pana acum

Îngheţată cu banane şi ciocolată neagră

Ingrediente: 100 g ciocolată neagră 6 linguri lapte 6 linguri lichior 1 banană mărunţită 1 lingură rom Preparare: Se topeşte ciocolata la bain-marie, se amestecă cu lapte, apoi se bate în robotul de bucătărie împreună cu banana şi romul. Compoziţia rezultată se toarnă în recipiente de plastic, se acoperă şi se dă 4 ore la rece.

Deserturi, Mâncăruri cu alcool, Îngheţate | Print | Nici o opinie pana acum

Plăcintă cu nuci şi miere

Ingrediente: 20 linguri zahăr 5 ouă 15 linguri lapte 15 linguri ulei 17 linguri făină 1 linguriţă bicarbonat de sodiu 500 g piersici 70 ml lichior de piersici 200 g miez de nucă 5 linguri miere Preparare: Se toacă miezul de nucă, apoi se căleşte cu miere şi se dă deoparte. Într-o tavă nu prea adâncă, se caramelizează 5 linguri zahăr, astfel încât tot fudul tăvii să se acopere uniform cu caramel. Deasupra se aşază piersicile tăiate felii, se dau la cuptor, se coc 15 minute şi se stropesc cu lichior. Ouăle se bat bine cu zahăr, după aceea se

Clătite / Plăcinte, Deserturi, Mâncăruri cu alcool | Print | Nici o opinie pana acum

Tort cu spumă de ciocolată

Ingrediente: 1 linguriţă ness 150 g ciocolată 3-5 ouă 1 gălbenuş 1 linguriţă esenţă de vanilie 5 linguri rom sau lichior 3 linguri zahăr Blat-biscuit 50 g ciocolată 2 linguri cacao 50 g unt 150-200 g biscuiţi digestivi 2 linguri zahăr brun Preparare: Se amestecă ciocolata cu cacaoa, se pun într-un vas mic, deasupra băii de aburi şi se omogenizează. Biscuiţii se zdrobesc în robotul de bucătărie, se combină cu zahăr, se incorporează în ciocolată topită şi se aşază pe o tavă. Se apasă cu lingura astfel încât să formeze o crustă groasă de 4 cm şi se dau la

Deserturi, Mâncăruri cu alcool, Torturi | Print | Nici o opinie pana acum

Tort cu ciocolată şi alune

Ingrediente: 250 g zahăr 160 g ciocolată cu alune 250 g smântână 5 albuşuri 2 linguri lichior de alune 1 linguriţă esenţă de vanilie ½ linguriţă cremă tartar Preparare: Se bat albuşurile spumă, se adaugă crema tartar şi se omogenizează bine cu mixerul, se incorporează treptat zahărul, vanilia şi se învârte timp de 10 minute cu mixerul. Se toarnă apoi într-o tavă Kugell tavă, se netezeşte la suprafaţă şi se coace timp de o jumătate de oră, se scoate apoi şi se lasă deoparte 20 minute. Când se răceşte, se scoate din formă şi păstrează la rece. Într-un bol se

Deserturi, Mâncăruri cu alcool, Torturi | Print | Nici o opinie pana acum