Arhiva

Arhiva pentru tagul: lime

Sos picant de peşte

Ingrediente: 1 praz sare câţiva ardei iuţi ½ căţel de usturoi zdrobit câteva linguri suc de lămâie sau lime piper alb câteva linguriţe de sos de peşte sau sos de soia Preparare: Se toacă prazul şi ardeii iuţi apoi se amestecă cu sosul de peşte. Se adaugă usturoiul şi sucul de lămâie sau lime. Se blendează şi se garniseşte cu pătrunjel proaspăt.

Bucătăria thailandeză, Reţeta zilei, Sosuri | Print | Nici o opinie pana acum

Avocado cu lime

Ingrediente: 2 avocado decojiţi, curăţaţi de coajă şi zdrobiţi 1 linguriţă suc de lime ½ lingură suc de portocale ½ lingură suc de ananas un vârf de cuţit chimen măcinat ½ legătură coriandru verde, tocat 1 linguriţă sos iute sare Preparare: Avocado se curăță de coajă, se înlătură sâmburii și se formează o pastă, care se omogenizează cu suc de lime, suc de portocale, suc de ananas, chimen şi coriandru. Se condimentează după gust cu sare şi sos picant. Compoziţia rezultată se dă la rece, la frigider, înainte de servire, se poate decora cu verdeaţă mărunţită.

Bucătăria spaniolă, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Pui cu alune caju și creveți

Ingrediente: 4 bucăți piept de pui 125 ml supă de pui 60 ml ulei de palmier 50 g alune caju, prăjite şi măcinate 1 ceapă 1 ardei iute 2 căţei de usturoi, tocaţi mărunt o mână de creveţi uscaţi 2 linguri ulei de măsline 4 linguri suc de lime sare, după gust Preparare: Se taie pieptul de pui în bucăţi şi se aşază într-un castron. Se amestecă sucul de lime cu usturoiul şi puţină sare, apoi se toarnă peste carnea de pui şi se lasă aşa cel puţin 30 minute. Se toacă ceapa mărunt şi se pune la prăjit într-o

Bucătăria braziliană, Bucătăria popoarelor, Carne de pasăre, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Bruschete cu avocado şi roşii

Ingrediente: 4 felii de pâine 2 avocado Roşii cherry Ulei de măsline Oţet balsamic 2 căţei de usturoi Suc de lime Sare, piper Preparare: Feliile de pâine se prăjesc în cuptor, după care se stropesc cu ulei de măsline şi se freacă cu usturoi. Avocado se curăţă de coajă, apoi se zdrobeşte, se omogenizează cu sare, piper şi suc de lime. Roşiile se taie cubuleţe, se adaugă puţin ulei, sare şi oţet balsamic. Feliile de pâine se ung cu pasta de avocado, cât sunt calde, iar deasupra se aşază roşiile. Se servesc calde.

Aperitive, Aperitive cu legume, Bucătăria italiană, Mâncăruri cu legume, Reţete cu poze, Reţete de post | Print | Nici o opinie pana acum

Salată de pui cu mango

6 octombrie – 1979: Papa Ioan Paul al II-lea devine primul pontif care vizitează Casa Albă. În 1981, Anwar al-Sadat, președinte al Egiptului și laureat al Premiului Nobel pentru Pace, este asasinat în Cairo de un grup de fanatici. În 1987 Fiji devine republică. Ingrediente: 500 g piept de pui dezosat şi fără piele 150 g orez alb 1 mango 1 avocado 2 cepe roşii, tăiate julien sucul de la 2 lime 4 linguri coriandru, tocat 2 linguri ulei de măsline sare şi piper Preparare: Se fierbe orezul, apoi se trece sub un jet de apă rece. Pieptul de pui

Aperitive cu carne, Carne de pasăre, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei, Salate, Salate cu carne | Print | Nici o opinie pana acum

Pui dulce cu smântână

18 martie – 1906: Traian Vuia realizează, la Paris, primul zbor din Europa cu un aparat mai greu decât aerul, condus exclusiv prin mijloace proprii de bord. 1965: Un cosmonaut rus – lt. Alexei Leonov , din Rusia sovietică, păşeşte pentru prima dată în afara unei nave spaţiale (pentru 12 minute). La 3 iunie, va fi imitat de astronautul american Edward White. Ingrediente: 500 g carne de pui fără os 2 lime sau lămâi 2 linguri zahăr un vârf de cuţit sare 1 linguriţă sare 1 lingură făină de porumb ½ linguriţă pastă de ghimbir ulei 1 ceapă tocată 2

Carne de pasăre, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Sos picant thailandez

27 februarie – pomenirea cuvioşilor părinţilor noştri Asclipiu şi Iacob, care în pace s-au săvârşit – Sfinţii Asclipiu şi Iacob erau asceţi sirieni care au trăit în secolul al V-lea. Informaţii despre aceştia avem de la Teodoret din Cyr. Sfântul Asclipiu a dus o viaţă de înfrânare în satul său natal şi nu-l deranjau vizitele oamenilor. Mulţi dintre ei îl imitau şi îi urmau exemplul, printre care era şi sfântul Iacob. Acesta s-a închis într-o căsuţă lângă satul Nimuza, pe care n-a părăsit-o niciodată şi vorbea cu oamenii printr-o deschizătură în perete, tăiată astfel ca nimeni să nu-l poată vedea.

Reţete de post, Sosuri | Print | Nici o opinie pana acum

Guacamole cu ardei şi chipsuri de cartofi

14 noiembrie – în 1865 se naşte Prosper Montagne, unul dintre cei mai renumiţi maeştri culinari, el este cel care a creat Larousse Gastronomique, în 1938, o enciclopedie a gastronomiei franceze. 1497: S-a terminat zidirea Bisericii “Înălţarea Domnului” de la Mănăstirea Neamţ, monument ce defineşte stilul moldovenesc în arhitectura religioasă, stil constituit în epoca lui Ştefan cel Mare. Este Ziua Naţională a Guacamole în Mexic precum şi Ziua Mondială de luptă împotriva Diabetului. Ingrediente: 5 avocado 100 g coriandru proaspăt, tocat 1 ceapă albă, tocată 2 linguri pastă de usturoi 1 ardei iute, tăiat fin 1 linguriţă oregano uscat sucul

Bucătăria mexicană, Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Pui cu alune caju

28 octombrie – 1538: Prima Universitate în Lumea Nouă, la San Domingo a fost fondată Universidad Santo Tomás de Aquino; fondatorul ei Papa Paul al III-lea. Este Ziua Naţională a Greciei, a cărei deviză este „Libertate sau Moarte”. Pe 28 octombrie 1931 se năștea, la Tighina, actorul Ilarion Ciobanu, a cărui carieră actoricească a fost precedată de “o lungă caravană de meserii: hamal, ţăran cu sapa, tractorist, miner, săpător, tâmplar, şofer, marinar, pescar”. Pe 28 octombrie 1704 a murit John Locke, filozof și om politic englez, a fundamentat orientarea senzualistă în teoria cunoașterii, opera sa cea mai cunoscută fiind Eseu

Carne de pasăre, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Pui cu citrice

Ingrediente: 1 pui 2 portocale 2 lime 2 linguri ulei de măsline 1 linguriţă coriandru zdrobit 1 linguriţă verdeaţă câteva picături sos Tabasco sare şi piper Preparare: Puiul se desprinde bucăţi şi se aşază într-un castron, se asezonează cu sucul de la 1 lămâie şi de la 1 portocală, se aromează cu verdeaţă, coriandru, sare şi piper, se toarnă uleiul de măsline, apoi sosul Tabasco. Se lasă la macerat timp de 1 oră, amestecând din când în când pentru a se cufunda bine puiul în marinată. Carnea de pui se aşază într-o tavă şi se dă la cuptor pentru 40

Carne de pasăre, Mâncăruri cu carne | Print | Nici o opinie pana acum