Arhiva

Arhiva pentru tagul: linte

Paste cu linte roșie

Ingrediente: 400 g paste 100 g linte roşie, zdrobită 400 ml apă sărată 250 g roşii din conservă 1 ceapă 1 ardei roşu 1 căţel de usturoi 1 lingură margarină 2 linguri ulei 1 lingură pastă de tomate 1 linguriţă busuioc 1 vârf de cuţit sare sare şi piper, după gust Preparare: Se curăţă ardeiul de seminţe şi vinişoare, apoi se toacă mărunt şi se pune la călit într-o cratiţă cu ulei încins, alături de ceapă, tocată şi ea fin. Se zdrobeşte usturoiul şi se adaugă peste ardei şi ceapă, se amestecă bine, apoi se incorporează lintea, roşiile din conservă,

Mâncăruri cu legume, Pizza şi paste, Reţeta zilei, Reţete de post | Print | Nici o opinie pana acum

Supă de linte cu roșii

Ingrediente: 200 g linte fiartă 2 cepe 1 ardei gras 1 conservă roșii Sare, piper Ulei de măsline Preparare: Se călesc în ulei ardeiul tăiat mărunt și ceapa tocată, apoi se adaugă lintea fiartă, se omogenizează câteva minute. Se incorporează roșiile din conservă, cu suc cu tot, se zdrobesc puțin cu furculița. Se completează cu apă și se lasă să fiarbă 15 minute, se asezonează cu sare, piper după gust.

Reţeta zilei, Reţete de post, Supe / Ciorbe cu legume, Supe, ciorbe, borşuri | Print | Nici o opinie pana acum

Paste cu legume și linte, de post

Ingrediente: 400 g paste fără ou 100 g linte roşie, fiartă și zdrobită 400 ml apă sărată 250 g roşii din conservă 1 ceapă albă 1 ardei gras 3 căţei de usturoi 4 linguri ulei 1 lingură pastă de tomate 1 linguriţă busuioc 1 vârf de cuţit sare sare şi piper, după gust Preparare: Se curăţă ardeiul de seminţe şi vinişoare, apoi se toacă mărunt şi se pune la călit într-o cratiţă cu ulei încins, alături de ceapă, tocată şi ea fin. Se zdrobeşte usturoiul şi se adaugă peste ardei şi ceapă, se amestecă bine, apoi se incorporează lintea, roşiile

Mâncăruri cu legume, Pizza şi paste, Reţeta zilei, Reţete de post | Print | Nici o opinie pana acum

Chiftele fără carne, cu linte

Ingrediente: 500 g linte 1 ardei tocat sau 1 ceapă tocată 1 cartof felii 50 g tahini 2 linguriţe praf de copt 1 linguriţă usturoi pudră 1 linguriţă coriandru uscat 1 linguriţă chimen măcinat 50 ml ulei sare, piper Preparare: Lintea se curăţă, se spală, apoi se acoperă cu apă caldă şi se lasă la rece să se înmoaie. După 3 ore se scurge şi se macină în robotul de bucătărie. Se adaugă ardeiul tocat sau ceapa tocată, cartofii, tahini, usturoiul, coriandrul, chimenul şi piperul. Compoziţia se sărează după gust şi se omogenizează (tot în robotul de bucătărie), apoi se

Aperitive, Aperitive cu legume, Bucătăria libaneză, Chiftele şi găluşte, Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Supă de linte cu lapte de soia

Ingrediente: 400 g linte roşie 1 ceapă 1 căţel de usturoi 1 L supă de legume 3 linguri lapte de soia 1 lingură pastă curry 2 linguri ulei frunze de coriandru, tocate mărunt Preparare: Se toacă ceapa mărunt şi se căleşte în puţin ulei, se adaugă pasta de curry, amestecând mereu pentru a se omogeniza. Se stinge cu supa de legume, se lasă să dea în clocot, după care se adaugă boabele de linte, se acoperă vasul cu un capac şi se fierbe înăbuşit timp de 30 de minute, sau până se înmoaie lintea. Coriandrul mărunţit se combină cu laptele

Reţeta zilei, Reţete de post, Supe / Ciorbe cu legume, Supe, ciorbe, borşuri | Print | Nici o opinie pana acum

Supă de spanac cu orez

Ingrediente: 500 g legume: pătrunjel, mărar, frunze de coriandru, spanac și cozi de ceapă 100 g orez cu bob lung 100 g mazăre 100 g fasole boabe 100 g linte 3 cepe mari 500 g carne de miel ½ lingură șofran sare și piper după gust ulei Preparare: Se lasă în apă la înmuiat mazărea, fasolea și lintea 5 ore. Se curăță de coajă și se feliază ceapa, după care se călește până prinde culoare. Carnea se taie cubulețe și se călește cu ceapa 7-8 minute, se adaugă mazărea, fasolea, lintea, șofranul, sarea cu piperul în 3 litri de apă

Reţeta zilei, Supe / Ciorbe cu carne, Supe, ciorbe, borşuri | Print | Nici o opinie pana acum

Supă cu sos alb

Ingrediente: 1 dovlecel alb, mic 2 roşii medii ¼ cană mazăre sau linte piper măcinat coriandru sau pătrunjel tocat, pentru garnitură 2 ţeline, curăţate şi tocate sare Pentru sosul alb: 1 lingură unt 1 lingură lapte 1 lingură făină sau mălai Preparare: Se feliază dovlecelul, se taie roşiile în sferturi, pentru a fi mai uşor de decojit, atunci când s-au fiert. Se pun la fiert, în oală sub presiune, împreună cu mazărea şi 2 căni cu apă. Se lasă să se răcească. Se decojesc roşiile şi se amestecă totul cu mixerul. Pentru sosul alb: se încinge untul, se adaugă făina

Reţeta săptămânii, Reţeta zilei, Supe / Ciorbe cu legume, Supe, ciorbe, borşuri | Print | Nici o opinie pana acum

Supă de roşii cu linte

Ingrediente: 2 linguri unt (ghee) ¼ lingură chimen, măcinat 2 ardei iuţi mici, uscaţi, tocaţi ½ linguriţă garam masala 1 căţel de usturoi, tocat mărunt 50 g linte 400 g roşii decojite, tocate şi sucul lor 500 ml supă de legume 1 linguriţă zahăr ½ linguriţă şofran sare Preparare: Se încălzeşte untul (ghee) într-o tigaie mare, se adaugă chimenul, ardeii, garam masala şi usturoiul. Se călesc la foc mic, amestecând continuu. Se adaugă lintea, roşiile şi supa de legume. Se dă totul într-un clocot, se condimentează cu zahăr, şofran şi sare, apoi se fierbe înăbuşit 30 de minute. Se adaugă

Reţeta zilei, Supe / Ciorbe cu legume, Supe, ciorbe, borşuri | Print | Nici o opinie pana acum

Mâncare de orez cu linte

9 noiembrie – 1799: Revoluția franceză: Lovitură de stat (“18 brumar”). Directoratul este înlăturat și înlocuit cu Consulatul; instaurarea dictaturii burgheziei . 1857: Deputații pontași din Adunarea ad-hoc a Moldovei, în frunte cu Ion Roată, au depus o jalbă pe biroul Adunării, cerând, printre altele, desființarea “boierescului”. Ingrediente: 200 g orez jasmine 200 g linte uscată 125 ml ulei de măsline 750 ml apă 2 cepe 1 linguriţă chimion măcinat sare şi piper negru măcinat Preparare: Se lasă lintea la înmuiat în apă rece pentru 3 ore; orezul se lasă o jumătate de oră în apă, după care se scurge

Mâncăruri cu legume, Orez, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Mâncare de linte

11 august – În 1956 moare pictorul american Jackson Pollock, o figură proeminentă a expresionismului abstract în pictură – care s-a bucurat de notorietate și faimă. După anii 40 experimentează tehnica picturii murale cu cerneluri lichide, așternând culoarea prin picurare, este perioada inovațiilor tehnice – creează structuri coloristice complexe, suprapuse, un conglomerat de culori, suprafața devenind compusă totuși cu multă rigoare. Ingrediente: 250 g linte 1 ceapă tocată 2 morcovi tocată 3 căţei de usturoi zdrobit 1-2 linguri ulei 3 roşii decojite şi tocate 250 ml supă de pui 1 lingură oregano 1 lingură mălai amestecat cu puţină apă sare,

Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum