Arhiva

Arhiva pentru tagul: mac

„Buzunarele lui Haman”

Ingrediente: 400 g făină albă 1 ou 200 g zahăr 200 ml suc de portocale 400 g făină integrală 250 g unt gem, miere cu nuci zdrobite, prune uscate sau mac pisat cu zahăr, pentru umplutură Preparare: Se bate untul cu zahăr, apoi se încorporează oul. Se amestecă cu sucul de portocale şi, treptat, se adaugă câte o ceaşcă din fiecare fel de făină. Se face un aluat nu prea tare, care se pune 5-6 ore la rece, să se odihnească. Mai târziu, se întinde o foaie cât mai subţire, care, cu un pahar mare se taie cercuri. Se ia

Deserturi, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Pui şi curry

16 martie – În 1926 – fizicianul american Robert Goddard Hutchings a construit prima rachetă cu combustibil lichid, care s-a ridicat la o înălţime de 12 m şi a zburat pe o distanţă de 56 m. Iar în 1966 astronauţii americani Neil Armstrong şi David Scott, aflaţi la bordul navetei Gemini 8, reuşesc prima conectare a unei navete spaţiale cu echipaj uman cu un alt obiect, o rachetă Agena. Se naște în 1751 al 4-lea președinte american James Madison, iar în 1957 moare sculptorul român Constantin Brâncuși. Ingrediente: 1 kg carne de pui, tăiată bucăţi mici 3 linguriţe nucă de

Carne de pasăre, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Mâncare de vinete

23 februarie – 1929: Încep şi în România concursurile de frumuseţe, prin declararea Magdei Demetrescu drept „Miss România 1929″. 1949: Decret privind aprobarea statutului organizării şi funcţionării Bisericii Ortodoxe Române. În 1883 se naște regizorul american Victor Fleming, iar în 1821 moare poetul englez John Keats. Este Ziua Națională în Brunei. Ingrediente: 400 g vinete 2 cepe mici 2 linguri nucă de cocos 1 linguriţă usturoi tocat 1 linguriţă ghimbir un vârf de cuţit turmeric câteva frunze proaspete de curry 1 cană suc de tamarind 3 ardei iuţi ½ linguriţă zahăr sare 5 linguri ulei, unt sau ghee frunze tocate

Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Salată de ceapă galbenă, de post

23 noiembrie – 1914 – în timpul Revoluției Mexicane, are loc ultima retragere de forțe americane din Veracruz, ocupată cu 7 luni înainte ca răspuns în problema Tampico, incident între forțele terestre mexicane și vasele americane ce au ocupat portul Veracruz, din timpul războiului între facțiunile Revoluției Mexicane, 1940 – România devine semnatar al Pactului Tripartit, astfel alăturându-se Axei celor 3 Puteri, după venirea la putere a Gărzii de Fier, semnarea acestui act însemna protejarea țării în fața unei noi agresiuni a URSS-ului. În 1760 se năștea revoluționarul francez F.N. Babeuf, cel care a fondat un mic cerc de adepți

Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei, Reţete de post, Salate, Salate cu legume | Print | Nici o opinie pana acum

Pui cu lămâie şi mac

Ingrediente: 1 kg piept de pui, dezosat, fără piele zeama de la 2 lămâi coajă rasă de la 2 lămâi 60-70 g mac 500 g orez sălbatic sare, piper ulei vegetal făină Preparare: Pieptul de pui se taie cuburi potrivite ca mărime, se sărează, piperează, bucăţile de carne se dau prin făină. Se încinge ulei vegetal într-o tigaie mai mare, se adaugă carnea toată şi se amestecă la foc mediu până îşi schimbă culoarea, apoi se presară coaja de lămâie şi se omogenizează. Se lasă carnea să se rumenească 10 minute, amestecând din când în când. Se incorporează macul, nu

Carne de pasăre, Fripturi, Mâncăruri cu carne | Print | Nici o opinie pana acum

Pui arăbesc cu lămâie şi mac

Ingrediente: 1 kg piept de pui, dezosat, fără piele zeama de la 2 lămâi coajă rasă de la 2 lămâi 60-70 g mac 500 g orez sălbatic sare, piper ulei vegetal făină Preparare: Pieptul de pui se taie cuburi potrivite ca mărime, se sărează, piperează, bucăţile de carne se dau prin făină. Se încinge ulei vegetal într-o tigaie mai mare, se adaugă carnea toată şi se amestecă la foc mediu până îşi schimbă culoarea, apoi se presară coaja de lămâie şi se omogenizează. Se lasă carnea să se rumenească 10 minute, amestecând din când în când. Se incorporează macul, nu

Bucătăria arabă, Carne de pasăre, Mâncăruri cu carne, Orez, Reţeta zilei, Reţete cu poze | Print | 3 Opinii

Slobodu-i a corinda?

De Crăciun, românii au o mulţime de obiceiuri la a căror origine se împletesc tradiţii străvechi, păgâne şi simboluri creştine. Este şi cazul jocului caprei. Acesta era practicat încă din vremuri precreştine de către păstorii şi agricultorii care cereau divinităţii spor. Ritualul a fost „creştinizat” abia spre sfârşitul Evului Mediu şi, dintr-un ceremonial grav, jocul caprei a devenit un pretext de etalare a podoabelor tradiţionale, o alegorie în care grotescul şi ludicul sunt menite să alunge răul, iar „moşul” şi „dracul” sunt personaje mai „noi”, adaptate sărbătorii creştine. În popor sunt însă zeci de alte practici şi superstiţii, precum credinţa

Articole | Print | Nici o opinie pana acum

Pirohy (reţetă ucrainiană)

20 noiembrie – 1917 este ziua cand Ucraina a fost declarată republică. 89 ani mai târziu, se stingea scriitorul rus Lev Nicolaevici Tolstoi. Ingrediente: 1 ou 5 ceşti făină un vârf de cuţit sare 1-3 ceşti apă 1 ceaşcă lapte 1 ceaşcă mac 1 gălbenuş 3 linguriţe zahăr 1 ceaşcă varză umplută 1 ceapă 1 ceaşcă ciuperci tocate sare, piper Preparare: Se amestecă apa cu laptele. Se încorporează oul. Încetul cu încetul, se adaugă făina. Cantitatea poate diferi, aşa că se pune cât pentru un aluat moale. Se amestecă apoi se frământă, se acoperă şi se lasă la cald 1

Bucătăria ucrainiană, Garnituri, Reţeta zilei, Salate, Salate cu ciuperci, Salate cu legume, Salate cu ouă | Print | Nici o opinie pana acum