Arhiva

Arhiva pentru tagul: maghiran

Clătite cu ton

trimisă de Ciprian Cosma Ingrediente, 4 porții, durata de preparare: 2 ore – clătite tradiționale cu 4-5 ouă – 4 conserve ton bucăți – 4 cepe roșii – 250 ml suc de roșii și o conservă roșii decojite – un pachet de unt – 200 ml smântână ușoară – 3 lămâi – 3 portocale – 3 grapefruit roșii – 300 grame: arahide, alune de pădure, migdale, caju, fistic – condimente: sare, piper, busuioc, coriandru, maghiran, mentă, leuștean, rozmarin Preparare: – clătitele se fac mai groase, cu mai multă sare decât de obicei – ceapa se rade fin și se căleste

Clătite / Plăcinte, Reţeta zilei, Reţete cu poze, Reţetele voastre | Print | Nici o opinie pana acum

Supă de orez cu verdețuri

Ingrediente: 200 g orez cu bob lung, basmati 1 kg verdețuri: pătrunjel, mentă, coriandru, cozi de ceapă 500 g carne miel 4 linguri mazăre 4 linguri zeamă de lămâie 2 linguri zahăr 2 linguri măghiran proaspăt 1 lingură mentă 4 cepe mari ulei sare, piper după gust Preparare: Se feliază 2 cepe și se călesc până ce devin aurii. Se adaugă 4-5 pahare cu apă fierbinte, se împrăștie în vas mazărea, sarea și piperul și se lasă la foc mic 10 minute. Se pune orezul și se mai lasă pe foc 15-20 minute. Se curăță de coajă și se feliază

Reţeta zilei, Supe / Ciorbe cu carne, Supe, ciorbe, borşuri | Print | Nici o opinie pana acum

Supă de orez cu verdețuri

Ingrediente: 200 g orez cu bob lung, basmati 1 kg verdețuri: pătrunjel, mentă, coriandru, cozi de ceapă 500 g carne miel 4 linguri mazăre 4 linguri zeamă de lămâie 2 linguri zahăr 2 linguri măghiran proaspăt 1 lingură mentă 4 cepe mari ulei sare, piper după gust Preparare: Se feliază 2 cepe și se călesc până ce devin aurii. Se adaugă 4-5 pahare cu apă fierbinte, se împrăștie în vas mazărea, sarea și piperul și se lasă la foc mic 10 minute. Se pune orezul și se mai lasă pe foc 15-20 minute. Se curăță de coajă și se feliază

Bucătăria albaneză, Bucătăria bulgară, Reţeta zilei, Reţete, Supe / Ciorbe cu carne | Print | Nici o opinie pana acum

Antricot de miel cu vinete la cuptor

Ingrediente: 600 g antricot de miel 1 vânătă 1 ceapă albă 250 ml supă de legume 150 g orez 500 g roşii din conservă 3 linguri unt 1 linguriţă maghiran 1 vârf de cuţit cimbru uscat sare şi piper Preparare: Se taie carnea de miel fâşii, se prăjeşte bine pe ambele părţi în unt încins, apoi se scoate şi se aşază într-o tavă. Vânăta se decojeşte, se taie cuburi care se lasă la înmuiat într-un vas cu apă sărată, timp de 15 minute, după care se scurge, se limpezeşte şi se împrăştie peste carnea din tavă, alături de ceapa călită

Bucătăria egipteană, Carne de miel, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Supă de măcriş cu porumb dulce

10 iulie – Se naște în 1922 Marcel Proust, romancier, eseist și critic francez, cunoscut mai ales pentru romanul – În căutarea timpului pierdut, operă publicată de Gallimard în șapte volume – timp de 14 ani. Romanul conține peste 2000 de personaje, a satirizat aristocraţia, a fost un analist al dragostei şi al geloziei, şi un pionier al romanului de introspecţie şi analiză ale conştiinţei. A creat peste 40 de personaje memorabile. Mai presus de toate mesajul cartii sale este afirmarea vieţii. Ingrediente: 1 L supă de vită 400 g boabe porumb dulce 1 ou 1 mănunchi de măcriş, tocat

Reţeta zilei, Supe, ciorbe, borşuri | Print | Nici o opinie pana acum

Miel cu rozmarin

Ingrediente: 3 linguriţe rozmarin proaspăt 3 căţei de usturoi sare, piper, după gust un vârf de cuţit maghiran proaspăt 3 linguriţe ulei 5 bucăţi muşchi de miel 3 linguri suc de lămâie Preparare: Se toacă rozmarinul şi maghiranul. Se amestecă cu sare, piper şi usturoi zdrobit. Se presară peste carne şi se lasă câteva ore la marinat. Se prăjeşte carnea pe grătar. Se stropeşte cu suc de lămâie şi se serveşte cu salată verde şi vin.

Carne de miel, Mâncăruri cu carne, Reţete de Paşti | Print | Nici o opinie pana acum

Miel la grătar cu spanac

Ingrediente: 1 pulpă de miel fără os 300 g spanac tocat 3 căţei de usturoi zdrobit 2 ouă 350 g crutoane de pâine 200 g ceapă tocată 125 ml apă 150 g ţelină tocată 50 g pătrunjel verde tocat 50 g parmezan ras 50 ml ulei 3 linguri busuioc verde tocat 1 linguriţă rozmarin uscat un vârf de cuţit maghiran uscat 50 g mentă verde sare, piper Preparare: Se călesc împreună, în ulei încins, ceapa, ţelina şi usturoiul. Separat, se face un amestec din spanac, ouă, pătrunjel, busuioc, maghiran şi piper. Se incorporează compoziţia călită mai devreme, parmezanul şi crutoanele.

Carne de miel, Fripturi, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei, Reţete de Paşti | Print | Nici o opinie pana acum

Tocană de carne cu ciuperci

Ingrediente: 600 g carne fără os 3 morcovi mici tăiaţi felii 3 cartofi mici tocaţi 150 g bacon 200 g ciuperci 250 g fasole verde 3 linguri făină 3 linguri ulei de măsline 500 ml supă de vită 50 g unt 3 cepe mici 1 linguriţă maghiran uscat 1 linguriţă cimbru uscat 1 linguriţă pătrunjel verde tocat sare, piper Preparare: Se taie carnea bucăţi, se trece prin făină şi se prăjeşte în ulei încins, până se rumeneşte uniform, pe ambele părţi. Separat, se călesc baconul şi ceapa tocată. Când se rumenesc, se adaugă carnea supa, cartofii, morcovii, maghiranul şi cimbrul.

Carne de porc, Mâncăruri cu carne, Mâncăruri cu ciuperci | Print | Nici o opinie pana acum

Mâncare de cod şi legume

Ingrediente: 1 kg cod sărat 2 cepe albe 10 inimi de anghinare 10 ml ulei de măsline 10 măsline negre 100 g fasole boabe 250 g roşii în bulion câţiva cartofi vin alb, sec mentă verde, maghiran, foi de dafin şi rozmarin supă de pui 1 lingură chili 4 linguriţe usturoi mărunţit 1 vârf de cuţit zahăr Preparare: Se taie peştele bucăţi şi se lasă la înmuiat în apă rece, peste noapte. Se scurge apoi, se spală şi se pune la fiert vreme de 15 minute, după care se scoate şi se îndepărtează pielea şi oasele. Se toarnă puţin ulei

Mâncăruri cu carne, Mâncăruri cu legume, Peşte | Print | Nici o opinie pana acum

Supă de dovleac

Ingrediente: 900 g dovleac decojit, cuburi (sau banane) 400 ml supă de morcovi 5 linguriţe unt 1 linguriţă salvie tocată 1 linguriţă maghiran tocat 1 linguriţă oregano verde tocat 1 linguriţă zahăr un vârf de cuţit scorţişoară un vârf de cuţit cuişoare 100 g smântână sare, piper Preparare: Untul se înmoaie la foc mic, se condimentează cu salvie, maghiran şi oregano, apoi se căleşte amestecând mereu, 5 minute. Când se rumeneşte, verdeaţa se scoate , iar untul rămas se căleşte în continuare cu dovleacul. Se asezonează totul cu scorţişoară, cuişoare, sare şi piper, după gust, apoi, după 10 minute, peste

Supe / Ciorbe cu legume, Supe, ciorbe, borşuri | Print | Nici o opinie pana acum