Arhiva

Arhiva pentru tagul: mango

Salată de cartofi dulci cu mango

Ingrediente: 3 linguriţe suc de lămâie 1 linguriţă coaja rasă de la 1 lămâie 1 fruct mango 3 linguriţe ulei 1 cartof dulce zahăr sare piper 1 linguriţă oţet un vârf de cuţit salată verde mentă Preparare: Se taie mango şi cartoful felii. Se amestecă sucul de lămâie, coaja de lămâie, uleiul, zahărul, sarea, piperul, oţetul, iar jumătate din acest sos se toarnă peste cartof şi jumătate peste mango. Se amestecă bine şi se coc pe grătar câteva minute pe fiecare parte. Se taie felii mai mici şi se amestecă cu restul de sos. Se aşază pe un platou garnisit

Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei, Salate, Salate cu legume | Print | Nici o opinie pana acum

Sos de mango

Ingrediente: 1 ardei iute tocat 1 linguriţă zahăr 2 linguriţe sos de peşte 3 căţei de usturoi 1 mango bine copt 3 linguriţe coriandru tocat sucul de la 2 lămâi Preparare: Se amestecă toate ingredientele şi se blendează. Se asezonează cu sare şi piper, după gust.

Bucătăria thailandeză, Reţeta zilei, Sosuri | Print | 1 Opinie

Salată de pui cu mango

6 octombrie – 1979: Papa Ioan Paul al II-lea devine primul pontif care vizitează Casa Albă. În 1981, Anwar al-Sadat, președinte al Egiptului și laureat al Premiului Nobel pentru Pace, este asasinat în Cairo de un grup de fanatici. În 1987 Fiji devine republică. Ingrediente: 500 g piept de pui dezosat şi fără piele 150 g orez alb 1 mango 1 avocado 2 cepe roşii, tăiate julien sucul de la 2 lime 4 linguri coriandru, tocat 2 linguri ulei de măsline sare şi piper Preparare: Se fierbe orezul, apoi se trece sub un jet de apă rece. Pieptul de pui

Aperitive cu carne, Carne de pasăre, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei, Salate, Salate cu carne | Print | Nici o opinie pana acum

Salată de mango şi cartofi dulci

Ingrediente: 3 linguriţe suc de lămâie 1 linguriţă coaja rasă de la 1 lămâie 1 mango 3 linguriţe ulei 1 cartof dulce zahăr, sare, piper, după gust 1 linguriţă oţet un vârf de cuţit salată verde mentă Preparare: Se taie mango şi cartoful felii. Se amestecă sucul de lămâie, coaja de lămâie, uleiul, zahărul, sarea, piperul, oţetul. Jumătate din acest sos se toarnă peste cartof şi jumătate peste mango. Se amestecă bine şi se coc pe grătar câteva minute pe fiecare parte. Se taie felii mai mici şi se amestecă cu restul de sos. Se aşază pe un platou garnisit

Reţete de post, Salate, Salate cu legume | Print | Nici o opinie pana acum

Salată de ananas şi mango

Ingrediente: 4 căni amestec de fructe tăiate (ananas, mango, mere, struguri) 4 linguri nucă de cocos măcinată 2 ardei iuţi uscaţi 1 linguriţă seminţe de muştar 2 linguriţe zahăr sare Preparare: Se amestecă zahărul cu frunzele tăiate şi se pune deoparte. Se macină nuca de cocos, seminţele de muştar şi ardeii iuţi. Se amestecă cu puţină apă. Pasta obţinută se amestecă cu fructele. Se asezonează cu sare. Se serveşte rece.

Reţete de post, Salate, Salate cu fructe | Print | Nici o opinie pana acum

Salată de mango cu nucă de cocos

26 februarie – pomenirea sfântului Sebastian din Poshekhonye – Sfântul Sebastian din Sokhota, Poshekhonye, a pus temeliile unei mănăstiri cu Hramul Schimbarea la Faţă, pe malul râului Sokhota, la distanţa de 90 verste de oraşul Romanov (azi Tutaev), în districtul Yaroslav. Călugării mănăstirii au cultivat ei înşişi pământul şi se hrăneau cu rodul mâinilor lor. Fondatorul mănăstirii era primul care dădea acest exemplu pentru munca câmpului. Sf. Sebastian a încetat din viaţă în anul 1500. Mănăstirea Schimbarea la Faţă de pe râul Sokhota s-a alăturat mai târziu mănăstirii Cherepovets iar în 1764 s-a închis. Pe la mijlocul secolului al XIX-lea,

Mâncăruri cu legume, Reţete de post, Salate, Salate cu legume | Print | Nici o opinie pana acum

Salată de ananas şi mango

25 februarie – 1817: Deschiderea oficială a muzeului Naţional Bruckenthal din Sibiu, cel mai vechi muzeu din ţară. 1866: Debutul literar al lui Mihai Eminescu în revista Familia din Oradea, cu poezia De-aş avea… 1925: Scaunul Arhiepiscopal şi Mitropolitan al Ungro-Vlahiei este ridicat la rangul de Scaun Patriarhal. Miron Cristea devine, în calitatea sa de primat al României, patriarh al Bisericii ortodoxe Române. În 1707 se naște dramaturgul italian Carlo Goldoni, iar în 1852 moare poetul irlandez Thomas Moore. Ingrediente: 4 căni amestec de fructe tăiate (ananas, mango, mere, struguri) 4 linguri nucă de cocos măcinată 2 ardei iuţi uscaţi

Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei, Salate, Salate cu legume | Print | Nici o opinie pana acum

Salată de mango, creveţi şi ardei

Rețetă trimisă de Mona Ștefan Ingrediente: 200 g creveţi decorticaţi, fierţi 100 g frunze de salată verde ½ mango copt ½ lămâie 1 roşie 1 ardei gras, roşu 1 ceapă mică 1 lingură de ulei 1 praf de ghimbir sare şi piper, după gust Preparare: Se spală salata şi se scurge bine, apoi se spală roşia şi se taie cubuleţe. Se amestecă salata cu roşia şi se aşază pe mijlocul unui platou. Se stoarce lămâia iar zeama obţinută se îmbină cu uleiul, sarea, piperul şi ghimbirul, apoi cu ceapa tocată şi ardeiul mărunţit. Mango se taie lamele subţiri şi se

Reţete cu poze, Reţetele voastre, Salate, Salate cu legume | Print | 2 Opinii

Salată de mango, creveţi şi ardei

31 ianuarie – 106: Se termină reconstrucţia podului peste Dunare (cu o lungime de 1135 m) la Drobeta, de către Apolodor din Damasc. 1834: Se deschide, la Bucureşti, Şcoala de muzică vocală, de declamaţie şi literatură a „Societăţii Filarmonice”. 1844: Emanciparea ţiganilor aparţinând aşezămintelor bisericeşti şi mănăstirilor de către Mihail Sturdza, Domnul Moldovei (1834-1849). În 1844, au fost eliberaţi şi ţiganii robi ai statului. În 1920 are loc inaugurarea Universităţii din Cluj, deschisă de Consiliul Dirigent al Ardealului în prezenţa Regelui Ferdinand I. Ingrediente: 200 g creveţi decorticaţi, fierţi 100 g frunze de salată verde ½ mango copt ½ lămâie

Reţeta zilei, Salate, Salate cu legume, Salate cu peşte | Print | 2 Opinii

File de porc cu mango

Ingrediente: 1 bucată file de porc (de 1 kg) 1 ceapă roşie 2 căţei de usturoi 4 mango 1 ardei 250 ml suc de mango 250 ml supă de pui 1 lingură zahăr brun 1 linguri coriandru 1 linguriţă scorţişoară 1 linguriţă ghimbir măcinat 1 vârf de cuţit sare ulei foaie de copt Preparare: Se toacă ceapa şi se căleşte în puţin ulei încins. Mango se taie felii groase şi se adaugă la ceapa călită, alături de zahăr, ghimbir şi scorţişoară. Ardeiul se toacă mărunt, la fel şi usturoiul, apoi se împrăştie în compoziţia de mai sus, se condimentează cu

Carne de porc, Mâncăruri cu carne | Print | Nici o opinie pana acum