Arhiva

Arhiva pentru tagul: mărar

Salată de cartofi cu maioneză de post

Ingrediente: 6 cartofi 2 rădăcini ţelină 50 g mărar verde, tocat fin 200 g maioneză vegetală 2 linguri oţet de mere 1 lingură suc de lămâie 2 linguri muştar de Dijon apă, pentru fiert sare şi piper, după gust Preparare: Se curăţă cartofii de coajă, se taie bucăţi şi se pun la fiert într-o cratiţă cu apă. Când încep să se înmoaie, se scurg de apă şi se lasă la răcit. Se taie ţelina cuburi mici şi se pune într-o salatieră, se adaugă mărarul, oţetul de mere, sucul de lămâie, muştarul şi se omogenizează bine. Se incorporează maioneza, se condimentează

Reţeta zilei, Reţete de post, Salate, Salate cu legume | Print | Nici o opinie pana acum

Cremă de brânză cu smântână şi mărar

Ingrediente: 250 g brânză rasă 250 ml smântână 250 g maioneză 1 lingură fulgi de ceapă 1 lingură pătrunjel uscat 1 linguriţă mărar Preparare: Se amestecă smântâna cu maioneza și brânza, se adaugă mărarul, fulgii de ceapă, se condimentează cu puţină sare şi crema obţinută se aşază pe un platou, se garniseşte cu pătrunjel, se lasă la rece o jumătate de oră, apoi se poate servi.

Aperitive, Aperitive cu brânză, Mâncăruri cu brânză, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

File de somon la cuptor, în suc propriu

Editura Urban Lifestyle a deschis sezonul reţetelor preparate de invitaţii noştri. Aceştia vor găti pentru dumneavoastră reţeta lor preferată, însoţită de poze. Invitatul nostru de azi este Cristian Peev, care şi-a etalat măiestria în bucătărie şi care ne-a pregătit: File de somon la cuptor, în suc propriu Ingrediente: 3 fileuri de somon 2 lămai 1 ceaşcă ulei de masline sare, piper, după gust 1 gutuie feliată 1 kg cartofi 1 căpăţână broccoli 3 linguriţe mărar proaspăt Ulei pentru prăjit Pentru sos: 1 gălbenuş 1 linguriţă muştar 3 căţei de usturoi 1 lingură tarhon, proaspăt sau congelat 1 vârf cuţit de

Peşte, Reţeta zilei, Reţete cu poze | Print | 4 Opinii

Musaca de orez şi zucchini

Ingrediente: 1 legătură ceapă verde tocată 50 ml ulei de măsline 2 linguri apă 7 dovlecei zucchini, tăiaţi cuburi 2 roşii, tăiate cuburi 250 g orez 1 L apă 4 ouă 1 lingură mărar verde, tocat 1 lingură pătrunjel verde, tocat boia sare, piper Preparare: Se căleşte ceapa verde în puţin ulei şi apă, se acoperă şi se lasă la foc mic, până se înmoaie, apoi se pune în tavă, peste zucchini şi orez. Deasupra se toarnă puţină apă şi se presară condimentele: sarea, boia şi piperul. Se amestecă totul bine, se acoperă cu folie de aluminiu şi se dă

Bucătăria turcă, Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei, Reţete de post | Print | Nici o opinie pana acum

Salată de țelină cu maioneză de post

Ingrediente: 6 cartofi 2 rădăcini ţelină 50 g mărar verde, tocat fin 200 g maioneză vegetală 2 linguri oţet de mere 1 lingură suc de lămâie 2 linguri muştar de Dijon apă, pentru fiert sare şi piper, după gust Preparare: Se curăţă cartofii de coajă, se taie bucăţi şi se pun la fiert într-o cratiţă cu apă împreună cu țelina tăiată cubulețe. Când încep să se înmoaie, se scurg de apă şi se lasă la răcit. Se adaugă într-o salatieră, se presară mărarul, se stropește cu oţet de mere, sucul de lămâie, muştarul şi se omogenizează bine. Se incorporează maioneza,

Reţeta zilei, Reţete de post, Salate, Salate cu legume | Print | Nici o opinie pana acum

Paste spiralate cu dressing şi carne de vită

Ingrediente: 450 g paste spiralate 3 ceşti carne de vită 1-2 ceşti ardei 1 ceaşcă ţelină 1 ceaşcă ceapă roşie 1 castravete murat 3 cepe verzi 1 ceaşcă lapte 3 ceşti maioneză 1 ceaşcă smântână 1 linguriţă seminţe de mărar un vârf de cuţit piper Preparare: Se toacă carnea şi se căleşte. Se toacă ardeii, ţelina şi castravetele, iar ceapa se taie felii. Se fierb pastele şi se scurg, după aceea se clătesc cu apă rece. Se amestecă cu ardeii, carnea, ţelina, ceapa şi castravetele. Se face un dressing din condimente dizolvate în puţină apă, lapte, maioneză, smântână, mărar şi

Mâncăruri cu carne, Pizza şi paste, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Dovlecel scăzut

Ingrediente: 600-800 g dovlecel 60 g unt 50 g făină 50 g ceapă roşie rasă 200 ml smântână 1 lingură de mărar 2 linguri de oţet sare Preparare: Dovlecelul ras se sărează şi se lasă să stea 15 minute. Între timp se prepară rântaşul. În untul încins se pune făina, ceapa rasă, şi apoi se adaugă dovlecelul stors bine de zeamă. Se amestecă bine, se adaugă apă, puţin oţet şi mărar (nu se pune multă apă, deoarece dovlecelul lasă zeamă). Se lasă la fiert. La sfârşit se adaugă smântână.

Aperitive cu legume, Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Salată de legume cu usturoi

Ingrediente: 1 cartof 1 ceaşcă porumb fiert 1 căţel de usturoi 1 ceaşcă măsline 1 castravete 1 ceapă Mărar Sare, piper, ulei de măsline Preparare: Se toacă ceapa şi usturoiul, se mărunțește mărarul. Se fierb cartofii şi se taie felii, apoi se amestecă cu porumbul. Se adaugă castraveţii tocaţi şi măslinele, compoziția se condimentează şi se garnisește cu mărar.

Reţeta zilei, Reţete de post, Salate, Salate cu legume | Print | Nici o opinie pana acum

Supă de spanac cu orez

Ingrediente: 500 g legume: pătrunjel, mărar, frunze de coriandru, spanac și cozi de ceapă 100 g orez cu bob lung 100 g mazăre 100 g fasole boabe 100 g linte 3 cepe mari 500 g carne de miel ½ lingură șofran sare și piper după gust ulei Preparare: Se lasă în apă la înmuiat mazărea, fasolea și lintea 5 ore. Se curăță de coajă și se feliază ceapa, după care se călește până prinde culoare. Carnea se taie cubulețe și se călește cu ceapa 7-8 minute, se adaugă mazărea, fasolea, lintea, șofranul, sarea cu piperul în 3 litri de apă

Reţeta zilei, Supe / Ciorbe cu carne, Supe, ciorbe, borşuri | Print | Nici o opinie pana acum

Pateuri cu dovlecei si feta

Ingrediente: 1 zucchini mare ½ ceașcă brânză feta 2-3 fire ceapă verde, tocate ½ ceașcă pătrunjel tocat ½ ceașcă mărar tocat 1 lingură făină 2-3 căței de usturoi 1 linguriță praf de copt piper negru Preparare: Se taie zucchini cubulețe apoi se fierbe, după ce au fiert se strânge în mâini să elimine apa. Se amestecă toate ingredientele cu zucchini, oul adăugându-se la sfârșit. Se omogenizează cu o lingură de lemn. Se pune ulei la încins, de 1 cm înălțime. Cu o lingură se ia din compoziția de mai sus și se pun în tigaie, se prăjesc 3 minute la

Aperitive, Aperitive cu legume, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum