Arhiva

Arhiva pentru tagul: margarină

Paste cu linte roșie

Ingrediente: 400 g paste 100 g linte roşie, zdrobită 400 ml apă sărată 250 g roşii din conservă 1 ceapă 1 ardei roşu 1 căţel de usturoi 1 lingură margarină 2 linguri ulei 1 lingură pastă de tomate 1 linguriţă busuioc 1 vârf de cuţit sare sare şi piper, după gust Preparare: Se curăţă ardeiul de seminţe şi vinişoare, apoi se toacă mărunt şi se pune la călit într-o cratiţă cu ulei încins, alături de ceapă, tocată şi ea fin. Se zdrobeşte usturoiul şi se adaugă peste ardei şi ceapă, se amestecă bine, apoi se incorporează lintea, roşiile din conservă,

Mâncăruri cu legume, Pizza şi paste, Reţeta zilei, Reţete de post | Print | Nici o opinie pana acum

Brânză cu spanac

Ingrediente: 2 căni brânză de vaci 3 căni brânză cheddar, rasă 6 ouă bătute 6 linguri margarină 1 legătură spanac, tocat mărunt 3 căni brânză mozzarella, rasă 6 linguri făină 2 cepe mici Preparare: Se amestecă brânza cheddar cu mozzarella şi brânza de vaci, apoi se adaugă făina şi ceapa călită. Deasupra, se pun ouăle bătute, margarina moale şi spanacul tocat. Se pune totul într-o tavă unsă cu ulei şi se coace cel puţin o jumătate de oră.

Aperitive, Aperitive cu brânză, Aperitive cu legume, Mâncăruri cu brânză, Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Plăcintă cu pui şi legume

Ingrediente: 3 ceşti făină 3 linguriţe margarină 150 g ciuperci 1 morcov 150 g ţelină 150 g anghinare 10 linguriţe unt moale 10 linguriţe făină 200 g unt 3 ceşti smântână sare 300-500 g pui 3 ceşti supă de pui sare, piper, după gust 3 linguriţe pătrunjel 1 ou 3 linguriţe lapte Preparare: Se amestecă făina cu 100 g unt, jumătate din smântână şi sare. Se obţine un aluat care se înveleşte în folie şi se lasă la frigider cel puţin 20 de minute. Se taie ciupercile felii şi se călesc în margarină până se înmoaie şi se rumenesc.Se fierb

Aluaturi, Clătite / Plăcinte, Mâncăruri cu carne, Reţeta săptămânii, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Plăcintă cu pui şi legume

Ingrediente: 3 ceşti făină 3 linguriţe margarină 150 g ciuperci 1 morcov 150 g ţelină 150 g anghinare 10 linguriţe unt moale 10 linguriţe făină 200 g unt 3 ceşti smântână sare 300-500 g pui 3 ceşti supă de pui sare, piper, după gust 3 linguriţe pătrunjel 1 ou 3 linguriţe lapte Preparare: Se amestecă făina cu 100 g unt, jumătate din smântână şi sare. Se obţine un aluat care se înveleşte în folie şi se lasă la frigider cel puţin 20 de minute. Se taie ciupercile felii şi se călesc în margarină până se înmoaie şi se rumenesc.Se fierb

Clătite / Plăcinte, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Ruladă cu ciuperci

Ingrediente: Pentru aluat: 2 ouă 2 linguri de ulei 200 ml lapte 200 g făină integrală un vârf de cuţit sare 100 g unt/ulei Pentru umplutură: 3 linguri margarină 1 ceapă mare 2 căţei usturoi 800 g ciuperci ½ ceaşcă ardei verde 3 linguri făină 200 ml lapte un vârf de cuţit sare un vârf de cuţit piper un vârf de cuţit busuioc 500 g brânză mozzarella sau brânză Monterey Jack Preparare: Aluatul: Se bat ouăle cu uleiul şi laptele. Se adaugă făina şi sarea şi se amestecă bine. Se ţine la frigider o jumătate de oră. Se încinge unt

Aperitive, Aperitive cu ciuperci, Mâncăruri cu ciuperci, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Budincă de ciocolată cu scorţişoară şi chili

Ingrediente: 250 g zahăr tos 2 linguri amidon 500 ml lapte 100 g ciocolată 2 gălbenuşuri bătute un vârf de cuţit chili măcinat un vârf de cuţit scorţişoară măcinată 2 linguri margarină 1 linguriţă vanilie Preparare: Într-un vas nu prea mare, la foc mic, se amestecă zahărul şi amidonul. Treptat, cu ajutorul mixerului, se incorporează laptele şi ciocolata rasă. Preparatul se bate bine, apoi se fierbe 2 minute la foc mic. Se ia 1/2 din compoziţia tocmai realizată şi, amestecând mereu, se incorporează în gălbenuşurile bătute. Se adaugă scorţişoară şi chili, după care amestecul se fierbe şi se amestecă în

Deserturi, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Cartofi cu sardele în ulei

Ingrediente: 400-500 g cartofi 120 g sardele în ulei zeama de la 1 lămâie 2 linguriţe margarină 40% grăsime capere sare şi piper Preparare: Într-o cratiţă se fiert cartofii timp de 10 minute. Între timp, se amestecă sardelele stoarse bine, zeama de lămâie, caperele, sarea şi piperul, până ce formează o pastă fină. Când sunt fierţi, cartofii se scot şi se curăţă de coajă, apoi se taie în lungime şi se pune deasupra o lingură mare de ulei de sardele. Se poate adăuga şi ton pentru a da mai multă savoare.

Mâncăruri cu carne, Peşte, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Plăcintă cu lămâie

29 octombrie – 1947: Are loc, la București, în sala de festivități a Școlii Superioare de Război, procesul intentat conducătorilor Partidului Național-Țărănesc, în frunte cu Iuliu Maniu. 1967: S-a inaugurat Stadionul Central din Craiova, cu ocazia meciului internațional de fotbal dintre echipele României și Poloniei. 1974: Se deschide sesiunea Marii Adunări Naționale, la care se adoptă mai multe legi, între care Legea retribuirii după cantitatea și calitatea muncii, Legea privind sistematizarea teritoriului și localităților. Ingrediente: 250 g făină 60 g margarină 3 gălbenuşuri 1 lingură amidon 25 gelatină 200 ml suc de lămâie 1 lingură coajă rasă de lămâie 1

Clătite / Plăcinte, Deserturi, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Supă de conopidă şi praz

31 iulie – Moare în 1944 Antoine-Marie Roger, viconte de Saint-Exupéry, autorul uneia dintre cele mai cunoscute povestiri, cele mai răspândite Le Petit Prince, tradusă în peste 100 de limbi. “Un individ trebuie să se sacrifice pentru salvarea unei colectivităţi. Nu este vorba aici de o aritmetică stupidă. E vorba de respectarea omului ca individ.” (A. de Saint-Exupéry: “Pilote de Guerre”). Ingrediente: 1 praz 1/3 căpăţână conopidă proaspătă 2 linguri margarină sau unt 2 linguri făină de orez nucşoară măcinată 2-3 căni cu apă Preparare: Se căleşte prazul în unt, amestecând câteva minute. Se adaugă făina de orez. Se prăjeşte

Reţeta zilei, Supe / Ciorbe cu legume, Supe, ciorbe, borşuri | Print | Nici o opinie pana acum

Sos de ciuperci

16 iulie – 1945: În deşertul Alamogordo – SUA, a avut loc primul test al unei bombe atomice „Trinity Test”, în care s-au folosit şase kilograme de plutoniu şi care a declanşat o explozie echivalentă cu puterea a 19 kilotone de TNT; ca urmare a exploziei, suportul de lansare a fost pulverizat, iar nisipul, pe o rază de 700 metri, calcinat. Ingrediente: 300 g ciuperci, tăiate în patru 1 ceapă roşie tocată 3 linguriţe margarină 4 linguriţe făină 1 ceaşcă smântână 35% 1 ceaşcă lapte sare, după gust piper, după gust paprika, după gust pătrunjel proaspăt, după gust tarhon, după

Reţeta zilei, Sosuri | Print | Nici o opinie pana acum