Arhiva

Arhiva pentru tagul: marinata

Menta plurivalentă

Cui nu îi place ceaiul de mentă… mai ales în dimineţile de vară? Să ştiţi însă că aceasta nu este singura utilizare pe care o puteţi da minunatei plante! Menta poate acompania cu succes o salată de roşii (alături de busuioc), poate completa o marinată, poate da farmec unui compot sau unei prăjituri şi poate fi condimentul principal în tzatziki (sos specific bucătăriei greceşti, pe bază de castraveţi şi iaurt consistent).

Sfatul zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Mic dejun cu rulouri de tofu

trimisă de Claudiu Pentru rulouri: 3 ardei capia 6 felii de tofu afumat 4 felii de tofu cu verdeaţă 4-5 ciuperci roşii cherry Marinata pentru ardeii capia: ulei de măsline oţet xeres sare, piper Marinata pentru tofu afumat: ulei de măsline zeama de la 1 lămâie sos de soia piper, sare Salata: 1 morcov ½ ţelină rădăcină 2 roşii mari 2 cepe roşii 3 linguriţe capere 4-5 ridichi 2-3 fire ceapă verde 1 castravete crud Marinata pentru salată: 2 linguriţe muştar 50 ml ulei de măsline 10 ml sos Worcestershire zeama de la 1 lămâie Pregătire: Se coc ardeii, se

Aperitive cu legume, Reţete cu poze, Reţetele voastre | Print | 1 Opinie

Aripioare picante

Ingrediente: 1 kg aripioare de pui 2 ouă Făină Fulgi de porumb Ulei pentru prăjit Pentru marinată: 200 ml vin roşu 2 linguri miere 3 linguri oţet balsamic 2 linguri pastă de ardei iute 2 linguri pastă de roşii 50 ml ulei de măsline 4 linguri sos Worcestershire Sare, piper Preparare: Aripioarele de pui se pun la fiert până ce apa dă în clocot. Se scot şi se îndepărtează pielea, în cazul în care nu vă place aceasta. Se pun la marinat într-un bol, combinând ingredientele pentru marinată. Se acoperă vasul şi se dă la rece 3-4 ore. Separat, se

Bucătăria americană, Carne de pasăre, Mâncăruri cu alcool, Mâncăruri cu carne, Mâncăruri cu ouă, Reţeta zilei, Reţete cu poze | Print | 3 Opinii

Păstrăv cu migdale şi orez cantonez

Ingrediente: 4 fileuri de păstrăv 150 g fulgi de migdale 2 morcovi 2 ardei roşii 1 ceapă albă 4 ciuperci 150 g mazăre 1 ½ cană orez 1 lămâie 4 linguri sos de soia 3 linguri ulei de măsline sare, piper ulei pentru prăjit 6 linguri făină apă un vârf de cuţit boia Preparare: Orezul se spală în 2-3 ape, apoi se scurge. Se pune apa la fiert într-o oală, când clocoteşte se adaugă orezul şi se fierbe la foc mic până se umflă. Când este fiert se scurge şi se clăteşte sub jetul de apă rece, pentru a îndepărta

Bucătăria chineză, Orez, Peşte, Reţeta zilei, Reţete cu poze | Print | 1 Opinie