Arhiva

Arhiva pentru tagul: măsline

Pizza de casă

Reţetă trimisă de Meli şi Zak Ingrediente: Aluat pentru 2 pizza mari 1 kg făină 2 cuburi drojdie (50 g) 450 g apă călduţă 100 ml ulei de măsline Sare Un vârf de zahăr 100 g ciuperci 200 g mozzarella 2 ardei graşi Măsline ceapă Prosciutto, cârnaţi Parmezan ras Roşii tocate, suc de roşii Sare, piper, cimbru Preparare: Se face o maia din apă călduţă şi drojdie dizolvată, în care se pun 2 linguri de făină şi un praf de zahăr, care se incorporează, după ce a stat 15 minute la temperatura camerei, în făina pentru aluat. Se adaugă sare

Bucătăria italiană, Mâncăruri cu carne, Mâncăruri cu ciuperci, Pizza şi paste, Reţeta săptămânii, Reţeta zilei, Reţete cu poze, Reţetele voastre | Print | Nici o opinie pana acum

Sendvișuri cu prosciutto și cremă de brânză

Ingrediente: 1 pachet brânză de vaci ½ legătură pătrunjel proaspăt 7-8 felii prosciutto 10 roșii cherry 50 g măsline negre, fără sâmburi Preparare: Feliile de pâine din făină albă sau integrală se rumenesc puțin în cuptor. Se freacă brânza cu pătrunjel până devine o pastă omogenă. Feliile se ung cu pasta, în strat potrivit. Deasupra se așază câte o felie subțire de prosciutto și jumătăți de roșii cherry, se garnisesc cu măsline negre.

Aperitive, Aperitive cu brânză, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Rulouri de șuncă cu brânză

Ingrediente: Pentru aluat: 500 g făină 210 ml apă 15 g drojdie 1 ½ linguri sare 6 linguri unt Umplutura: 2 buchețele rucola 200 g brânză parmezan, rasă 200 g șuncă serrano sau pastramă de porc 12 roșii uscate, deshidratate ulei de măsline Preparare: Pentru aluat: se dizolvă drojdia în apă călduță, se adaugă untul topit și răcit, puțin câte puțin, făina și sarea. Se formează un aluat moale, se frământă câteva minute bune. Se divide în două și se fac 2 bile mari, se pun în pungi de plastic și se lasă să se odihnească 30 de minute, Se

Aperitive, Aperitive cu brânză, Aperitive cu carne, Mâncăruri cu brânză, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Spaghete cu pui

Ingrediente: 1 linguriţă făină 1 ceaşcă bere 3 roşii 1 linguriţă sos picant 1 ceaşcă smântână măsline 300 g spaghete unt 1 ceapă 1 ceaşcă ţelină 1 ardei 150 g ciuperci 3 căţei de usturoi 1 linguriţă boia iute 3 linguriţe pătrunjel 300 g carne de pui 150 g brânză cheddar Preparare: Se fierb spaghetele şi se scurg și se amestecă cu 5 linguriţe de unt. Se taie pătrunjelul, roşiile şi carnea. Se rade brânza. Se toacă ceapa, ţelina, ardeiul, ciupercile şi usturoiul, apoi se călesc împreună, se adaugă sos picant, boia iute și se lasă un sfert de oră,

Bucătăria italiană, Carne de pasăre, Mâncăruri cu carne, Pizza şi paste, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Salată de cartofi cu brânză

Ingrediente: 3 ceşti maioneză 5 ceşti cartofi 3 ouă 1 ceaşcă brânză cheddar 3 linguriţe pătrunjel 1 ceaşcă ceapă verde, tocată 1 ceaşcă măsline verzi 1 ceaşcă ţelină 50 ml lapte sare piper Preparare: Se taie măslinele şi unul dintre ouă felii. Se toacă pătrunjelul. Se fierb cartofii, se curăţă de coajă şi se taie cuburi, apoi se amestecă cu 2 ouă fierte şi tocate. Se adaugă brânza rasă şi ceapa verde mărunțită. Se amestecă maioneza cu laptele, gradual, și se condimentează cu sare şi piper, după gust. Sosul preparat se toarnă peste cartofi şi se omogenizează cu lingura de

Mâncăruri cu brânză, Reţeta săptămânii, Reţeta zilei, Salate, Salate cu brânză | Print | Nici o opinie pana acum

Salată de cartofi cu ceapă

Ingrediente: 1 linguriţă muştar Dijon 1 linguriţă sos de soia sare 5 cartofi 1 ceapă 1 ceaşcă murături 1 ceaşcă maioneză piper 3 linguriţe oţet 1 ceaşcă ţelină 1 măr câteva măsline Preparare: Se toacă ceapa, ţelina şi mărul, se feliază măslinele şi murăturile. Se fierb cartofii şi se lasă să se răcească, după care se curăţă şi se taie cuburi. Se amestecă cu ceapa, mărul, ţelina, măslinele şi murăturile. Se omogenizează maioneza cu muştarul, oţetul, sosul de soia și se toarnă peste amestecul cu cartofi, se condimentează cu sare şi piper după gust. Se acoperă şi se lasă la

Reţeta zilei, Salate, Salate cu legume | Print | Nici o opinie pana acum

Salată de legume cu usturoi

Ingrediente: 1 cartof 1 ceaşcă porumb fiert 1 căţel de usturoi 1 ceaşcă măsline 1 castravete 1 ceapă Mărar Sare, piper, ulei de măsline Preparare: Se toacă ceapa şi usturoiul, se mărunțește mărarul. Se fierb cartofii şi se taie felii, apoi se amestecă cu porumbul. Se adaugă castraveţii tocaţi şi măslinele, compoziția se condimentează şi se garnisește cu mărar.

Reţeta zilei, Reţete de post, Salate, Salate cu legume | Print | Nici o opinie pana acum

Spaghete cu fasole verde şi usturoi

Ingrediente: 500 g spaghete 2 linguri ulei de măsline 500 g piept de pui fără piele, tăiat felii 500 g fasole verde 2 ardei roşii tocaţi 4 căţei de usturoi zdrobit 1-2 linguriţe praf de usturoi 60 g sos teriyaki 250 ml supă de pui sare, piper Preparare: Se fierb pastele 10 minute, se clătesc cu apă rece şi se scurg. Carnea se prăjeşte în puţin ulei, fasolea verde se căleşte la foc mic. După 7 minute se adaugă ardei, iar după alte 5, usturoiul. Se combină totul cu sos teriyaki şi supă, se dă în clocot, apoi se amestecă

Bucătăria italiană, Pizza şi paste, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Fettuccine cu brânză de capră şi ardei

Ingrediente: 4 roşii uscate tăiate în 2 1 lingură ulei de măsline 250 g praz tocat 2 căţei de usturoi zdrobit 1 ardei roşu 1 ardei verde 60 ml supă de pui 60 g busuioc verde 10 măsline kalamata 1 lingură capere 2 linguriţe oregano 150 g brânză sare, piper Preparare: Ardeii, rosiile si măslinele se taie felii. Prazul se căleşte cu usturoi, 2 minute, la foc mic, amestecând mereu, până se înmoaie, apoi se combină cu ardeii. După 3 minute, când şi aceştia din urmă se călesc, se adaugă supa. Se fierbe totul până lichidul se evaporă, după care

Aperitive, Aperitive cu brânză, Aperitive cu legume, Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei | Print | 1 Opinie

Pastă de măsline cu usturoi (Tapenade)

Ingrediente: 3 căni măsline verzi sau negre fără sâmburi 3 linguri ulei de măsline 3 linguri oţet balsamic 2 căţei de usturoi zdrobit Preparare: Se amestecă toate ingredientele şi se blendează aproape un minut. Se obţine o pastă moale. Dacă este nevoie, se adaugă şi puţin oţet. Se serveşte ca aperitiv („meze”) cu ouzo sau vin, cu pâine prăjită sau legume crude. Acest sos se poate folosi şi la asezonarea preparatelor din peşte.

Bucătăria greacă, Pizza şi paste, Reţeta zilei, Salate | Print | Nici o opinie pana acum