Arhiva

Arhiva pentru tagul: mazăre

Orez sălbatic cu ciuperci și mazăre

Ingrediente: 350 g orez sălbatic 2 morcovi ½ rădăcină ţelină 1 ceașcă ciuperci 1 ceașcă mazăre 5 linguri ulei 1 linguriţă tarhon uscat sare şi piper, după gust Preparare: Se călește orezul în ulei de măsline după care se acoperă cu apă fierbinte şi se lasă să fiarbă înăbuşit timp de 15 minute, la foc mic, amestecând din când în când pentru a nu se prinde de fundul oalei. Când este fiert, se scurge de apă şi se lasă deoparte. Ceapa, morcovii şi ţelina se toacă mărunt, după care se pun la călit într-o cratiţă cu 3 linguri ulei încins,

Mâncăruri cu ciuperci, Mâncăruri cu legume, Orez, Reţeta zilei, Reţete de post | Print | Nici o opinie pana acum

Supă de fasole verde cu mazăre

Ingrediente: 150 g fasole verde păstăi 100 g mazăre boabe 2,5 L apă 200 g spaghete 2 morcovi 2 roşii 1 ceapă albă 1 lingură ulei de măsline 1 lingură pătrunjel tocat Preparare: Se curăţă păstăile de capete şi se rup în 2; morcovii şi roşiile se curăţă şi se taie cuburi. Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte într-o cratiţă cu ulei de măsline fierbinte, alături de morcovi, se învârte cu o spatulă de lemn, iar când acestea se rumenesc, se adaugă fasolea, mazărea şi roşiile, se fierb înăbuşă la foc mic timp de 5 minute, apoi se toarnă

Reţeta zilei, Reţete de post, Supe / Ciorbe cu legume, Supe, ciorbe, borşuri | Print | 1 Opinie

Orez cu mazăre și morcovi

Ingrediente: 1 kg orez prefiert 125 g mazăre boabe 60 ml sos de soia 1 gogoşar verde 2 căţei de usturoi 1 morcov 2 linguri ulei de arahide Preparare: Se curăţă morcovul, sa taie rondele şi se păstrează într-un castron; se toacă ardeiul mărunt şi se mărunţeşte usturoiul. Se încinge uleiul de arahide într-o tigaie cu pereţi largi şi se pun la călit rondelele de morcov, ardeiul şi usturoiul, se lasă la rumenit, apoi se adaugă boabele de mazăre. Se învârte bine cu o spatulă de lemn, pentru a se prăji omogen iar la final se incorporează orezul prefiert. Se

Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei, Reţete de post | Print | Nici o opinie pana acum

Mazăre cu mentă

Ingrediente: 1 linguriţă mentă tocată 3 ceşti mazăre sare 1 linguriţă ulei piper 3 linguriţe oţet Preparare: Mazărea se pune la fiert în apă rece. Se dă în clocot, apoi se lasă o jumătate de oră la foc mic. Când mazărea se înmoaie, se adaugă sare, oţet, piper şi mentă tocată sau sos de mentă, piper şi ulei. Se serveşte caldă.

Aperitive cu legume, Garnituri, Mâncăruri cu legume, Reţeta săptămânii, Reţeta zilei, Reţete de post | Print | 1 Opinie

Supă de spanac cu orez

Ingrediente: 500 g legume: pătrunjel, mărar, frunze de coriandru, spanac și cozi de ceapă 100 g orez cu bob lung 100 g mazăre 100 g fasole boabe 100 g linte 3 cepe mari 500 g carne de miel ½ lingură șofran sare și piper după gust ulei Preparare: Se lasă în apă la înmuiat mazărea, fasolea și lintea 5 ore. Se curăță de coajă și se feliază ceapa, după care se călește până prinde culoare. Carnea se taie cubulețe și se călește cu ceapa 7-8 minute, se adaugă mazărea, fasolea, lintea, șofranul, sarea cu piperul în 3 litri de apă

Reţeta zilei, Supe / Ciorbe cu carne, Supe, ciorbe, borşuri | Print | Nici o opinie pana acum

Supă de orez cu verdețuri

Ingrediente: 200 g orez cu bob lung, basmati 1 kg verdețuri: pătrunjel, mentă, coriandru, cozi de ceapă 500 g carne miel 4 linguri mazăre 4 linguri zeamă de lămâie 2 linguri zahăr 2 linguri măghiran proaspăt 1 lingură mentă 4 cepe mari ulei sare, piper după gust Preparare: Se feliază 2 cepe și se călesc până ce devin aurii. Se adaugă 4-5 pahare cu apă fierbinte, se împrăștie în vas mazărea, sarea și piperul și se lasă la foc mic 10 minute. Se pune orezul și se mai lasă pe foc 15-20 minute. Se curăță de coajă și se feliază

Reţeta zilei, Supe / Ciorbe cu carne, Supe, ciorbe, borşuri | Print | Nici o opinie pana acum

Supă cu sos alb

Ingrediente: 1 dovlecel alb, mic 2 roşii medii ¼ cană mazăre sau linte piper măcinat coriandru sau pătrunjel tocat, pentru garnitură 2 ţeline, curăţate şi tocate sare Pentru sosul alb: 1 lingură unt 1 lingură lapte 1 lingură făină sau mălai Preparare: Se feliază dovlecelul, se taie roşiile în sferturi, pentru a fi mai uşor de decojit, atunci când s-au fiert. Se pun la fiert, în oală sub presiune, împreună cu mazărea şi 2 căni cu apă. Se lasă să se răcească. Se decojesc roşiile şi se amestecă totul cu mixerul. Pentru sosul alb: se încinge untul, se adaugă făina

Reţeta săptămânii, Reţeta zilei, Supe / Ciorbe cu legume, Supe, ciorbe, borşuri | Print | Nici o opinie pana acum

Pui – LO MEIN

Ingrediente: 3 jumătăți piept de pui dezosat, fără piele 200 g mazăre albă 1 ceaşcă de morcovi, tăiaţi julien 1 ½ ceaşcă de spaghete/tăiţei chinezeşti fierţi 2 linguriţe de amidon de porumb 1 linguriţă de zahăr 2 linguriţe de apă 5 linguriţe de grăsime de pui 1 lingură de sos de soia 4 căţei de usturoi pisat 2 linguriţe de ghimbir – rădăcină tăiat felii Preparare: Se taie fâşii mici carnea de pui. Într-o oală cu capac se pune apă la fiert şi se adaugă mazărea albă, morcovii şi tăiţeii şi se lasă la fiert 10 minute. Se scurg de

Bucătăria chineză, Carne de pasăre, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Pui în sos de mazăre cu parmezan

Ingrediente: 1 pui de 1,5 kg 1 ceapă albă 2 roşii, decojite şi tocate 1 căţel de usturoi, mărunţit 400 g mazăre boabe, din conservă 125 ml smântână 4 linguri unt 2 linguri făină 1 lingură parmezan ras sare, după gust Preparare: Se desprinde puiul în bucăţi şi se condimentează cu sare. Se toacă ceapa mărunt şi se căleşte într-o cratiţă cu unt fierbinte, alături de usturoi şi roşii. Când se rumenesc, se adaugă bucăţile de pui, se toarnă apă şi se fierbe totul până când se înmoaie carnea. Aceasta se scoate apoi din tocană şi se păstrează pe un

Carne de pasăre, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Salată de orez

Ingrediente: 1 cană orez cu bob lung 1 măr feliat 1 ceaşcă mazăre 1/3 căpăţână conopidă sucul de la o lămâie frunze de salată verde varză sare piper Preparare: Se fierbe orezul, se clăteşte şi se pune la rece. Când s-a răcit, se amestecă cu mărul, mazărea, conopida, sarea şi piperul. Se adaugă sucul de lămâie şi se aşază salata pe un platou „tapetat” cu frunze de salată verde. Se garniseşte cu varză tocată şi frunze de coriandru.

Orez, Reţeta zilei, Salate, Salate cu legume | Print | Nici o opinie pana acum