Arhiva

Arhiva pentru tagul: mere

Orez cu legume în stil oriental

Ingrediente: 160 g orez 4 fire de praz 2 morcovi 2 cepe albe 1 măr 1 cub concentrat de legume, diluat într-un pahar de apă 2 linguri ulei de măsline 1 linguriţă chimion 1 linguriţă coriandru uscat 1 vârf de cuţit boia iute pătrunjel verde, tocat sare şi piper Preparare: Ceapa, morcovii, prazul şi mărul se toacă mărunt şi se călesc într-o cratiţă cu ulei de măsline fierbinte, amestecând continuu. Se presară chimionul, boiaua, coriandrul, sare şi piper, învârte cu o lingură de lemn şi se lasă la foc mic vreo 4 minute, după care se incorporează jumătate de pahar

Mâncăruri cu legume, Orez, Reţete de post | Print | 1 Opinie

Orez cu praz și măr

Ingrediente: 160 g orez 4 fire de praz 2 morcovi 2 cepe albe 1 măr 1 cub concentrat de legume, diluat într-un pahar de apă 2 linguri ulei de măsline 1 linguriţă chimion 1 linguriţă coriandru uscat 1 vârf de cuţit boia iute pătrunjel verde, tocat sare şi piper Preparare: Ceapa, morcovii, prazul şi mărul se toacă mărunt şi se călesc într-o cratiţă cu ulei de măsline fierbinte, amestecând continuu. Se presară chimionul, boiaua, coriandrul, sare şi piper, învârte cu o lingură de lemn şi se lasă la foc mic vreo 4 minute, după care se incorporează jumătate de pahar

Mâncăruri cu legume, Orez, Reţeta zilei, Reţete de post | Print | Nici o opinie pana acum

Pui cu miere umplut cu fructe

Ingrediente: 1 linguriţă ulei 1 căţel de usturoi un vârf de cuţit boia un vârf de cuţit sare 1 pui mic 3 linguriţe coajă de portocale 3 linguriţe coajă de lămâie 100 g prune uscate 150 g piersici uscate 1 ceaşcă vin 1 măr 1 linguriţă rozmarin 1 ceaşcă miere Preparare: Se zdrobeşte usturoiul, se curăţă merele de cotor și de coajă şi se taie felii. Puiul se curăță și se golește în interior. Se amestecă usturoiul cu uleiul, boiaua, sarea, piperul, coaja de portocale şi coaja de lămâie. Se unge carnea cu acest amestec, se acoperă şi se marinează

Carne de pasăre, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Salată cu bucăţi din carne de viţel

Ingrediente: 3 ceşti carne de viţel, tăiată mărunt şi prăjită 1 ceaşcă struguri albi, fără sâmburi 1 ceaşcă ţelină rădăcină, feliată 1 ceaşcă alune pecan tocate Sare, piper, după gust 2 ceşti smântână cu iaurt 1 ceaşcă dressing pentru salate 1 portocală 1 ceaşcă mere tăiate felii Preparare: Se amestecă carnea cu strugurii, ţelina, alunele şi merele. Deasupra se toarnă smântână sau iaurt după gust şi sare. Se amestecă şi se serveşte cu salată verde. Înainte de servire se lasă la rece şi se decorează cu felii de portocale.

Reţeta zilei, Salate, Salate cu carne | Print | Nici o opinie pana acum

Mâncare de varză dulce

Ingrediente: 1 ceaşcă apă un vârf de cuţit scorţişoară sare 1 ceaşcă stafide ulei 1 varză mică 1 ceapă 1 măr Preparare: Se taie varza cât mai mărunt. Se toacă mărul şi ceapa felii subţiri. Se călesc în ulei. Se amestecă mereu, se adaugă stafidele. Se adaugă apa şi se mai lasă 15-20 de minute la foc mic. Se condimentează cu sare şi scorţişoară. Se serveşte fierbinte.

Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei, Reţete de post | Print | Nici o opinie pana acum

Salată de cartofi cu ceapă

Ingrediente: 1 linguriţă muştar Dijon 1 linguriţă sos de soia sare 5 cartofi 1 ceapă 1 ceaşcă murături 1 ceaşcă maioneză piper 3 linguriţe oţet 1 ceaşcă ţelină 1 măr câteva măsline Preparare: Se toacă ceapa, ţelina şi mărul, se feliază măslinele şi murăturile. Se fierb cartofii şi se lasă să se răcească, după care se curăţă şi se taie cuburi. Se amestecă cu ceapa, mărul, ţelina, măslinele şi murăturile. Se omogenizează maioneza cu muştarul, oţetul, sosul de soia și se toarnă peste amestecul cu cartofi, se condimentează cu sare şi piper după gust. Se acoperă şi se lasă la

Reţeta zilei, Salate, Salate cu legume | Print | Nici o opinie pana acum

Mere în caramel

Ingrediente: 4 mere golden 80 g zahăr 60 g unt 1 plic zahăr vanilat 4 linguri esenţă de rom 4 bulgăraşi îngheţată de vanilie Preparare: Se taie merele în 4 şi se scot sâmburii. Te topeşte untul într-o tigaie încinsă, se adaugă zahărul alb şi cel vanilat amestecând continuu până când se obţine un caramel. Se pun merele în caramel, se omogenizează bine şi se sting cu esenţa de rom. Se scot merele în 4 boluri, se îmbracă în siropul caramelizat şi se servesc cu îngheţata de vanilie.

Deserturi, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Mere la cuptor

Ingrediente: 6 mere 100 g zahăr 1 pliculeţ zahăr vanilat unt dulceaţă, la alegere Preparare: Se scot sâmburii merelor, încercând să nu se scobească prea mult merele. Fiecare măr se umple cu zahăr, dulceaţă şi zahăr vanilat, apoi cu puţin unt, se aşază pe o tavă şi se bagă la cuptor pentru 15-20 de minute.

Bucătăria românească, Prăjituri cu fructe, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Salată de legume

Ingrediente: 1 ridiche tocată 1 banană feliată 1 măr tăiat felii subţiri 1 guava tăiat 1 varză mică 10 frunze de salată verde 2 morcovi curăţaţi şi tocaţi 1 ceapă, tăiată felii subţiri 1 castravete, feliat 1 lingură suc de lămâie 1 roşie, tăiată felii sare Preparare: Se ia un platou mare şi se aşază frunzele de salată. Deasupra se pune varza, ceapa, morcovii, castravetele şi ridichea, toate tăiate felii subţiri. Deasupra se pun roşiile, banana, mărul şi guava. Se presară sare şi (chaat) masala şi se stropeşte cu suc de lămâie.

Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei, Salate, Salate cu legume | Print | Nici o opinie pana acum

Salată de orez

Ingrediente: 1 cană orez cu bob lung 1 măr feliat 1 ceaşcă mazăre 1/3 căpăţână conopidă sucul de la o lămâie frunze de salată verde varză sare piper Preparare: Se fierbe orezul, se clăteşte şi se pune la rece. Când s-a răcit, se amestecă cu mărul, mazărea, conopida, sarea şi piperul. Se adaugă sucul de lămâie şi se aşază salata pe un platou „tapetat” cu frunze de salată verde. Se garniseşte cu varză tocată şi frunze de coriandru.

Orez, Reţeta zilei, Salate, Salate cu legume | Print | Nici o opinie pana acum