Arhiva

Arhiva pentru tagul: miel

File de miel cu piure de praz şi sos de rozmarin

Ingrediente: 2 fileuri de miel 900 g praz, partea albă 10 g rozmarin tocat 150 ml supă de pui 2 căţei de usturoi, pisaţi zeama de la 1 lămâie Preparare: Fileul de miel se stropeşte cu un amestec din 5 g rozmarin, usturoi şi zeamă de lămâie, după care se lasă la marinat pentru 2 ore. Se preîncălzeşte cuptorul şi pune carnea de miel acoperită cu folie de aluminiu; se coace timp de 15-20 minute. Între timp, se fierbe prazul în 15 ml de supă de pui. Zeama rămasă se păstrează deoparte, prazul se mixează piure şi se aşază pe

Carne de miel, Mâncăruri cu carne, Reţeta săptămânii, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Supă de carne și prune uscate

Ingrediente: 100 g orez cu bob lung, basmati 1 legătură pătrunjel 4 fire ceapă verde 1 legătură frunze coriandru 1 legătură frunze de mentă 250 g carne de miel 100 g prune uscate 4 cepe mari ulei sare și piper după gust Preparare: Prunele uscate, fără sâmburi, se înmoaie în apă 4 ore. Se decojește și se taie ceapa julien. Se spală carnea, se taie cubulețe de 2 cm și se călește cu ceapa până prinde culoare. Se adaugă în vas 4 pahare cu apă fierbinte și se fierbe. Verdețurile se taie fin, orezul se spală în 3 ape, apoi

Reţeta săptămânii, Reţeta zilei, Supe / Ciorbe cu carne, Supe, ciorbe, borşuri | Print | Nici o opinie pana acum

Supă de spanac cu orez

Ingrediente: 500 g legume: pătrunjel, mărar, frunze de coriandru, spanac și cozi de ceapă 100 g orez cu bob lung 100 g mazăre 100 g fasole boabe 100 g linte 3 cepe mari 500 g carne de miel ½ lingură șofran sare și piper după gust ulei Preparare: Se lasă în apă la înmuiat mazărea, fasolea și lintea 5 ore. Se curăță de coajă și se feliază ceapa, după care se călește până prinde culoare. Carnea se taie cubulețe și se călește cu ceapa 7-8 minute, se adaugă mazărea, fasolea, lintea, șofranul, sarea cu piperul în 3 litri de apă

Reţeta zilei, Supe / Ciorbe cu carne, Supe, ciorbe, borşuri | Print | Nici o opinie pana acum

Supă de orez cu verdețuri

Ingrediente: 200 g orez cu bob lung, basmati 1 kg verdețuri: pătrunjel, mentă, coriandru, cozi de ceapă 500 g carne miel 4 linguri mazăre 4 linguri zeamă de lămâie 2 linguri zahăr 2 linguri măghiran proaspăt 1 lingură mentă 4 cepe mari ulei sare, piper după gust Preparare: Se feliază 2 cepe și se călesc până ce devin aurii. Se adaugă 4-5 pahare cu apă fierbinte, se împrăștie în vas mazărea, sarea și piperul și se lasă la foc mic 10 minute. Se pune orezul și se mai lasă pe foc 15-20 minute. Se curăță de coajă și se feliază

Reţeta zilei, Supe / Ciorbe cu carne, Supe, ciorbe, borşuri | Print | Nici o opinie pana acum

Frigărui de miel

14 noiembrie – 1832: A fost pus în circulație primul vagon de tramvai din America, la New York, având ca pasageri funcționari publici care parcurgeau distanța dintre Prince Street și Strada nr. 14. 1922: În Marea Britanie începe să emită British Broadcasting Corporation (BBC). Ingrediente: 800 g pulpă de miel zeama de la 1 lămâie iaurt migdale măcinate sare şi piper Preparare: Se taie carnea bucăţi mici, în formă de cuburi, se asezonează cu zeamă de lămâie, sare şi piper, apoi se lasă la macerat timp de 2 ore. Se aranjează pe frigărui şi se rumenesc pe grătarul fierbinte, se

Carne de miel, Fripturi, Mâncăruri cu carne, Reţeta săptămânii, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Antricot de miel cu vinete la cuptor

Ingrediente: 600 g antricot de miel 1 vânătă 1 ceapă albă 250 ml supă de legume 150 g orez 500 g roşii din conservă 3 linguri unt 1 linguriţă maghiran 1 vârf de cuţit cimbru uscat sare şi piper Preparare: Se taie carnea de miel fâşii, se prăjeşte bine pe ambele părţi în unt încins, apoi se scoate şi se aşază într-o tavă. Vânăta se decojeşte, se taie cuburi care se lasă la înmuiat într-un vas cu apă sărată, timp de 15 minute, după care se scurge, se limpezeşte şi se împrăştie peste carnea din tavă, alături de ceapa călită

Bucătăria egipteană, Carne de miel, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Araucan la grătar, din Patagonia

20 iunie – În Argentina este Ziua Steagului Național. Steagul Argentinei este compus din trei dungi orizontale, două albastre, una albă, la mijloc, unde se mai află 32 de irizaţii aurii ce împrejmuiesc un chip uman, steag creat de generalul Manuel Belgrano. Interpretarea poetică face referire la culoarea cerului senin, ca sursă de inspiraţie, pe de altă parte, istoricii declamă: albastrul şi albul erau din emblema familiei regale a Spaniei. Emblema steagului este recunoscută ca Soare de Mai, reprezentare a zeului soarelui incaş Inti, o replică a primei monede bătute, aprobate în 1813, făcând referire la Revoluţia din Mai, care

Bucătăria argentiniană, Carne de miel, Carne de pasăre, Carne de porc, Peşte, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Supă de spanac cu orez

19 iunie – sărbătoarea zilei este Juneteenth, cunoscută ca Ziua Libertății sau Ziua Emancipării – o sărbătoare americană ce onorează moștenirea afro-americană, ținută în 36 de state americane, de oamenii de diferite etnii, cu un istoric rasial. Se referă de fapt la abolirea sclaviei din SUA, Texas, 1865. Denumirea este o combinație între June și nineteenth. Tradiția constă în enunțarea în public a Proclamației de Emancipare (1862, Abraham Lincoln) – prin care se reamintește că sclavii au devenit liberi, în plus – au loc evenimente stradale – parade, rodeo, târguri, petreceri în aer liber – pe muzică afro-americană și dansuri.

Reţeta zilei, Supe / Ciorbe cu carne, Supe, ciorbe, borşuri | Print | Nici o opinie pana acum

Muşchi de miel în crustă de susan

2 mai – 1946 are loc Bătălia de la Alcatraz, care s-a sfârșit fără succes în încercarea de evadare din penitenciarul federal de pe insula Alcatraz. Câteva filme de rezonanță sunt Brute Force (1947) cu Burt Lancaster, Omul-pasărilor din Alcatraz (1962) tot cu Burt Lancaster. Denumirea închisorii/insulei provine din Alcatraces (Insula pelicanilor sau pasăre ciudată), aceasta fiind descoperită în 1775 de un explorator spaniol. Cel mai faimos prizonier (așa numitul – Omul-pasărilor) este Robert Stroud, în realitate s-a descoperit că acesta nu deținea de fapt nicio pasăre pe insulă, în final a primit pedeapsa cu moartea, comutată mai tarziu la

Carne de miel, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Miel cu rozmarin

Ingrediente: 3 linguriţe rozmarin proaspăt 3 căţei de usturoi sare, piper, după gust un vârf de cuţit maghiran proaspăt 3 linguriţe ulei 5 bucăţi muşchi de miel 3 linguri suc de lămâie Preparare: Se toacă rozmarinul şi maghiranul. Se amestecă cu sare, piper şi usturoi zdrobit. Se presară peste carne şi se lasă câteva ore la marinat. Se prăjeşte carnea pe grătar. Se stropeşte cu suc de lămâie şi se serveşte cu salată verde şi vin.

Carne de miel, Mâncăruri cu carne, Reţete de Paşti | Print | Nici o opinie pana acum