Arhiva

Arhiva pentru tagul: miere de albine

Pui cu miere umplut cu fructe

Ingrediente: 1 linguriţă ulei 1 căţel de usturoi un vârf de cuţit boia un vârf de cuţit sare 1 pui mic 3 linguriţe coajă de portocale 3 linguriţe coajă de lămâie 100 g prune uscate 150 g piersici uscate 1 ceaşcă vin 1 măr 1 linguriţă rozmarin 1 ceaşcă miere Preparare: Se zdrobeşte usturoiul, se curăţă merele de cotor și de coajă şi se taie felii. Puiul se curăță și se golește în interior. Se amestecă usturoiul cu uleiul, boiaua, sarea, piperul, coaja de portocale şi coaja de lămâie. Se unge carnea cu acest amestec, se acoperă şi se marinează

Carne de pasăre, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Aripioare de pasăre caramelizate

Ingrediente: 10 aripioare, înjumătățite 3 linguri făină sare, piper, după gust 3 linguri pastă de tomate 3 linguri muștar 4 linguri miere de albine ulei de floarea soarelui pentru prăjit sos Worcestershire semințe de susan Preparare: Se marinează câteva ore carnea, în sare, piper și sos Worcestershire. Separat, într-un vas înalt, se pune ulei de floarea soarelui suficient cât să acopere aripioarele, se face baie de ulei, la foc iute. Se pun aripioarele, date prin făină în prealabil, se lasă până devin crocante. Se scot și se scurg. Într-un alt vas se prepară o compoziție din muștar, pasta de tomate

Carne de pasăre, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

„Buzunarele lui Haman”

Ingrediente: 400 g făină albă 1 ou 200 g zahăr 200 ml suc de portocale 400 g făină integrală 250 g unt gem, miere cu nuci zdrobite, prune uscate sau mac pisat cu zahăr, pentru umplutură Preparare: Se bate untul cu zahăr, apoi se încorporează oul. Se amestecă cu sucul de portocale şi, treptat, se adaugă câte o ceaşcă din fiecare fel de făină. Se face un aluat nu prea tare, care se pune 5-6 ore la rece, să se odihnească. Mai târziu, se întinde o foaie cât mai subţire, care, cu un pahar mare se taie cercuri. Se ia

Deserturi, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Salată de morcovi cu mere

Ingrediente: 2-3 morcovi 3 mere ½ lămâie 1 linguriţă miere Preparare: Merele şi morcovii se dau prin răzătoarea mică, apoi se amestecă bine cu sucul de lămâie şi miere.

Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei, Salate, Salate cu legume | Print | Nici o opinie pana acum

Cremă de smântână

Ingrediente: 100 g miere 400 g smântână 300 g pişcoturi 2 ouă Preparare: Se omogenizează într-un mixer smântâna cu pişcoturile pisate, se adaugă mierea şi ouăle şi se mai bate puţin. Se serveşte în pahare sau castronele mici.

Deserturi, Reţeta săptămânii, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Savarină cu rom

Ingrediente: 600 ml lapte 250 g pesmet 250 g miere 500 g frişcă 100 g miere 2 pachete zahăr vanilat Preparare: Laptele, pesmetul şi 250 g miere se amestecă şi compoziţia se toarnă într-o formă de şarlotă, bine unsă cu unt. Se dă la cuptor pentru o oră, la foc mic. Se scoate din formă doar după ce s-a răcit. Se pune pe platou şi se însiropează cu 100 g miere încălzită, în care s-a pus zahărul vanilat. Deasupra se îmbracă în frişcă.

Deserturi, Prăjituri, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Umplutură de brânză de vaci

Ingrediente: 500 g brânză de vaci 3-4 linguri miere 3 linguri griş 1 lingură făină 100 g unt 50 g stafide 2 ouă 2 linguri rom Un vârf cuţit de sare Coajă de lămâie Preparare: Brânza se sfarmă cu furculiţa şi se amestecă apoi cu untul înmuiat şi ouăle întregi, puse pe rând. Se adaugă grişul, făina, stafidele, sarea, romul şi coaja rasă de lămâie. Se poate folosi la umplerea brânzoaicelor, rulouri, plăcinte, clătite.

Aperitive, Aperitive cu brânză, Mâncăruri cu brânză, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Salată de gulii

Ingrediente: 2 gulii tinere Sucul de la ½ lămâie 1 linguriţă miere 1 ceapă tocată Câteva fire pătrunjel Felii de lămâie Ulei, sare Preparare: Se curăţă guliile de coajă apoi se dau pe răzătoarea mică, se incorporează mierea şi ceapa. Se sărează după gust, se stropeşte cu ulei şi zeama de lămâie. Se aşază în salatieră şi se ornează cu pătrunjel şi felii de lămâie.

Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei, Salate, Salate cu legume | Print | Nici o opinie pana acum

Tort alb

Ingrediente: 200 g zahăr pudră 100 g miere 10 ouă 300 g nuci 2 linguri de făină Coajă rasă de lămâie Pentru crema de lămâie: 375 ml lapte 150 g zahăr 150 g miere 4 linguri făină 300 g unt 1 lămâie Preparare: Albuşurile se bat spumă cu un puţină sare, se adaugă apoi încet zahărul pudră şi mierea, bătând în continuare. Se adaugă nucile şi făina, amestecând încet ca să nu se lase albuşul. Din această compoziţie se coc câteva foi subţiri, pe fundul formei de tort, pe hârtie de copt. Crema: făina se pune într-un vas rezistent la

Bucătăria românească, Reţeta zilei, Torturi | Print | 1 Opinie

Tort cu miere

Ingrediente: 250 g nuci pisate 250 g miere 2 linguri unt 4 ouă 4 linguri pesmet 1 praf copt 1 lingură rom 1 ceşcuţă esenţă cafea 1 pahar cu gem Preparare: Se rumenesc nucile în cuptor, se colorează cu esenţă de cafea, apoi se amestecă cu untul, se adaugă patru gălbenuşuri şi se freacă totul foarte bine. Se bat albuşurile spumă, cu un vârf cuţit de sare, se adaugă în compoziţie, la urmă se incorporează pesmetul, praful de copt şi romul. Se coace în formă unsă şi presărată cu pesmet. Când s-a răcit, se taie în două şi se umple

Deserturi, Reţeta zilei, Torturi | Print | Nici o opinie pana acum