Arhiva

Arhiva pentru tagul: migdale

Pesto cu frunze de coriandru

Ingrediente: 500 g frunze coriandru proaspăt 125 g migdale fierte 60 g ceapă roşie tocată 60 ml ulei de măsline ½ linguriţă ardei iute tocat, fără seminţe ½ linguriţă sare Preparare: Cu ajutorul unui robot de bucătărie, se presează împreună coriandru, migdalele, ceapa tocată, ardeiul; se presară puţină sare şi se toarnă în ploaie uleiul de măsline. Acest sos se distribuie în forme pentru gheaţă care se acoperă cu folie de plastic şi se pune la frigider. Când sunt îngheţate se scot şi se pun în congelator într-o pungă sigilată. Se folosesc cuburi din acest sos Pesto, când este nevoie.

Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei, Reţete de post | Print | Nici o opinie pana acum

Clătite cu ton

trimisă de Ciprian Cosma Ingrediente, 4 porții, durata de preparare: 2 ore – clătite tradiționale cu 4-5 ouă – 4 conserve ton bucăți – 4 cepe roșii – 250 ml suc de roșii și o conservă roșii decojite – un pachet de unt – 200 ml smântână ușoară – 3 lămâi – 3 portocale – 3 grapefruit roșii – 300 grame: arahide, alune de pădure, migdale, caju, fistic – condimente: sare, piper, busuioc, coriandru, maghiran, mentă, leuștean, rozmarin Preparare: – clătitele se fac mai groase, cu mai multă sare decât de obicei – ceapa se rade fin și se căleste

Clătite / Plăcinte, Reţeta zilei, Reţete cu poze, Reţetele voastre | Print | Nici o opinie pana acum

Biscuiţi cu ciocolată

Ingrediente: 100 g ciocolată 80 g zahăr 3 ouă 30 g unt 30 g fulgi de migdale 2 linguri de făină 50 g ciocolată cuburi, pentru ornat Preparare: Se topesc untul şi ciocolata în bain-marie. În acest timp, se separă gălbenuşurile şi se bat cu telul, alături de zahăr iar când amestecul devine omogen, se incorporează ciocolata cu untul şi fulgii de migdale. Se bat albuşurile spumă şi se adaugă la amestecul anterior, se învârte bine în aluat, după care se toarnă puţin în forme mici, se presară bucăţi de ciocolată şi se acoperă cu restul de aluat. Tăvile mici

Deserturi, Prăjituri, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Cremă de avocado cu migdale

Ingrediente: 3 avocado sucul de la 1 lămâie 75 g zahăr 100 ml smântână 50 g fulgi de migdale 6 linguri esenţă de vanilie Preparare: Se curăţă avocado de coajă iar pulpa se pisează şi se combină cu sucul de lămâie. Se toarnă fulgii de migdale, vanilia, zahărul, se adaugă smântâna bătută în prealabil şi se omogenizează compoziţia. Crema obţinută se aşază în cupe şi se lasă la frigider până în momentul servirii.

Bucătăria mexicană, Deserturi, Reţeta zilei, Reţete | Print | Nici o opinie pana acum

Ciocolată caldă cu unt de arahide

Ingrediente: 250 ml lapte 3 linguriţe sirop de ciocolată 50 g alune/ migdale 1 lingură unt de arahide 3 linguri frişcă Preparare: Laptele se încălzeşte la foc mic până aproape de punctul de fierbere. Se adaugă siropul de ciocolată şi untul de arahide. Compoziţia se amestecă bine, se toarnă în ceşti nu foarte mici. Deasupra, pentru decor se pune câte o lingură de frişcă şi 1 linguriţă alune sau migdale tocate, prăjite.

Deserturi, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Crustă de vanilie cu migdale pralinate

Ingrediente: 100 g zahăr 50 g unt 50 g migdale tocate lapte 50 g praf de budincă de vanilie 1 lingură lichior de portocale Preparare: Untul se înmoaie într-o tigaie, la foc mic, se adaugă zahărul şi se caramelizează. Când se rumeneşte, se amestecă cu migdalele tocate. Compoziţia rezultată se toarnă pe hârtie de copt, în foaie subţire şi se lasă să se răcească. Când se întăreşte, se zdrobeşte cu ciocanul de bucătărie. Se prepară budinca de vanilie, se lasă la rece, se amestecă cu lichiorul de portocale, după care se toarnă în boluri sau pahare speciale. Se garniseşte cu

Deserturi, Mâncăruri cu alcool, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Budincă de ciocolată cu migdale

Ingrediente: 125 g zahăr 80 g cacao un vârf de cuţit praf de copt 50 g migdale tocate 500 ml lapte 1 ou bătut 1 linguriţă esenţă de vanilie ½ linguriţă esenţă de migdale Preparare: Se amestecă zahărul, cacaua şi amidonul, apoi, treptat, peste compoziţia obţinută, se toarnă lapte şi oul bătut. Amestecând mereu, preparatul se dă în clocot şi se fierbe la foc mic până se îngroaşă. În final, se ia de pe foc, se amestecă cu vanilie şi esenţă de migdale, se toarnă în boluri şi se garniseşte cu migdale tocate.

Deserturi, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Pesto cu frunze de coriandru

Ingrediente: 500 g frunze coriandru proaspăt, fără codițe 125 g migdale 2 cepe roşii, tocate 60 ml ulei de măsline ½ linguriţă ardei iute tocat, fără seminţe ½ linguriţă sare Preparare: Cu ajutorul unui robot de bucătărie, se piseaza împreună coriandru, migdalele, ceapa tocată, ardeiul; se presară puţină sare şi se toarnă treptat uleiul de măsline. Acest sos se distribuie în forme și se dau la rece sau într-un borcan închis ermetic. Se consumă cu paste sau diverse alte preparate.

Bucătăria italiană, Reţeta zilei, Sosuri | Print | Nici o opinie pana acum

Sos Burfi de morcovi

Ingrediente: 1 cană morcovi raşi 1 cană lapte 1 ceaşcă zahăr cardamom / nucşoară după gust câteva migdale şi nuci caju tocate mărunt 4 linguri unt Preparare: Se amestecă morcovii cu zahărul şi laptele. Se fierb. Când sosul se îngroaşă, se adaugă untul. Se fierbe în continuare amestecul, până ce se omogenizează şi nu se prinde deloc de tigaie, apoi se adaugă nucile caju şi migdalele.

Reţeta zilei, Sosuri | Print | Nici o opinie pana acum

Salată verde cu vinegreta de portocale

Ingrediente: 1 ceaşcă salată verde 1 ceaşcă feta 1 ceaşcă fasole neagră 1 ceaşcă migdale sare 1 ceaşcă suc de portocale 3 linguriţe suc de lămâie 1 linguriţă mentă piper Preparare: Se amestecă sucul de portocale, sucul de lămâie, menta, sarea şi piperul. Separat, se fierbe fasolea cu sare şi se taie feta cuburi. Se toacă salata şi migdalele zdrobite şi se amestecă cu restul ingredientelor. Se toarnă sosul deasupra. Totul se serveşte rece.

Reţeta zilei, Salate, Salate cu legume | Print | Nici o opinie pana acum