Arhiva

Arhiva pentru tagul: morcovi

Iahnie de fasole

Rețetă trimisă de Vali Ingrediente: 300 g fasole albă, uscată 2 cepe mici Un morcov mare Un ardei gras roșu ½ roșie tocată Pătrunjel proaspăt Pastă de roșii, după gust Ulei Sare, piper, paprika Pastă de chili, opțional Preparare: Se înmoaie în prealabil fasolea în apă rece, câteva ore, apoi se clătește și se fierbe fără sare, schimbând de 2-3 ori apa. Separat se toacă mărunt ceapa, ardeiul, roșia, iar morcovul se dă prin răzătoarea mică. Se călesc în ulei, prima dată ceapa cu ardeiul până-și schimbă culoarea, după care se adaugă morcovul și roșia, până se rumenesc toate. Se

Reţeta zilei, Reţete cu poze, Reţete de post, Reţetele voastre | Print | Nici o opinie pana acum

Orez cu legume în stil oriental

Ingrediente: 160 g orez 4 fire de praz 2 morcovi 2 cepe albe 1 măr 1 cub concentrat de legume, diluat într-un pahar de apă 2 linguri ulei de măsline 1 linguriţă chimion 1 linguriţă coriandru uscat 1 vârf de cuţit boia iute pătrunjel verde, tocat sare şi piper Preparare: Ceapa, morcovii, prazul şi mărul se toacă mărunt şi se călesc într-o cratiţă cu ulei de măsline fierbinte, amestecând continuu. Se presară chimionul, boiaua, coriandrul, sare şi piper, învârte cu o lingură de lemn şi se lasă la foc mic vreo 4 minute, după care se incorporează jumătate de pahar

Mâncăruri cu legume, Orez, Reţete de post | Print | 1 Opinie

Chiftele de soia, de post

Ingrediente: 500 g soia granule 2 cartofi 2 morcovi 1 ceapă ½ ardei capia 50 g pesmet Făină Sare, piper, după gust Pătrunjel verde, tocat Preparare: Soia se fierbe 15 minute. Intre timp se taie ceapa mărunt, cartofii se dau prin răzătoarea mare, morcovii prin răzătoarea mică, ardeiul se taie mărunt. Soia se scurge bine de apă, apoi se omogenizează cu ingredinetele de mai sus, plus făină și pătrunjel. Se formează chiftele care se prăjesc în ulei încins. Se servesc lângă garnitură de orez.

Aperitive, Aperitive cu legume, Chiftele şi găluşte, Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei, Reţete de post | Print | 3 Opinii

Orez sălbatic cu ciuperci și mazăre

Ingrediente: 350 g orez sălbatic 2 morcovi ½ rădăcină ţelină 1 ceașcă ciuperci 1 ceașcă mazăre 5 linguri ulei 1 linguriţă tarhon uscat sare şi piper, după gust Preparare: Se călește orezul în ulei de măsline după care se acoperă cu apă fierbinte şi se lasă să fiarbă înăbuşit timp de 15 minute, la foc mic, amestecând din când în când pentru a nu se prinde de fundul oalei. Când este fiert, se scurge de apă şi se lasă deoparte. Ceapa, morcovii şi ţelina se toacă mărunt, după care se pun la călit într-o cratiţă cu 3 linguri ulei încins,

Mâncăruri cu ciuperci, Mâncăruri cu legume, Orez, Reţeta zilei, Reţete de post | Print | Nici o opinie pana acum

Orez cu praz și măr

Ingrediente: 160 g orez 4 fire de praz 2 morcovi 2 cepe albe 1 măr 1 cub concentrat de legume, diluat într-un pahar de apă 2 linguri ulei de măsline 1 linguriţă chimion 1 linguriţă coriandru uscat 1 vârf de cuţit boia iute pătrunjel verde, tocat sare şi piper Preparare: Ceapa, morcovii, prazul şi mărul se toacă mărunt şi se călesc într-o cratiţă cu ulei de măsline fierbinte, amestecând continuu. Se presară chimionul, boiaua, coriandrul, sare şi piper, învârte cu o lingură de lemn şi se lasă la foc mic vreo 4 minute, după care se incorporează jumătate de pahar

Mâncăruri cu legume, Orez, Reţeta zilei, Reţete de post | Print | Nici o opinie pana acum

Supă de fasole verde cu mazăre

Ingrediente: 150 g fasole verde păstăi 100 g mazăre boabe 2,5 L apă 200 g spaghete 2 morcovi 2 roşii 1 ceapă albă 1 lingură ulei de măsline 1 lingură pătrunjel tocat Preparare: Se curăţă păstăile de capete şi se rup în 2; morcovii şi roşiile se curăţă şi se taie cuburi. Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte într-o cratiţă cu ulei de măsline fierbinte, alături de morcovi, se învârte cu o spatulă de lemn, iar când acestea se rumenesc, se adaugă fasolea, mazărea şi roşiile, se fierb înăbuşă la foc mic timp de 5 minute, apoi se toarnă

Reţeta zilei, Reţete de post, Supe / Ciorbe cu legume, Supe, ciorbe, borşuri | Print | 1 Opinie

Supă de năut, de post

Ingrediente: 200 g năut 2 cepe albe 3-4 roșii 1 cartof 1 morcov 1 ardei iute mic Sare, piper Ulei Preparare: Se lasă la înmuiat năutul în apă rece pentru 12 ore. Apoi se fierbe fără sare, după care se scurge. Se toacă ceapa și se călește în ulei împreună cu ardeiul iute, mărunțit și boabele de năut – fierte, într-o oală. Cartoful se taie rondele, iar morcovul se dă prin răzătoarea mare. Se completează cu apă, se incorporează cartoful, morcovul și roșiile opărite în prealabil și tăiate cuburi. Se fierbe pentru 20 de minute, după care se potrivește la

Reţeta zilei, Reţete de post, Supe / Ciorbe cu legume, Supe, ciorbe, borşuri | Print | Nici o opinie pana acum

Plăcintă cu pui şi legume

Ingrediente: 3 ceşti făină 3 linguriţe margarină 150 g ciuperci 1 morcov 150 g ţelină 150 g anghinare 10 linguriţe unt moale 10 linguriţe făină 200 g unt 3 ceşti smântână sare 300-500 g pui 3 ceşti supă de pui sare, piper, după gust 3 linguriţe pătrunjel 1 ou 3 linguriţe lapte Preparare: Se amestecă făina cu 100 g unt, jumătate din smântână şi sare. Se obţine un aluat care se înveleşte în folie şi se lasă la frigider cel puţin 20 de minute. Se taie ciupercile felii şi se călesc în margarină până se înmoaie şi se rumenesc.Se fierb

Aluaturi, Clătite / Plăcinte, Mâncăruri cu carne, Reţeta săptămânii, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Supă de legume asortate

Ingrediente: 2 L apă 1 cub concentrat de pui pentru supe 3 cartofi 1 morcov 2 roşii 1 ceapă 1 căţel de usturoi 1 lingură ulei o mână de fasole verde, păstăi ceapă verde şi pătrunjel, tocate mărunt sare şi piper negru măcinat, după gust Preparare: Se curăţă cartofii, se taie cuburi mici şi se lasă deoparte; morcovii se curăţă şi se taie rondele fine; fasolea se rupe bucăţi; roşiile se decojesc şi se taie bucăţi mici. Ceapa şi usturoiul se toacă mărunt şi se pun la prăjit într-o tigaie cu ulei fierbinte iar când capătă un aspect auriu, se

Reţeta zilei, Supe / Ciorbe cu legume, Supe, ciorbe, borşuri | Print | Nici o opinie pana acum

Plăcintă cu pui şi legume

Ingrediente: 3 ceşti făină 3 linguriţe margarină 150 g ciuperci 1 morcov 150 g ţelină 150 g anghinare 10 linguriţe unt moale 10 linguriţe făină 200 g unt 3 ceşti smântână sare 300-500 g pui 3 ceşti supă de pui sare, piper, după gust 3 linguriţe pătrunjel 1 ou 3 linguriţe lapte Preparare: Se amestecă făina cu 100 g unt, jumătate din smântână şi sare. Se obţine un aluat care se înveleşte în folie şi se lasă la frigider cel puţin 20 de minute. Se taie ciupercile felii şi se călesc în margarină până se înmoaie şi se rumenesc.Se fierb

Clătite / Plăcinte, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum