Arhiva

Arhiva pentru tagul: mozzarella

Ruladă cu ciuperci

Ingrediente: Pentru aluat: 2 ouă 2 linguri de ulei 200 ml lapte 200 g făină integrală un vârf de cuţit sare 100 g unt/ulei Pentru umplutură: 3 linguri margarină 1 ceapă mare 2 căţei usturoi 800 g ciuperci ½ ceaşcă ardei verde 3 linguri făină 200 ml lapte un vârf de cuţit sare un vârf de cuţit piper un vârf de cuţit busuioc 500 g brânză mozzarella sau brânză Monterey Jack Preparare: Aluatul: Se bat ouăle cu uleiul şi laptele. Se adaugă făina şi sarea şi se amestecă bine. Se ţine la frigider o jumătate de oră. Se încinge unt

Aperitive, Aperitive cu ciuperci, Mâncăruri cu ciuperci, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Plăcintă de carne de vită

17 aprilie – 1975 o zi neagră – Khmerii roșii au preluat puterea la Phnom Penh (Cambodgia), fiind cel mai cumplit regim de teroare din secolul XX, un regim paranoid făcându-se vinovați de genocid, cel puțin 2 milioane de victime. În 1976 guvernul acestora, condus de Pol Pot (care a murit în 1998 în urma unui atac de cord), a abolit formele de bani, demonetizând țara mai mult de 3 ani, a ars cărțile, a închis spitale și școli. Ingrediente: 450 g carne tocată de vită 450 g carne tocată de porc 1 pachet foi Filo 240 g mozzarella, rasă

Aperitive, Aperitive cu carne, Clătite / Plăcinte, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Capriciosa (Pizza)

Ingrediente: 3 cepe tăiate felii 5 linguriţe ulei de măsline 200 ml sos de roşii 250 g mozzarella rasă 5 ouă 3 ardei felii 1 aluat de pizza 1 linguriţă busuioc sare, piper Preparare: Se încinge puţin ulei în tigaie. Se adaugă ceapa şi se căleşte până se înmoaie, apoi se adaugă ardeii şi se prăjesc împreună 10 minute la foc mic. Când sunt gata se scot cu o paletă şi se pun deoparte. Aluatul se împarte în 5 porţii egale. Se întind pe o suprafaţă tapetată cu făină apoi se ung cu sos de roşii. Peste se pune amestecul

Aluaturi, Bucătăria italiană, Mâncăruri cu brânză, Pizza şi paste, Pâine şi patiserie | Print | Nici o opinie pana acum

Margherita (Pizza)

Ingrediente: 750 g făină 50 g drojdie un vârf de cuţit zahăr 450 ml apă 350 ml sos de roşii 3 linguriţă busuioc verde tocat 250 g mozzarella rasă sare, piper Preparare: Se face un aluat din făină, apă caldă, sare, drojdie dizolvată cu zahăr şi sare. Compoziţia se frământă şi se dă la loc cald să crească, apoi, după 45 de minute, când deja şi-a dublat volumul, se frământă din nou, se împarte în 3 şi se întinde. Se prepară un sos de roşii din roşii tocate, ulei şi sare, sau se foloseşte un sos din comerţ. Acesta se

Aluaturi, Bucătăria italiană, Mâncăruri cu brânză, Pizza şi paste, Pâine şi patiserie | Print | Nici o opinie pana acum

Pizza con funghi

Ingrediente: Aluatul: 500 g făină albă 25 g drojdie 2 linguriţe zahăr 1 linguriţă sare 220 ml apă 3-4 linguri ulei Umplutura: 300 g ciuperci combinate (champignon – albe şi brune, pleurotus) 300 g mozzarella 2-3 roşii coapte şi pasate măsline negre, fără sâmburi ulei de măsline sare, piper, după gust Preparare: Maiaua – se iau 2 linguri de făină care se omogenizează cu 70 ml apă călduţă, 2 linguriţe zahăr şi drojdie, se amestecă bine până se topeşte drojdia, apoi se lasă să stea 5 minute deoparte. Într-un vas se toarnă apa cu uleiul şi sarea, apoi se adaugă

Bucătăria italiană, Pizza şi paste, Reţeta zilei, Reţete cu poze | Print | Nici o opinie pana acum

Clătite umplute cu telemea şi mozzarella

Ingrediente: Umplutura: 300 g brânză telemea 300 g mozzarella 5-6 linguri smântână Aluatul: 300 g făină 2 ouă Un vârf cuţit sare Aproximativ 80 ml lapte Aproximativ 150 ml apă minerală 3 linguri ulei În plus: Pesmet Făină 3-4 ouă Preparare: Din ingredientele pentru aluat se formează o pastă pentru clătite, nici prea groasă nici prea subţire, omogenizând bine făina cu restul ingredientelor, să nu se facă cocoloaşe. Apa minerală face mai pufoase clătitele. Se ia tigaia în care se pune un strop de ulei, iar cu polonicul se toarnă din compoziţie, lăsând la foc mediu clătita, 2-3 minute pe

Clătite / Plăcinte, Deserturi, Mâncăruri cu brânză, Mâncăruri cu carne, Mâncăruri cu ouă, Reţeta zilei, Reţete cu poze | Print | 1 Opinie

Paste la cuptor

Ingrediente: 3 ceşti paste integrale fusilli 100 g şuncă un vârf de cuţit piper 3 ouă 1 ceaşcă smântână 1 ceaşcă lapte un vârf de cuţit nucşoară 1 ceaşcă brânză mozzarella ulei de măsline Preparare: Se taie mărunt şunca, se bat ouăle, se macină nucşoara şi se da prin răzătoare mozzarella. Pastele se fierb 10 minute, in apa cu sare. Nu trebuie să fie prea moi. Se căleşte şunca, se adaugă pastele scurse si jumătate din mozzarella, se omogenizează şi se condimentează cu sare şi piper, după gust. Se aşază pastele în tavă unsă cu puţin ulei. Separat, se face

Aperitive, Bucătăria italiană, Mâncăruri cu brânză, Mâncăruri cu carne, Mâncăruri cu ouă, Pizza şi paste, Reţeta zilei, Reţete cu poze | Print | 1 Opinie