Arhiva

Arhiva pentru tagul: năut

Chiftele de năut

Ingrediente: 250 g năut boabe 1 linguriţă zahăr un vârf de cuţit praf de copt 5 linguriţă susan un vârf de cuţit coriandru măcinat un vârf de cuţit chili 125 ml ulei 3 linguri făină un vârf de cuţit turmeric 1 linguriţă chimen 1 linguriţă bicarbonat de sodiu 125 g ceapă tocată 5 căţei de usturoi zdrobit 125 g pătrunjel verde tocat sare, piper Preparare: Năutul se spală, se amestecă cu 1 linguriţă bicarbonat de sodiu, se acoperă cu apă şi se lasă la înmuiat 10 ore, apoi se spală şi se scurge, apoi se fierbe 2 ore la foc

Reţete de post | Print | 1 Opinie

Supă de năut, de post

Ingrediente: 200 g năut 2 cepe albe 3-4 roșii 1 cartof 1 morcov 1 ardei iute mic Sare, piper Ulei Preparare: Se lasă la înmuiat năutul în apă rece pentru 12 ore. Apoi se fierbe fără sare, după care se scurge. Se toacă ceapa și se călește în ulei împreună cu ardeiul iute, mărunțit și boabele de năut – fierte, într-o oală. Cartoful se taie rondele, iar morcovul se dă prin răzătoarea mare. Se completează cu apă, se incorporează cartoful, morcovul și roșiile opărite în prealabil și tăiate cuburi. Se fierbe pentru 20 de minute, după care se potrivește la

Reţeta zilei, Reţete de post, Supe / Ciorbe cu legume, Supe, ciorbe, borşuri | Print | Nici o opinie pana acum

Frunze de viţă de vie umplute

Ingrediente: 500 g frunze de viţă de vie tânără 350 g orez 125 g mentă verde tocată 125 g ceapă verde tocată 250 g roşii tocată 125 g năut fiert, zdrobit 125 g pătrunjel verde tocat 250 ml ulei de măsline 125 ml suc de lămâie 125 ml apă un vârf de cuţit scorţişoară 1 roşie tăiată felii 15 căţei de usturoi sare, piper Preparare: Frunzele de viţă de vie se opăresc în apă cu sare şi se scurg. Orezul se spală apoi se amestecă cu năutul înmuiat peste noapte în apă sărată. Se adaugă pătrunjel, mentă, roşii tocate, ceapă,

Aperitive, Aperitive cu legume, Bucătăria libaneză, Mâncăruri cu legume, Reţeta săptămânii, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Fatteh Bi homus

Ingrediente: 3 pâini arabe 250 g boabe de năut fierte 60 ml tahina ½ lămâie, doar sucul 3 căţei de usturoi zdrobit 250 ml iaurt 50 g seminţe de pin 50 g unt 1 linguriţă oţet sare, piper Preparare: Pâinea se prăjeşte şi se rupe fâşii. Boabele de năut fierte se omogenizează într-un blender cu tahina, suc de lămâie şi puţină zeamă în care a fiert năutul până rezultă o pastă omogenă, fină, aceasta se amestecă cu usturoi şi iaurt. Separat, se prăjesc seminţele de pin cu unt, se iau de pe foc, se amestecă cu oţet, sare şi piper,

Aperitive, Aperitive cu legume, Bucătăria libaneză, Mâncăruri cu legume, Reţeta săptămânii, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Falafel libanez

Ingrediente: 1 ceașcă năut 1 ceapă mare, tocată 2 căței de usturoi, pisați 3 linguri pătrunjel proaspăt, tocat 1 linguriță coriandru 1 linguriță chimion 2 linguri făină sare, piper, după gust ulei pentru prăjit Preparare: Se înmoaie năutul 24 de ore, în apă rece. Se scurge de apă, apoi se pune să fiarbă 1 ½ ore, la foc mic. Se scurge iar de zeamă și se lasă deoparte 15 minute, să se răcească. Într-un vas mare, se combină năutul cu ceapa tocată, usturoiul pisat, coriandru, chimion, pătrunjel tocat, sare și piper, după gust și făină. Se omogenizează cu robotul de

Bucătăria libaneză, Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Pakoras

Ingrediente: 1-2 căni făină de năut 1 ceapă mică, tocată 1 ardei verde, tocat ½ linguriţă chimen măcinat 1 linguriţă garam masala ½ cană apă câteva frunze de coriandru sau mentă ulei pentru prăjire sare după gust Preparare: Se amestecă bine toate ingredientele, mai puţin apa şi uleiul. Apa se adaugă treptat, pe măsură ce sa bat celelalte ingrediente. Trebuie să se obţină o pastă consistentă. Se încinge uleiul. Cu lingură, se ia câte o porţie din aluatul-pastă preparat înainte şi se prăjeşte pe ambele părţi, până ce capătă o culoare aurie. Se serveşte cu sos fierbinte de legume. Aceasta

Aperitive, Bucătăria arabă, Reţeta săptămânii, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Naazuk Kabab

Ingrediente: 900 g piept de pui, fără os 4 linguri ulei 4 linguri făină de năut pesmet 6 gălbenuşuri bătute şofran măcinat, înmuiat în puţină apă apă 1 linguriţă oţet 2 linguri pastă de ghimbir şi usturoi 5 ardei iuţi, tocaţi 1 lingură frunze de coriandru verde, tocat 1 linguriţă kasoori methi (fenugrec uscat) 2 linguriţe sare 1 linguriţă piper alb Preparare: Se amestecă oţetul, pasta de usturoi cu ghimbir, ardeii iuţi, coriandru, kasoori methi, şofran, sare şi piper. Se spală şi se scurge carnea de pui, apoi se amestecă bine cu ingredientele enumerate mai sus. Se pune la frigider

Carne de pasăre, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei | Print | 1 Opinie

Supă-cremă de năut cu dukkah

Ingrediente: 125 g seminţe de susan 125 g alune de pădure, tocate 3 linguri frunze proaspete de coriandru, tocate 2 linguri seminţe de chimen 1 linguriţă sare 3 cepe mici, mărunțite 4 linguri ulei de măsline 400 g năut boabe 3 L supă de pui 2 frunze de dafin condimente după gust o linguriţă piper alb, boabe Preparare: Boabele de năut se pun la înmuiat minimum 12 ore, în apă rece, fără sare, apoi se fierbe cca 1 ½ ore, în apă, fără sare. Se prepară dukkah: se prăjesc toate seminţele, 5 minute, fără să se ardă. Se lasă să

Reţeta zilei, Supe / Ciorbe cu legume, Supe, ciorbe, borşuri | Print | Nici o opinie pana acum

Salată de castravete cu năut

11 noiembrie – 1970: A intrat în vigoare Convenția ONU asupra imprescriptibilității crimelor de război și a crimelor contra umanității. 1975: Angola devine independentă față de Portugalia. 1992: Biserica Anglicană a votat pentru a hirotoni ca preoți și femei. Ingrediente: 400 g boabe de năut, din conservă 200 g roşii 125 ml ulei de măsline 1 ceapă albă 1 castravete 1 rădăcină ţelină 2 linguriţe usturoi, zdrobit 1 linguriţă mărar 3 linguriţe oţet de vin roşu sare şi piper Preparare: Într-o salatieră se combină uleiul cu oţetul şi se păstrează deoparte. Ţelina, ceapa, castravetele şi roşiile se toacă mărunt, se

Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei, Salate, Salate cu legume | Print | Nici o opinie pana acum

Salată de castravete cu năut

8 octombrie – 1434: Cea mai veche atestare scrisă a Curții domnești din Iași, datând din vremea lui Alexandru cel Bun. 1480: Începe dealungul râului Ugra un conflict între armatele ruse ale lui Ivan al III-lea și Hoardei de Aur, care durează până în 11 noiembrie. 1878: Armata română victorioasă în Războiul de Independență, își face intrarea triumfală în București pe Podul Mogoșoaiei, care de atunci poartă numele de Calea Victoriei. Ingrediente: 400 g boabe de năut, din conservă 200 g roşii 125 ml ulei de măsline 1 ceapă albă 1 castravete 1 rădăcină ţelină 2 linguriţe usturoi, zdrobit 1

Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei, Salate, Salate cu legume | Print | Nici o opinie pana acum