Arhiva

Arhiva pentru tagul: nucă de cocos

Legume asortate de post

Ingrediente: 400 g cartofi 200 g fasole verde 1 ceapă albă 1 ardei roşu 3 căţei de usturoi, zdrobiţi 200 g varză tocată 250 ml lapte de cocos 1 lingură ulei 1 linguriţă curcuma 2 linguriţe coriandru măcinat 1 linguriţă sare Preparare: Se curăţă cartofii şi se taie fiecare în 4; ardeiul se taie bucăţi mici; fasolea se rupe în 2. Ceapa se taie inele şi se căleşte într-o cratiţă cu ulei fierbinte, se adaugă usturoiul şi curcuma, se amestecă uşor şi se condimentează cu sare şi coriandru. Peste câteva minute se toarnă laptele de cocos şi se incorporează cartofii.

Aperitive, Aperitive cu legume, Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei, Reţete de post | Print | Nici o opinie pana acum

Tofu thailandez

Ingrediente: 5 linguriţe nucă de cocos rasă seminţe de susan 400 g tofu tăiat cuburi 1 linguriţă rădăcină de ghimbir tocat 5 linguri unt de arahide 1 ceaşcă ceapă verde, tocată 1 linguriţă sos de soia 5 linguriţe ulei de măsline Preparare: Se încinge uleiul şi se căleşte ceapa. Se adaugă tofu tăiat cuburi şi se lasă câteva minute la foc mic. Se adaugă sosul de soia, apoi, după 3 minute, ghimbirul şi untul de arahide. Se amestecă uşor, ca să nu se zdrobească. Se ia de pe foc. Se adaugă nuca de cocos, se amestecă, iar la final, se

Aperitive, Aperitive cu brânză, Aperitive cu legume, Bucătăria thailandeză, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Salată de ton

Ingrediente: 1 linguriţă sare 3 linguriţe suc de lămâie 3 linguriţă coajă rasă de lămâie 1 cană alune 1 linguriţă praf de usturoi 1 linguriţă pudră de chili nucă de cocos salată verde 1 cană ton tocat 1 cană carne de porc tocată coriandru 3 linguriţe rădăcină de ghimbir tocat 3 linguriţe ceapă tocată Preparare: Se prăjesc alunele şi nuca de cocos. Într-o tigaie, fără ulei, se căleşte carnea de porc, apoi se scoate pe o farfurie şi se amestecă bine cu tonul. Se condimentează cu praf de usturoi, sare şi suc de lămâie. Se amestecă bine, apoi se adaugă

Aperitive, Aperitive cu peşte, Bucătăria thailandeză, Mâncăruri cu carne, Peşte, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Legume cu sos de cocos

Ingrediente: 1 cană lapte de nucă de cocos 1 linguriţă zahăr 1 linguriţă ardei iuţi, tocaţi 1 linguriţă piper, nemăcinat câteva frunze limeta kaffir 1 ceaşcă fasole verde 1 ceaşcă ciuperci feliate 3 ceşti varză, tocată 3 linguri praz, tocat 3 linguriţe sos de soia Preparare: Se dă laptele de nucă de cocos în clocot. Se adaugă sosul de soia, frunzele de limeta kaffir şi zahărul, apoi după câteva minute, piperul şi prazul. Se lasă câteva minute la foc mic. Se condimentează după gust, cu sare şi piper, se amestecă cu legumele şi se dă în clocot. Se amestecă din

Aperitive, Aperitive cu legume, Bucătăria thailandeză, Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Banane thailandeze prăjite

Ingrediente: 3 ceşti apă 10 banane 5 ceşti ulei ½ ceaşcă făină de tapioca 3 linguriţe zahăr 1 vârf de cuţit sare 1 ceaşcă nucă de cocos 1 ceaşcă făină de orez Preparare: Se amestecă zahărul, nuca de cocos, făina de orez, făina de tapioca şi sare. Se adaugă apă treptat, amestecând ca să se obţină o pastă groasă. Se curăţă şi se taie bananele în 4 pe lungime, apoi se dau prin crema preparată mai sus şi se prăjesc în ulei încins până se rumenesc. Se scurg. Se servesc fierbinţi.

Aperitive, Aperitive cu legume, Bucătăria thailandeză, Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Mâncare de nucă de cocos

Ingrediente: câteva felii de lămâie 1 ceaşcă arahide, prăjite, fără sare 1 vârf de cuţit boia iute 1 lingură ghimbir, tocat 1 căţel de usturoi, zdrobit 1 linguriţă sos de peşte 1 legătură busuioc 1 ceaşcă nucă de cocos 1 ceaşcă carne de crevete Preparare: Se prăjeşte nuca de cocos la foc mediu, amestecând mereu, fără ulei. Când se rumeneşte, se ia de pe foc şi se amestecă cu carnea de crevete măcinată. Se blendează împreună, se adaugă arahidele tocate, ghimbirul şi usturoiul. Se condimentează cu boia iute şi sos de peşte. Se aşază câte o frunză de spanac sau

Aperitive, Aperitive cu legume, Bucătăria thailandeză, Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Pui cu roşii

Ingrediente: 1 kg carne de pui tăiată mărunt 5 cepe tocate 2 linguriţe boia iute 3 linguri iaurt 3 linguriţe coriandru 1 linguriţă chimen 2 linguri pastă de nucă de cocos 3 roşii zdrobite un vârf de cuţit scorţişoară 1 linguriţă nucşoară un vârf de cuţit cuişoare 2 linguri nuci caju, măcinate, făcute pastă cu puţină apă o legătură frunze de coriandru, tocat 3 linguri ghee (unt topit) sau ulei Pentru marinată: 1 linguriţă boia iute 1 linguriţă chimen 1 linguriţă turmeric Preparare: Se marinează carnea de pui în amestec de chimen, boia şi turmeric şi se frige în cuptor

Bucătăria indiană, Carne de pasăre, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Cremă cu banane, kiwi şi lapte de cocos

20 mai – 1902: Cuba îşi câştigă independenţa faţă de Statele Unite. 1920: S-a inaugurat Opera Română din Cluj, cu opera Aida, de Giuseppe Verdi. 1927: Charles Augustus Lindberg, pilot din Detroit, a efectuat primul zbor fără escală peste Oceanul Atlantic, la bordul unui avion monoplan. Ingrediente: 2 banane mici 4 kiwi mici 250 ml lapte gras 250 ml lapte de cocos 50 g zahăr 1 plic zahăr vanilat zeama de la jumătate de lămâie 2 foi de gelatină Preparare: Într-un bol cu apă rece se lasă gelatina la înmuiat. Se toarnă laptele, laptele de cocos, zahărul şi zahărul vanilat

Deserturi, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Pui cu nucșoară și pastă din nucă de cocos

27 aprilie – 1792 – este compusă Marseieza (La Marseillaise), imnul Franței, de către Claude Joseph Rouget de Lisle. Inițial, numele acesteia a fost Cântec de război pentru armata Rhinului, dedicat Mareșalului Nicolas Luckner. S-a auzit pe buzele tuturor în timpul Ridicării Maselor. În Rusia, Marseieza a devenit în secolul 18 imnul revoluției republicane. În 1875, Peter Lavrov, un teoretician și istoric, a scris un text pentru aceeași melodie, dar nu preluat din textul francez, astfel – Marseieza muncitorilor – a devenit unul dintre cele mai populare cântece revoluționare în Rusia, fiind cântată în timpul Revoluției din 1905. Chiar și

Carne de pasăre, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Pui picant în sos de cocos

17 martie – 1756: La New York este celebrată pentru prima dată St. Patrick’s Day , în 1861 în Italia: statele peninsulei şi Cele două Sicilii au fost unite de regele Victor Emmanuel II. În 1866 a început să funcţioneze Banca României, creată prin transformarea Băncii Imperiului Otoman sub numele de “Bank of Roumania”. Primul preşedinte al Consiliului de administraţie a fost Ion Ghica. În 1883 se naște scriitorul român care publică sub pseudonimul Urmuz. În Irlanda este Ziua Sfântului Patrick. Ingrediente: 1 kg carne de pui, tăiată bucăţi 1 lingură piper 4 căţei de usturoi 1 rădăcină de ghimbir

Carne de pasăre, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum