Arhiva

Arhiva pentru tagul: nuci

Salată de paste cu nuci caju și coriandru

Ingrediente: 1-2 căni cu apă 1 ceaşcă nuci caju 3 linguri suc de lămâie 2 linguri ulei 1 lingură seminţe de muştar 1 lingură boia 3 roşii mărunţite 300 g vermicelli 200 g fasole verde fiartă sare piper 1 ceaşcă frunze verzi de coriandru, tocate Preparare: Se pune în blender apa, jumătate din nucile caju şi sucul de lămâie. Se obţine astfel o pastă destul de omogenă.Se încinge uleiul într-o tigaie şi se prăjesc puţin seminţele de muştar. Se adaugă roşiile, boia şi pasta de nuci caju. Se ia de pe foc. Se pune apă cu sare la fiert într-o

Pizza şi paste, Reţete de post, Salate, Salate cu legume | Print | Nici o opinie pana acum

Prăjitură cu nucă şi cafea

Ingrediente: 250 g unt 300 ml smântână 100 g nucă mărunţită 180 g zahăr pudră 50 g zahăr brun 120 g făină cu drojdie incorporată 350 g făină albă 2 ouă 2 linguriţe scorţişoară 1 linguriţă bicarbonat de sodiu 1 linguriţă cafea Preparare: Se încinge cuptorul şi se unge o tavă cu unt, apoi se căptuşeşte cu folie de aluminiu. Se face un amestec din nucă, zahăr brun, scorţişoară şi cafea care se păstrează deoparte. Untul şi zahărul se omogenizează bine cu mixerul, se adaugă ouăle, amestecând mereu, se incorporează smântâna, apoi făina albă şi cea cu drojdie, bicarbonatul, se

Deserturi, Prăjituri | Print | Nici o opinie pana acum

Prăjitură cu gem de gutuie fructe uscate

Ingrediente: 1 ou 80 g unt 250 g zahăr pudră 1 lingură vanilie 250 ml lapte 1 lingură praf de copt 500 g făină sare Crema 150 g gem de gutuie 250 ml apă 50 g zahăr 3 linguri făină 100 g stafide 100 g nucă tocată 100 g curmale 3 linguri suc de lămâie 100 g unt 1 linguriţă esenţă de portocale Preparare: Se bat gălbenuşuri cu unt şi zahăr, se adaugă făină, praf de copt, vanilie, sare şi lapte, se omogenizează totul bine, se incorporează albuşul bătut spumă şi se dă totul la cuptor. Se coace în tavă

Deserturi, Prăjituri, Prăjituri cu fructe | Print | Nici o opinie pana acum

Prăjitură cu lămâie

Ingrediente: 75 g unt 150 g zahăr pudră 4 albuşuri 75 g făină 1 lămâie 3-4 nuci Preparare: Se freacă bine untul cu zahărul, se adaugă făina, albuşurile bătute spumă, nucile tăiate, zeama şi coaja de la o lămâie. Se tapetează o formă lungă şi îngustă, se toarnă compoziţia şi se coace la foc potrivit.

Deserturi, Prăjituri, Prăjituri cu fructe, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Bile de ciocolată

Ingrediente: 500 g zahăr 4 ouă 60 g unt 120 g ciocolată vrac 500 g făină 2 linguriţe praf de copt 125 g nuci tocate 125 g zahăr pudră un vârf de cuţit sare Preparare: Ouăle se amestecă cu zahărul, 2 minute la foc foarte mic, astfel încât amestecul să ne se închege. Îndată ce zahărul s-a dizolvat, se incorporează untul şi ciocolata. Compoziţia se lasă să se răcească, după care se combină cu făina, praful de copt, nucile şi un vârf de cuţit sare. Preparatul se amestecă 1-2 minute cu mixerul, apoi se dă la rece 5 ore. Se

Deserturi, Prăjituri, Reţeta zilei, Reţete de Crăciun | Print | Nici o opinie pana acum

Salată de orez cu tahini

Ingrediente: 1 ardei verde 5 linguri tahini 5 linguri iaurt 1 morcov 100 g varză tocata 1 linguriţă suc de lămâie sare piper 3 linguriţe stafide 3 linguriţe nuci caju 500 g orez brun fiert Preparare: Se taie ardeiul fasii subtiri, se rade morcovul. Se amestecă ingredientele de mai sus cu varza, orezul fiert, stafide şi nuci caju. Se amestecă tahini cu iaurt şi suc de lămâie, se condimentează cu sare şi piper, după gust. Sosul obţinut se toarnă peste salata descrisă. Se omogenizeaza.

Bucătăria braziliană, Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Sos Burfi de morcovi

Ingrediente: 1 cană morcovi raşi 1 cană lapte 1 ceaşcă zahăr cardamom / nucşoară după gust câteva migdale şi nuci caju tocate mărunt 4 linguri unt Preparare: Se amestecă morcovii cu zahărul şi laptele. Se fierb. Când sosul se îngroaşă, se adaugă untul. Se fierbe în continuare amestecul, până ce se omogenizează şi nu se prinde deloc de tigaie, apoi se adaugă nucile caju şi migdalele.

Reţeta zilei, Sosuri | Print | Nici o opinie pana acum

Salată de fructe şi nuci caju

Ingrediente: 1 cană brânză paneer, sau mozarella ¼ cană maioneză 7 curmale curăţate 6 piersici din conservă ¼ cană nuci caju, prăjite ¼ salată verde 1 roşie, feliată 2 linguri sos chutney verde 1 lingură sos chutney de roşii Preparare: Se amestecă brânza, maioneza, salata şi sosul chutney şi se aşază într-un strat, pe un platou. Se amestecă curmalele, piersicile, nucile caju şi sosul chutney de roşii. Se aşază deasupra primului strat. Se garniseşte cu felii de roşii.

Reţeta săptămânii, Reţeta zilei, Salate, Salate cu fructe, Salate cu legume | Print | 1 Opinie

„Buzunarele lui Haman”

Ingrediente: 400 g făină albă 1 ou 200 g zahăr 200 ml suc de portocale 400 g făină integrală 250 g unt gem, miere cu nuci zdrobite, prune uscate sau mac pisat cu zahăr, pentru umplutură Preparare: Se bate untul cu zahăr, apoi se încorporează oul. Se amestecă cu sucul de portocale şi, treptat, se adaugă câte o ceaşcă din fiecare fel de făină. Se face un aluat nu prea tare, care se pune 5-6 ore la rece, să se odihnească. Mai târziu, se întinde o foaie cât mai subţire, care, cu un pahar mare se taie cercuri. Se ia

Deserturi, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Clătite cu ciocolată și nucă

Ingrediente: 250 g ciocolată neagră 250 g făină 500 ml lapte 125 g nucă 2 ouă 1 lingură unt 1 lingură ulei sare, după gust Preparare: Se toarnă făina pe o planşetă, se face puţin loc în mijloc şi se sparg ouăle, se adaugă puţină sare, uleiul şi puţin lapte. Se frământă bine aluatul, adăugând treptat laptele rămas, până când pasta pentru clătite e destul de moale. Se lasă deoparte în jur de 1 oră, apoi se prepară clătite şi păstrează deoparte, calde. Sâmburii de nucă se prăjesc puţin, până capătă un aspect uşor brun; ciocolata cu untul se topesc

Clătite / Plăcinte, Deserturi, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum