Arhiva

Arhiva pentru tagul: nucşoară

Ravioli de casă cu prosciutto

Ingrediente: 5 ceşti făină 3 ouă un vârf de cuţit sare 300 g carne de vită tocată 300 g prosciutto 100 g brânză ricotta 100 g pesmet pătrunjel proaspăt 100 ml smântână 1 ceapă 5 căţei de usturoi 10 linguriţe ulei de măsline sare, piper, nucşoară 10 linguriţe brânză pecorino Preparare Se amestecă făina cu puţină sare şi se adaugă ouăle. Se frământă 10 minute. Se modelează sub forma unei bile şi se lasă un sfert de oră să se odihnească, apoi iar se frământă 10 minute şi se pune deoparte. Se face un sos din ulei, boia, chili, piper

Pizza şi paste, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Macaroane cu şuncă şi mozzarella

Ingrediente: 3 ceşti macaroane 3 felii şuncă un vârf de cuţit piper 3 ouă 1 ceaşcă smântână 1 ceaşcă lapte un vârf de cuţit nucşoară ½ ceaşcă brânză mozzarella Preparare: Se toacă şunca, se bat ouăle, se macină nucşoara şi se fărâmiţează mozzarella. Pastele se fierb 10 minute cu sare. Nu trebuie să fie prea moi. Se căleşte şunca, se adaugă pastele scurse. Se condimentează cu sare şi piper după gust. Se aşază pastele în tavă unsă. Se face un amestec din ouă, smântână, lapte şi nucşoară şi se toarnă peste paste. Deasupra se rade brânza mozzarella. Se coace o

Pizza şi paste, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Ravioli de casă cu prosciutto

Ingrediente: 5 ceşti făină 3 ouă un vârf de cuţit sare 300 g carne de vită tocată 300 g prosciutto 100 g brânză ricotta 100 g pesmet pătrunjel proaspăt 100 ml smântână 1 ceapă 5 căţei de usturoi 10 linguriţe ulei de măsline sare, piper, nucşoară 10 linguriţe brânză pecorino Preparare Se amestecă făina cu puţină sare şi se adaugă ouăle. Se frământă 10 minute. Se modelează sub forma unei bile şi se lasă un sfert de oră să se odihnească, apoi iar se frământă 10 minute şi se pune deoparte. Se face un sos din ulei, boia, chili, piper

Pizza şi paste, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Piure de conopidă

Ingrediente: 1 căpăţână conopidă 3 cartofi 3 gălbenuşuri de ou 40 g unt moale 100g brânză gruyère rasă 12 linguri smântână proaspătă nucşoară sare şi piper Ingrediente: Se spală conopida şi se pune la fiert într-un vas cu apă, alături de cartofii curăţaţi. Se scot apoi şi se pasează până ce se obţine un piure fin. Se amestecă smântâna, untul şi gălbenuşurile, se sărează şi piperează şi se mai pasează puţin. Se presară brânză rasă şi nucşoară, apoi se mai lasă câteva secunde la foc încet şi se poate servi cald.

Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Piure de cartofi asezonat cu șofran și nucșoară

Ingrediente: 400 g cartofi 1 ceapă 1 vârf de cuţit şofran 20 linguri lapte 2 linguriţe ulei de măsline 1 linguriţă de curry 1 linguriţă nucşoară sare şi piper Preparare: Cartofii se curăţă, apoi se spală şi se pun la fiert în apă sărată cu şofran cam 30 minute. Între timp, se curăţă ceapa, se toacă şi se căleşte în ulei încins; se presară curry, sare şi piper. Cartofii se scot din apă, se scurg bine şi se pisează până ce se obţine o pastă fină care se amestecă cu lapte fiert; se adaugă sosul cu ceapă, sare şi piper,

Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Sos Burfi de morcovi

Ingrediente: 1 cană morcovi raşi 1 cană lapte 1 ceaşcă zahăr cardamom / nucşoară după gust câteva migdale şi nuci caju tocate mărunt 4 linguri unt Preparare: Se amestecă morcovii cu zahărul şi laptele. Se fierb. Când sosul se îngroaşă, se adaugă untul. Se fierbe în continuare amestecul, până ce se omogenizează şi nu se prinde deloc de tigaie, apoi se adaugă nucile caju şi migdalele.

Reţeta zilei, Sosuri | Print | Nici o opinie pana acum

Garam Masala

Ingrediente: 4 linguri seminţe de coriandru 1 lingură chimen 1 lingură boabe de piper negru 1 linguriţă chimen 1 linguriţă ghimbir 1 linguriţă nucşoară 1 linguriţă cuișoare 1 linguriţă scorţişoară 1 linguriţă frunze de dafin sfărâmate Preparare: Se încălzeşte ulei într-o tigaie şi se prăjesc toate ingredientele, mai puţin ghimbirul. Se amestecă din când în când. Atenţie: focul trebuie să fie mic, pentru că seminţele nu trebuie să se ardă pe din afară şi să rămână nepătrunse înăuntru! Se ia de pe foc, se răceşte, se amestecă cu ghimbirul şi se macină totul în râşniţa de cafea. Se păstrează la

Bucătăria arabă, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Sufleu de sparanghel

Ingrediente: 500 g sparanghel curăţat, tăiat mărunt 60 g ceapă verde 1 căţel de usturoi tocat 1 linguriţă cimbru proaspăt tocat 4 linguri unt 125 g pesmet 3 linguri făină 375 ml lapte 125 g brânză gruyère un vârf de cuţit nucşoară măcinată un vârf de cuţit muştar boabe măcinat un vârf de cuţit ghimbir măcinat sare, piper 3 gălbenuşuri 5 albuşuri Preparare: Sparanghelul se opăreşte 2 minute în apă cu sare, apoi se scurge şi se clăteşte cu apă rece să se răcească. Se încinge 1 lingură de unt, se adaugă ceapa verde, usturoiul, cimbrul şi se călesc împreună

Aperitive, Aperitive cu legume, Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Fenicul la cuptor cu sos bechamel

Ingrediente: 4 feniculi 400 ml lapte 100 g unt 100 g pesmet 100 g făină Ulei de măsline Nucşoară Sare, piper Preparare: Se curăţă feniculii de coajă şi se taie bucăţi. Se opăresc 10-15 minute, după care se trag în puţin unt până îşi schimbă culoarea, întorcând bucăţile pe toate părţile. Pentru sosul bechamel – separat, într-o cratiţă, se toarnă ulei de măsline şi se adaugă restul de unt care se topeşte, se incorporează făina, se omogenizează până devine gălbuie, apoi se toarnă laptele şi nucşoara, sare şi piper după gust, se mai amestecă pe foc câteva minute. Se obţine

Mâncăruri cu legume, Reţeta săptămânii, Reţeta zilei, Reţete cu poze | Print | Nici o opinie pana acum

Piure asezonat

Ingrediente: 400 g cartofi 1 ceapă 1 vârf de cuţit şofran 20 linguri lapte smântânit 2 linguriţe ulei de măsline 1 linguriţă de curry 1 linguriţă nucşoară sare şi piper Preparare: Cartofii se curăţă, apoi se spală şi se pun la fiert în apă sărată cu şofran cam 30 minute. Între timp, se curăţă ceapa, se toacă şi se căleşte în ulei încins; se presară curry, sare şi piper. Cartofii se scot din apă, se scurg bine şi se pisează până ce se obţine o pastă fină care se amestecă în lapte fiert; se adaugă sosul cu ceapă, sare şi

Mâncăruri cu legume, Reţeta săptămânii, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum