Arhiva

Arhiva pentru tagul: oregano

Pastă de fasole neagră

Ingrediente: 4 roşii suc de lămâie 1 linguriţă oregano sare 1 ceaşcă tahini 200 g fasole neagră 1 ceapă piper 1 ceaşcă coriandru 3 ardei iuţi Preparare: Se fierbe fasolea fără sare, după ce a fost înmuiată în prealabil 12 ore. Roşiile se taie felii, ardeii iuţi se curăţă de sâmburi şi se taie mărunt. Ceapa se toacă se căleşte. Se amestecă toate ingredientele şi se blendează. Pasta obţinută se condimentează după gust.

Aperitive cu legume, Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei, Reţete de post | Print | Nici o opinie pana acum

Supă de orez cu tomate

Ingrediente: 1 ceapă albă, mare, tăiată julien 1 ½ ceașcă orez prefiert 2 roșii 2-3 linguri unt 1 cubuleț concentrat de pui 2 linguri busuioc proaspăt sare, piper, oregano, zahăr, după gust Preparare: Se opăresc roșiile, se decojesc, apoi se taie cubulețe. Se călește orezul în unt, împreună cu ceapa. Se adaugă roșiile. Se toarnă 2-3 căni cu apă, se fierb toate, se incorporează concentratul de pui, apoi busuiocul. Se asezonează după gust. Se servește caldă.

Reţeta zilei, Supe / Ciorbe cu legume, Supe, ciorbe, borşuri | Print | Nici o opinie pana acum

Fettuccine cu brânză de capră şi ardei

Ingrediente: 4 roşii uscate tăiate în 2 1 lingură ulei de măsline 250 g praz tocat 2 căţei de usturoi zdrobit 1 ardei roşu 1 ardei verde 60 ml supă de pui 60 g busuioc verde 10 măsline kalamata 1 lingură capere 2 linguriţe oregano 150 g brânză sare, piper Preparare: Ardeii, rosiile si măslinele se taie felii. Prazul se căleşte cu usturoi, 2 minute, la foc mic, amestecând mereu, până se înmoaie, apoi se combină cu ardeii. După 3 minute, când şi aceştia din urmă se călesc, se adaugă supa. Se fierbe totul până lichidul se evaporă, după care

Aperitive, Aperitive cu brânză, Aperitive cu legume, Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei | Print | 1 Opinie

Dovlecei copţi şi cartofi

Ingrediente: 700 g dovlecei ½ kg cartofi, curăţaţi, tăiaţi felii ½ kg roşii feliate 1 ardei verde, tocat 3 căţei de usturoi mărunţit 1 ceapă medie, tăiată mărunt 1 ceaşcă ulei de măsline 1 ceaşcă apă 1 lingură oregano sare piper Preparare: Se curăţă dovlecelul şi se taie felii subţiri. Restul legumelor se taie cuburi mici. Se amestecă toate ingredientele, se condimentează şi se coc în cuptorul încălzit, timp de 1-2 ore. După o jumătate de oră, se amestecă şi se stropesc cu puţin ulei. În ultimele 10 minute se măreşte focul, pentru a obţine cartofi crocanţi. Se serveşte cu

Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei, Reţete de post | Print | 1 Opinie

Dovlecei cu roşii

Ingrediente: 2 dovlecei, tăiat felii 1 lingură ceapă tocată 2 linguri unt 2 roşii ½ linguriţă usturoi sărat ¼ linguriţă oregano ¼ linguriţă piper negru 1 ceaşcă cheddar ras Preparare: Intr-o tigaie mare se pun la prăjit feliile de dovlecel şi ceapa tocată. Se adaugă roşiile şi usturoiul, oregano şi piperul negru. Se prăjesc timp de 5 minute. Se garniseşte cu cheddar ras.

Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Ghiveci à la Bulgaria

9 decembrie – 1608 – S-a născut John, poet englez, faimos pentru poemul epic în versuri albe Paradise Lost (Paradisul Pierdut), care reprezintă una dintre pietrele de temelie ale literaturii engleze. Educat la St. Paul’s School și Christ’s College, Cambridge, Milton a fost un poet savant, a cărui ambiție era să creeze opere de talia epopeilor clasice și care avea puternice vederi teologice. În cursul anilor petrecuți la Cambridge, Milton a scris poezie în latină și engleză, inclusiv oda On the Morning of Christ’s Nativity (În dimineața nașterii lui Isus Cristos, 1629). Dezgustul său față de dogmatismul din ce în

Bucătăria bulgară, Carne de pasăre, Carne de porc, Mâncăruri cu brânză, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Supă de vinete

7 noiembrie – 1480: Prima mențiune documentară a “sulgerului” în Țara Românească: denumire dată dregătorului din Țara Românească și Moldova în secolul al XV-lea, care avea ca sarcină aprovizionarea curții domnești cu carne, lumânări și alte provizii. Ingrediente: 2 vinete 250 g ciuperci 1,2 L supă de pui 125 ml ulei de măsline 125 ml vin roşu 1 ceapă albă 2 dovlecei 3 roşii 1 căpăţână usturoi 2 linguri oregano 2 linguri busuioc 2 linguri pătrunjel tocat mărunt sare şi piper negru măcinat, după gust Preparare: Vinetele, dovleceii, roşiile se curăţă de coajă şi se taie cuburi; ceapa se toacă

Mâncăruri cu alcool, Reţeta săptămânii, Reţeta zilei, Supe / Ciorbe cu legume, Supe, ciorbe, borşuri | Print | Nici o opinie pana acum

Supă picantă de dovleac

4 noiembrie – 1899: Este publicată cartea lui Sigmund Freud, Interpretarea viselor. 1922: Exploratorul englez Howard Carter a descoperit mormântul lui Tutankamon, în Egipt. 1938: George Enescu a terminat “Suita a III-a”, “Săteasca”. 1948: Lui T.S. Eliot i se decernează Premiul Nobel pentru Literatură. Ingrediente: 450 g miez de dovleac, tăiat cuburi 5 cepe verzi, mărunţite 4 căţei de usturoi 2 eşalote 180 ml sos de tomate 500 ml supă de pui 180 ml lapte 200 ml smântână dulce 1 lingură făină 1 lingură unt 1 lingură pastă de anşoa 1 linguriţă salsa ½ linguriţă chimion ½ linguriţă ardei iute

Reţeta zilei, Supe / Ciorbe cu legume, Supe, ciorbe, borşuri | Print | Nici o opinie pana acum

Vinete cu brânză

14 octombrie – 1964: Dr. Martin Luther King devine cel mai tânăr laureat al Premiului Nobel pentru Pace. 1981: Vicepreședintele Hosni Mubarak este ales președinte al Egiptului la o săptămână după ce Anwar Sadat a fost asasinat. 1994: Liderul palestinian Yasser Arafat, primul ministru israelian Yitzhak Rabin și ministrul de externe israelian Shimon Peres primesc Premiul Nobel pentru Pace. Ingrediente: 2 vinete mari ½ ceaşcă făină 2 ouă bătute 2 căni pesmet cu condimente ½ cană ulei 1 ceaşcă sos Marinara, sau sos de tomate, condimentat un vârf de cuţit sare un vârf de cuţit oregano un vârf de cuţit

Aperitive, Aperitive cu brânză, Aperitive cu legume, Mâncăruri cu brânză, Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Plăcintă braziliană de pui

28 septembrie – În 1991 moare cântărețul american de jazz, trompetist și compozitor – Miles Davis, considerat unul din cei mai influenți muzicieni ai secolului XX. Și-a pus amprenta asupra mai multor curente lae jazzului: bebob, cool jazz, hard bop și jazz fusion. A cântat alături de nume mari, precum: John Coltrane, Cannonball Adderley, George Coleman, Bill Evans, Joe Zawinul și nu numai. La 13 ani a luat lecții de trompetă cu un muzician local, Elwood Buchanan, care a insistat pe o nouă abordare în gen, aceea de a nu folosi vibrato, Miles primind câte un bobârnac la fiecare tentativă.

Aluaturi, Bucătăria braziliană, Carne de pasăre, Clătite / Plăcinte, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum