Arhiva

Arhiva pentru tagul: Orez

Orez cu legume în stil oriental

Ingrediente: 160 g orez 4 fire de praz 2 morcovi 2 cepe albe 1 măr 1 cub concentrat de legume, diluat într-un pahar de apă 2 linguri ulei de măsline 1 linguriţă chimion 1 linguriţă coriandru uscat 1 vârf de cuţit boia iute pătrunjel verde, tocat sare şi piper Preparare: Ceapa, morcovii, prazul şi mărul se toacă mărunt şi se călesc într-o cratiţă cu ulei de măsline fierbinte, amestecând continuu. Se presară chimionul, boiaua, coriandrul, sare şi piper, învârte cu o lingură de lemn şi se lasă la foc mic vreo 4 minute, după care se incorporează jumătate de pahar

Mâncăruri cu legume, Orez, Reţete de post | Print | 1 Opinie

Rulouri de varză cu stafide şi seminţe de floarea-soarelui

Ingrediente: 1 varză mare 3 linguriţe ulei de măsline 1 ceaşcă ceapă tocată 1 ceaşcă orez brun 3 ceşti supă 3 linguriţe stafide 5 linguriţe seminţe decojite de floarea-soarelui un vârf de cuţit chimen măcinat bine un vârf de cuţit cardamom pisat sare, piper, după gust 3 conserve de roşii cu suc 250 ml apă 1 linguriţă zahăr Preparare: Se dă apă în clocot. Se adaugă varza şi se opăreşte până se înmoaie, un sfert de oră. Se scurge şi se lasă să se răcească. Se încinge ulei în tigaie, se adaugă ceapa tocată şi se căleşte 3 minute amestecând

Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei, Reţete de post | Print | Nici o opinie pana acum

Orez sălbatic cu ciuperci și mazăre

Ingrediente: 350 g orez sălbatic 2 morcovi ½ rădăcină ţelină 1 ceașcă ciuperci 1 ceașcă mazăre 5 linguri ulei 1 linguriţă tarhon uscat sare şi piper, după gust Preparare: Se călește orezul în ulei de măsline după care se acoperă cu apă fierbinte şi se lasă să fiarbă înăbuşit timp de 15 minute, la foc mic, amestecând din când în când pentru a nu se prinde de fundul oalei. Când este fiert, se scurge de apă şi se lasă deoparte. Ceapa, morcovii şi ţelina se toacă mărunt, după care se pun la călit într-o cratiţă cu 3 linguri ulei încins,

Mâncăruri cu ciuperci, Mâncăruri cu legume, Orez, Reţeta zilei, Reţete de post | Print | Nici o opinie pana acum

Orez cu praz și măr

Ingrediente: 160 g orez 4 fire de praz 2 morcovi 2 cepe albe 1 măr 1 cub concentrat de legume, diluat într-un pahar de apă 2 linguri ulei de măsline 1 linguriţă chimion 1 linguriţă coriandru uscat 1 vârf de cuţit boia iute pătrunjel verde, tocat sare şi piper Preparare: Ceapa, morcovii, prazul şi mărul se toacă mărunt şi se călesc într-o cratiţă cu ulei de măsline fierbinte, amestecând continuu. Se presară chimionul, boiaua, coriandrul, sare şi piper, învârte cu o lingură de lemn şi se lasă la foc mic vreo 4 minute, după care se incorporează jumătate de pahar

Mâncăruri cu legume, Orez, Reţeta zilei, Reţete de post | Print | Nici o opinie pana acum

Caltaboşi afumaţi

Caltaboşi afumaţi Ingrediente: 2 kg carne de la ceafă şi guşă 500 g ficat 1 cană orez fiert 200-300 g ceapă Sare, piper pisat Ienibahar şi cuişoare Preparare: Carnea şi ficatul se taie bucăţi şi se dau prin maşina de tocat. Se adaugă ceapa tăiată mărunt şi călită în puţină untură şi orezul. Se amestecă bine, se asezonează cu sare şi condimente după gust şi se umple în maţe subţiri, curăţate în prealabil. Se pun la fiert în apă cu puţină sare, lăsând să fiarbă 40 minute. Când sunt gata se dau la fum rece pentru 3-4 ore. Se consumă

Bucătăria românească, Carne de porc, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Musaca de orez şi zucchini

Ingrediente: 1 legătură ceapă verde tocată 50 ml ulei de măsline 2 linguri apă 7 dovlecei zucchini, tăiaţi cuburi 2 roşii, tăiate cuburi 250 g orez 1 L apă 4 ouă 1 lingură mărar verde, tocat 1 lingură pătrunjel verde, tocat boia sare, piper Preparare: Se căleşte ceapa verde în puţin ulei şi apă, se acoperă şi se lasă la foc mic, până se înmoaie, apoi se pune în tavă, peste zucchini şi orez. Deasupra se toarnă puţină apă şi se presară condimentele: sarea, boia şi piperul. Se amestecă totul bine, se acoperă cu folie de aluminiu şi se dă

Bucătăria turcă, Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei, Reţete de post | Print | Nici o opinie pana acum

Ciorba fermierului

Ingrediente: 1 dovleac 2 cartofi dulci 250 g roşii din conservă 125 g orez 1,5 L supă de vită 1 foaie dafin câteva fire pătrunjel, tocate fin 2 linguri pudră de ceapă 1 linguriţă cimbru sare şi piper, după gust Preparare: Se toarnă supa de vită într-o oală şi se lasă să dea un clocot. Se curăţă cartofii, se taie cuburi şi se pun în supă; miezul de dovleac se taie şi l cuburi, apoi se împrăştie în supă, se amestecă bine şi se lasă să fiarbă. Se adaugă orezul, roşiile, foaia de dafin, pudra de ceapă, se condimentează cu

Reţeta săptămânii, Reţeta zilei, Supe / Ciorbe cu legume, Supe, ciorbe, borşuri | Print | Nici o opinie pana acum

Mâncare de varză la cuptor

Ingrediente: 700 g carne tocată de vită 1 ceapă albă 1 ceaşcă sos de roşii 1 varză albă 1 ceaşcă orez 1 linguriţă sare ulei 3 ceşti supă Preparare: Se pune ulei în tigaie, se încinge, se adaugă carnea şi se căleşte până capătă o culoare uşor aurie. Excesul de grăsime acumulat se scurge. Separat, se căleşte ceapa şi se amestecă cu sosul de roşii, varza tocată şi orezul, se condimentează cu sare, după gust și se toarnă peste carne, se amestecă şi compoziția obţinută se aşază pe o tavă. Deasupra se toarnă supa şi se coace în cuptorul încins

Aperitive cu legume, Bucătăria românească, Carne de vită, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei, Reţete | Print | Nici o opinie pana acum

Frunze de viţă de vie umplute

Ingrediente: 500 g frunze de viţă de vie tânără 350 g orez 125 g mentă verde tocată 125 g ceapă verde tocată 250 g roşii tocată 125 g năut fiert, zdrobit 125 g pătrunjel verde tocat 250 ml ulei de măsline 125 ml suc de lămâie 125 ml apă un vârf de cuţit scorţişoară 1 roşie tăiată felii 15 căţei de usturoi sare, piper Preparare: Frunzele de viţă de vie se opăresc în apă cu sare şi se scurg. Orezul se spală apoi se amestecă cu năutul înmuiat peste noapte în apă sărată. Se adaugă pătrunjel, mentă, roşii tocate, ceapă,

Aperitive, Aperitive cu legume, Bucătăria libaneză, Mâncăruri cu legume, Reţeta săptămânii, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Orez cu ghimbir şi cocos

Ingrediente: 1 ceaşcă apă 1 linguriţă ghimbir tocat 1 cană lapte de nucă de cocos 1 cană orez cu bob lung Preparare: Se amestecă laptele de nucă de cocos, apa şi ghimbirul. Se dau în clocot. Se adaugă orezul şi se fierbe, cu capac, o jumătate de oră, la foc mijlociu. Se ia de pe foc şi se lasă puţin să se răcească. Se amestecă cu o furculiţă, ca să nu se lipească.

Bucătăria thailandeză, Garnituri, Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum