Arhiva

Arhiva pentru tagul: parmezan

Paste cu broccoli, ciuperci și smântână

Ingrediente: 150 g paste fettuccini 1 ceaşcă smântână 3 linguriţe unt 30 g pastă de roşii un vârf de cuţit usturoi 1 ceaşcă broccoli 1 ceaşcă ciuperci un vârf de cuţit sare un vârf de cuţit piper 3 linguriţe brânză parmezan Preparare: Se fierb pastele cu sare al dente, apoi se scurg şi se pun iar în oală. Se adaugă smântâna, untul, usturoiul zdrobit şi broccoli tăiat bucăţi mici. Se lasă la foc mic până pastele se înmoaie. Se adaugă ciupercile tăiate felii, apoi se ia amestecul de pe foc şi deasupra se presară parmezan ras. În fine, se condimentează

Bucătăria italiană, Pizza şi paste, Reţeta zilei, Reţete | Print | Nici o opinie pana acum

Supă de parmezan şi ceapă caramelizată

Ingrediente: 2 linguri ulei de măsline 2 căni ceapă tocată 2 frunze dafin 2 ½ sare piper 2 căni supă de legume 2 căni crutoane de pâine ½ cană smântână ½ cană parmezan 1 căţel de usturoi 1 lingură busuioc şi coriandru tocat 1 lingură pătrunjel Preparare: Într-o oală, se încălzeşte uleiul de măsline, se căleşte ceapa, usturoiul şi dafinul, timp de 7 minute. Ceapa trebuie să se caramelizeze. Se asezonează cu sare şi piper. Se adaugă supa, usturoi, cimbru şi dafin. Se dă totul într-un clocot, apoi se reduce focul şi se fierbe înăbuşit 40 de minute. La sfârşit,

Reţeta zilei, Supe / Ciorbe cu legume, Supe, ciorbe, borşuri | Print | Nici o opinie pana acum

Salată de avocado cu legume de vară

Ingrediente: câteva linguriţe seminţe de pin 5 roşii 3 avocado câteva linguriţe ulei 1 lămâie piper 1 ceapă verde câteva linguriţe parmezan sare Preparare: Se taie roşiile bucăţi, se curăţă avocado de coajă şi sâmburi şi se taie în 2. Se prăjesc seminţele de pin şi se toacă ceapa. Între timp, se rade parmezanul. Se aranjează roşiile pe un platou. Separat, se stropeşte avocado cu ulei şi suc de lămâie, apoi se condimentează cu sare şi piper şi se prăjeşte pe grătar pe o parte. Se aşază peste roşii. Restul de suc de lămâie se amestecă cu ceapa, ulei şi

Reţeta zilei, Salate, Salate cu legume | Print | Nici o opinie pana acum

Sparanghel cu orez

Ingrediente: 500 g sparanghel 5 linguri unt 1 ceapă verde 1 ceaşcă orez 1 ceaşcă vin sec 2 ceşti supă 1 ceaşcă brânză parmezan sare, piper, după gust Preparare: Se toacă ceapa, sparanghelul se curăţă, se taie bucăţi şi se opăreşte în apă cu condimente. După 3 minute se scoate cu paleta, se clăteşte cu apă rece şi se scurge pe o sită. O parte din ulei se pune în tigaie la foc mic, se adaugă ceapa verde tocată şi se căleşte până se înmoaie, apoi se amestecă cu orezul şi se mai lasă 3 minute amestecând mereu să nu

Bucătăria franceză, Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Mic dejun cu ouă, gorgonzola şi parmezan

Ingrediente: 4 felii de pâine albă 4 ouă Muştar franţuzesc Parmezan ras Gorgonzola Preparare: Se scobesc feliile de pâine, scoţând o parte din miez, în locul gol format se întinde un strat de muştar, apoi se sparge câte un ou pe fiecare felie de pâine. Peste ou se presară bucăţi de gorgonzola şi se presară parmezan ras. Feliile de pâine se pun într-o tavă, pe hârtie de copt, şi se dau la cuptor până prinde parmezanul crustă. Se servesc cu roşii şi praz, stropite cu ulei de măsline şi puţin oţet.

Aperitive, Aperitive cu brânză, Aperitive cu ouă, Mâncăruri cu ouă, Reţete cu poze | Print | Nici o opinie pana acum

Pui în sos de mazăre cu parmezan

2 octombrie – La 1409 este atestată cea mai veche pisanie românească, cea de la biserica Streisângeorgiu, Hunedoara. În 1552, în urma unui puternic asediu, orașul Kazan este ocupat de trupele lui Ivan cel Groaznic. Cronicile relatează că orașul a fost ars din temelii și o mare parte a populației a fost masacrată de soldații ruși. Ingrediente: 1 pui de 1,5 kg 1 ceapă albă 2 roşii, decojite şi tocate 1 căţel de usturoi, mărunţit 400 g mazăre boabe, din conservă 125 ml smântână 4 linguri unt 2 linguri făină 1 lingură parmezan ras sare, după gust Preparare: Se desprinde

Carne de pasăre, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Pui la cuptor în stil rustic

1 octombrie – În 1987 a fost dată în folosință prima linie de tramvai în Cluj-Napoca. Tramvaiul a fost inventat în 1775 de englezul John Outram, vehiculul circula pe șine de fontă, tras de doi cai, dar nu a fost folosit în oraș, la acea vreme. In 1832 John Stephenson a construit primul tramvai urban in New York. El făcea legătura între Manhatan și Harlem. In 1852 francezul Emil Loubat a avut ideea încastrării șinelor în pavaj. El a construit linia de pe strada nr. 6 din New York. În 1869 este pus în circulație la Timișoara tramvaiul cu cai.

Carne de pasăre, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Plăcintă braziliană de pui

28 septembrie – În 1991 moare cântărețul american de jazz, trompetist și compozitor – Miles Davis, considerat unul din cei mai influenți muzicieni ai secolului XX. Și-a pus amprenta asupra mai multor curente lae jazzului: bebob, cool jazz, hard bop și jazz fusion. A cântat alături de nume mari, precum: John Coltrane, Cannonball Adderley, George Coleman, Bill Evans, Joe Zawinul și nu numai. La 13 ani a luat lecții de trompetă cu un muzician local, Elwood Buchanan, care a insistat pe o nouă abordare în gen, aceea de a nu folosi vibrato, Miles primind câte un bobârnac la fiecare tentativă.

Aluaturi, Bucătăria braziliană, Carne de pasăre, Clătite / Plăcinte, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Broccoli cu pesmet

23 septembrie – În 1939 moare Sigmund Freud, psihiatru evreu-austriac, întemeietorul psihanalizei. Contribuția esențială a lui Sigmund Freud constă în punerea în evidență a existenței și acțiunii inconștientului în viața psihică și în explicarea pe această bază a personalității umane. În plus, a dezvoltat o nouă teorie (teoria psihanalitică), precum și o metodologie terapeutică aferentă, care – în forma inițială sau modificată – urmărește ameliorarea funcționării psihice, uneori cu aplicații în patologiile mentale. Broccoli cu pesmet Ingrediente: 400 g broccoli bucheţele, congelat 250 ml sos de brânză 125 g pesmet 2 linguri unt topit 2 linguri parmezan, ras Preparare: Se

Bucătăria canadiană, Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Lasagna

Ingrediente: Foi de lasagna 1 kg carne de vită 300 g mozzarella 200 g parmezan ras 1 kg rosii sau 2 conserve mari 4-5 cepe albe 4-5 cătei usturoi 2 vinete Frunze de busuioc Preparare: Carnea se toacă, ceapa la fel, iar usturoiul se pisează. Vinetele se taie rondele, iar rosiile cubulete. Se prepară un sos Ragu, se călește ceapa împreună cu usturoiul, apoi se adaugă carnea tocată. Se amestecă pe foc până când carnea devine maronie, se incorporează rosiile cu sos cu tot si busuiocul măruntit. Se lasă la foc mic încă 10-15 minute. Vinetele se taie rondele si

Reţete cu poze, Reţetele voastre | Print | Nici o opinie pana acum