Arhiva

Arhiva pentru tagul: paste

Paste cu linte roșie

Ingrediente: 400 g paste 100 g linte roşie, zdrobită 400 ml apă sărată 250 g roşii din conservă 1 ceapă 1 ardei roşu 1 căţel de usturoi 1 lingură margarină 2 linguri ulei 1 lingură pastă de tomate 1 linguriţă busuioc 1 vârf de cuţit sare sare şi piper, după gust Preparare: Se curăţă ardeiul de seminţe şi vinişoare, apoi se toacă mărunt şi se pune la călit într-o cratiţă cu ulei încins, alături de ceapă, tocată şi ea fin. Se zdrobeşte usturoiul şi se adaugă peste ardei şi ceapă, se amestecă bine, apoi se incorporează lintea, roşiile din conservă,

Mâncăruri cu legume, Pizza şi paste, Reţeta zilei, Reţete de post | Print | Nici o opinie pana acum

Supă de fasole verde cu mazăre

Ingrediente: 150 g fasole verde păstăi 100 g mazăre boabe 2,5 L apă 200 g spaghete 2 morcovi 2 roşii 1 ceapă albă 1 lingură ulei de măsline 1 lingură pătrunjel tocat Preparare: Se curăţă păstăile de capete şi se rup în 2; morcovii şi roşiile se curăţă şi se taie cuburi. Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte într-o cratiţă cu ulei de măsline fierbinte, alături de morcovi, se învârte cu o spatulă de lemn, iar când acestea se rumenesc, se adaugă fasolea, mazărea şi roşiile, se fierb înăbuşă la foc mic timp de 5 minute, apoi se toarnă

Reţeta zilei, Reţete de post, Supe / Ciorbe cu legume, Supe, ciorbe, borşuri | Print | 1 Opinie

Paste cu legume și linte, de post

Ingrediente: 400 g paste fără ou 100 g linte roşie, fiartă și zdrobită 400 ml apă sărată 250 g roşii din conservă 1 ceapă albă 1 ardei gras 3 căţei de usturoi 4 linguri ulei 1 lingură pastă de tomate 1 linguriţă busuioc 1 vârf de cuţit sare sare şi piper, după gust Preparare: Se curăţă ardeiul de seminţe şi vinişoare, apoi se toacă mărunt şi se pune la călit într-o cratiţă cu ulei încins, alături de ceapă, tocată şi ea fin. Se zdrobeşte usturoiul şi se adaugă peste ardei şi ceapă, se amestecă bine, apoi se incorporează lintea, roşiile

Mâncăruri cu legume, Pizza şi paste, Reţeta zilei, Reţete de post | Print | Nici o opinie pana acum

Pregătit pentru post?

A început postul. Nu ca să ne oblige la o cură de dezintoxicare, nici ca să îi facă pe unii să se lase de fumat. Rostul lui este de a ne pregăti sufleteşte pentru sărbătoarea care se apropie. Curăţirea trupească trebuie fie şi ea parte a acestui proces, dar nu trebuie să înlocuiască rugăciunea şi căinţa. Din păcate, în societatea modernã, postul a început să îşi piardă din semnificaţie. Dacă bunicii noştri înţelegeau prin post abţinere în scopul apropierii de Dumnezeu, astăzi, noi înţelegem prin post mai mult o “cură de slăbire”. Această perioadă din an ar trebui să însemne

Articole | Print | Nici o opinie pana acum

Paste asortate cu sparanghel

Ingrediente: 500 g sparanghel 1 ceaşcă supă 300 g ciuperci 300 g paste fidea 1 linguriţă ulei de măsline un vârf de cuţit piper 1 ceaşcă brânză parmezan Preparare: Se taie sparanghelul bucăţi mici, se taie ciupercile felii, iar parmezanul se rade pe răzătoarea mare. Se fierbe fideaua şi se scurge. Sparanghelul se căleşte la foc mic câteva minute. Se adaugă supa şi ciupercile şi se fierb la un loc, 10 minute. Pastele se aşază pe platou şi se amestecă cu sparanghelul. Deasupra se rade parmezan şi se serveşte imediat.

Mâncăruri cu legume, Pizza şi paste, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Paste spiralate cu dressing şi carne de vită

Ingrediente: 450 g paste spiralate 3 ceşti carne de vită 1-2 ceşti ardei 1 ceaşcă ţelină 1 ceaşcă ceapă roşie 1 castravete murat 3 cepe verzi 1 ceaşcă lapte 3 ceşti maioneză 1 ceaşcă smântână 1 linguriţă seminţe de mărar un vârf de cuţit piper Preparare: Se toacă carnea şi se căleşte. Se toacă ardeii, ţelina şi castravetele, iar ceapa se taie felii. Se fierb pastele şi se scurg, după aceea se clătesc cu apă rece. Se amestecă cu ardeii, carnea, ţelina, ceapa şi castravetele. Se face un dressing din condimente dizolvate în puţină apă, lapte, maioneză, smântână, mărar şi

Mâncăruri cu carne, Pizza şi paste, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Paste cu pui şi legume

Ingrediente: 3 bucăţi piept de pui 300 g paste rotini 250 g amestec de legume congelate 3 linguriţe ulei de măsline un vârf de cuţit sare un vârf de cuţit piper Preparare: Se taie carnea felii. Se aşază pe o tavă unsă şi se coace în cuptorul încins o jumătate de oră sau mai mult. Se pune apă cu sare la fiert, în care se fierb pastele al dente, 5 minute. Se adaugă legumele, se mai fierb încă pe atât, apoi se scurg. Carnea se taie cuburi şi se amestecă cu pastele şi legumele. Salata obţinută se stropeşte cu ulei

Pizza şi paste, Reţeta săptămânii, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Salată de ton cu portocale şi spanac

Ingrediente: 1 ceaşcă spanac 1 ceaşcă salată verde 1 ceaşcă pepene galben 1 portocală Maioneză vegetală 1 ceaşcă paste 3 ceşti ton sare piper Preparare: Se taie spanacul şi salata verde. Apoi pepenele şi portocala se taie felii. Se fierb pastele cu sare, al dente, după care se amestecă cu legumele şi fructele menţionate. Se adaugă tonul, maioneză, sare şi piper, după gust. Se lasă câteva ore la rece înainte de servire.

Reţeta săptămânii, Reţeta zilei, Reţete de post, Salate, Salate cu fructe, Salate cu legume, Salate cu peşte | Print | Nici o opinie pana acum

Apa în care fierb pastele

Trebuie să conţină sare şi ulei de măsline extravirgin pentru a conferi gust bun, aromat acestora. Nu neglijaţi faptul că pastele îşi măresc volumul în timpul fierberii prin urmare – atenţie la proporţia de paste-apă.

Sfatul zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Paste cu broccoli şi sos de roşii

31 octombrie – 1755: Giacomo Casanova reușește să fugă din Palatul Dogilor, Veneția. 1892: Arthur Conan Doyle publică volumul de povestiri Aventurile lui Sherlock Holmes. 2003: Este descoperită Planeta pitică Eris. Ingrediente: 750 g paste 1 căpăţână broccoli 1 lingură ulei de măsline ¼ ceapă roşie tocată 1 lingură pastă de roşii 300 g smântână 125 g mozzarella tocată 60 g prosciutto tăiată fâşii sare, piper Preparare: Se fierb pastele, se scurg şi se amestecă cu broccoli fiert, rupt bucheţele. Se căleşte ceapa în ulei încins. Când se înmoaie, se adaugă pasta de roşii, apoi, după 2 minute, smântâna. Se

Pizza şi paste, Reţeta săptămânii, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum