Arhiva

Arhiva pentru tagul: pesmet

Chiftele de soia, de post

Ingrediente: 500 g soia granule 2 cartofi 2 morcovi 1 ceapă ½ ardei capia 50 g pesmet Făină Sare, piper, după gust Pătrunjel verde, tocat Preparare: Soia se fierbe 15 minute. Intre timp se taie ceapa mărunt, cartofii se dau prin răzătoarea mare, morcovii prin răzătoarea mică, ardeiul se taie mărunt. Soia se scurge bine de apă, apoi se omogenizează cu ingredinetele de mai sus, plus făină și pătrunjel. Se formează chiftele care se prăjesc în ulei încins. Se servesc lângă garnitură de orez.

Aperitive, Aperitive cu legume, Chiftele şi găluşte, Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei, Reţete de post | Print | 3 Opinii

Papanași fierți din brânză de vacă

Ingrediente: 500 g brânză de vaci 2 ouă 100 g griș 40 g făină 50 g unt 50 g pesmet Sare 150 g smântână Preparare: Se amestecă bine într-un castron brânza cu grișul, ouăle și sarea. Cu o lingură se ia din compoziție și cu palmele date cu făină se formează papanași rotunzi. La mijloc se face o adâncitură. Într-o cratiță se dă în clocot apă sărată în care se pun papanașii și se lasă până se ridică la suprafață. Se fierb înca 5 minute la foc mic. Când sunt gata se scurg de apă, se opăresc în unt și

Aperitive, Aperitive cu brânză, Mâncăruri cu brânză, Reţeta săptămânii, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Rulouri de piept de pui pane

Ingrediente: 5 bucăţi piept de pui sare piper 3 ceşti pesmet 3 ouă 1 ceaşcă unt 1 linguriţă pătrunjel 1 linguriţă arpagic 1 linguriţă suc de lămâie 3 linguriţe apă ulei Preparare: Se toacă pătrunjelul şi arpagicul, se bat ouăle bine. Se amestecă untul cu pătrunjel, arpagic şi suc de lămâie și se lasă la rece. Se bate pieptul de pui ca pentru şniţele şi se condimentează. Pe mijlocul fiecărei bucăţi se carne se aşază câte o porţie din amestecul cu unt, apoi se împătureşte, se rulează şi se prinde fiecare bucată cu scobitori să nu se desfacă. Se bat

Aperitive cu carne, Carne de pasăre, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Ravioli de casă cu prosciutto

Ingrediente: 5 ceşti făină 3 ouă un vârf de cuţit sare 300 g carne de vită tocată 300 g prosciutto 100 g brânză ricotta 100 g pesmet pătrunjel proaspăt 100 ml smântână 1 ceapă 5 căţei de usturoi 10 linguriţe ulei de măsline sare, piper, nucşoară 10 linguriţe brânză pecorino Preparare Se amestecă făina cu puţină sare şi se adaugă ouăle. Se frământă 10 minute. Se modelează sub forma unei bile şi se lasă un sfert de oră să se odihnească, apoi iar se frământă 10 minute şi se pune deoparte. Se face un sos din ulei, boia, chili, piper

Pizza şi paste, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Ravioli de casă cu prosciutto

Ingrediente: 5 ceşti făină 3 ouă un vârf de cuţit sare 300 g carne de vită tocată 300 g prosciutto 100 g brânză ricotta 100 g pesmet pătrunjel proaspăt 100 ml smântână 1 ceapă 5 căţei de usturoi 10 linguriţe ulei de măsline sare, piper, nucşoară 10 linguriţe brânză pecorino Preparare Se amestecă făina cu puţină sare şi se adaugă ouăle. Se frământă 10 minute. Se modelează sub forma unei bile şi se lasă un sfert de oră să se odihnească, apoi iar se frământă 10 minute şi se pune deoparte. Se face un sos din ulei, boia, chili, piper

Pizza şi paste, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Naazuk Kabab

Ingrediente: 900 g piept de pui, fără os 4 linguri ulei 4 linguri făină de năut pesmet 6 gălbenuşuri bătute şofran măcinat, înmuiat în puţină apă apă 1 linguriţă oţet 2 linguri pastă de ghimbir şi usturoi 5 ardei iuţi, tocaţi 1 lingură frunze de coriandru verde, tocat 1 linguriţă kasoori methi (fenugrec uscat) 2 linguriţe sare 1 linguriţă piper alb Preparare: Se amestecă oţetul, pasta de usturoi cu ghimbir, ardeii iuţi, coriandru, kasoori methi, şofran, sare şi piper. Se spală şi se scurge carnea de pui, apoi se amestecă bine cu ingredientele enumerate mai sus. Se pune la frigider

Carne de pasăre, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei | Print | 1 Opinie

Sufleu de sparanghel

Ingrediente: 500 g sparanghel curăţat, tăiat mărunt 60 g ceapă verde 1 căţel de usturoi tocat 1 linguriţă cimbru proaspăt tocat 4 linguri unt 125 g pesmet 3 linguri făină 375 ml lapte 125 g brânză gruyère un vârf de cuţit nucşoară măcinată un vârf de cuţit muştar boabe măcinat un vârf de cuţit ghimbir măcinat sare, piper 3 gălbenuşuri 5 albuşuri Preparare: Sparanghelul se opăreşte 2 minute în apă cu sare, apoi se scurge şi se clăteşte cu apă rece să se răcească. Se încinge 1 lingură de unt, se adaugă ceapa verde, usturoiul, cimbrul şi se călesc împreună

Aperitive, Aperitive cu legume, Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Ţelină cu cașcaval şi pesmet

Ingrediente: 2 țeline potrivite, fără frunze 150 g cașcaval ras 4 linguri unt 5 linguri pesmet Preparare: Se curăță țelina de coajă, se spală, se taie felii de grosime medie și se fierbe. Se scurge în strecurătoare, se așază într-un vas uns cu unt, deasupra se presară cașcavalul ras, pesmetul și bucățele de unt. Se sărează și se introduce vasul termorezistent în cuptor, pentru 20 de minute.

Aperitive, Aperitive cu brânză, Mâncăruri cu brânză, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Crochete de vinete (Melitzanokeftedes)

Ingrediente: 2 căni pulpă de vinete 1 ceapă mică tocată făină 1 lingură praf de copt sare 1 ceaşcă pătrunjel tocat 2 ouă pesmet 1 ceaşcă brânză rasă (parmezan sau kefalograviera) piper Preparare: Se spală vinetele şi se înţeapă din loc în loc. Se fierb în apă cu sare, până se înmoaie. Se scurg bine de apă, se decojesc şi se îndepărtează seminţele. Se zdrobesc bine. Se bat ouăle bine, cu furculiţa şi se amestecă cu vinetele. Se adaugă pesmetul, praful de copt, ceapa şi pătrunjelul tocat. Se condimentează, după gust, cu sare şi piper. Dacă amestecul este prea moale,

Aperitive, Aperitive cu legume, Mâncăruri cu brânză, Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Spanac cu ouă și pesmet

Ingrediente: 1½ kg spanac 3 ouă 150 g pesmet 100 g unt 3 căţei de usturoi sare, piper Preparare: Se bat ouăle şi se amestecă cu usturoi zdrobit, sare și piper. Spanacul se spală, se scurge, se suprapun câteva frunze și se rulează împreună, vor fi mai multe rulouri, care apoi se dau toate prin făină, prin ou și prin pesmet. Se rumenesc în unt până devin aurii.

Mâncăruri cu legume, Mâncăruri cu ouă, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum