Arhiva

Arhiva pentru tagul: peşte

File de somon la cuptor, în suc propriu

Editura Urban Lifestyle a deschis sezonul reţetelor preparate de invitaţii noştri. Aceştia vor găti pentru dumneavoastră reţeta lor preferată, însoţită de poze. Invitatul nostru de azi este Cristian Peev, care şi-a etalat măiestria în bucătărie şi care ne-a pregătit: File de somon la cuptor, în suc propriu Ingrediente: 3 fileuri de somon 2 lămai 1 ceaşcă ulei de masline sare, piper, după gust 1 gutuie feliată 1 kg cartofi 1 căpăţână broccoli 3 linguriţe mărar proaspăt Ulei pentru prăjit Pentru sos: 1 gălbenuş 1 linguriţă muştar 3 căţei de usturoi 1 lingură tarhon, proaspăt sau congelat 1 vârf cuţit de

Peşte, Reţeta zilei, Reţete cu poze | Print | 4 Opinii

Păstrăv cu roşii în sos de portocale

Ingrediente: 2 păstrăvi sau 4 fileuri de păstrăv Frunze de pătrunjel 50 ml ulei de măsline Coaja rasă de la 1 lămâie Coaja rasă de la 1 portocală Sucul de la 1 lămâie Sucul de la 1 portocală 150 g roşii sherry 1 ceapă potrivită 2 linguri capere Sare, piper Preparare: Se curăţă peştele, se porţionează în 8, dacă sunt fileuri (preferabil fileuri), acestea se taie felii de 4 cm grosime, se sărează, piperează. Se încinge uleiul într-o tigaie mare, cu diametru de 34 cm sau într-o cratiţă mare şi se pune peştele, câte un minut pe fiecare parte, se

Peşte, Reţeta zilei, Reţete cu poze | Print | Nici o opinie pana acum

Legume înăbuşite cu pui sau creveţi

Ingrediente: 1 vârf de cuţit zahăr 3 linguriţe sos de peşte 1 ceaşcă morcovi curăţaţi şi tăiaţi rondele subţiri 5 linguriţe ulei 200 g carne de pui sau crevete 1 ceaşcă ciuperci, tăiate felii subţiri 5 linguriţe apă 1 ceaşcă sparanghel, tăiat cuburi 3 linguriţe usturoi, zdrobit 1 ceaşcă conopidă, tăiată mărunt Preparare: Se prăjeşte usturoiul cu carnea de pui sau crevete. Când se rumenesc se adaugă conopida, ciupercile şi apa. Se fierb până se înmoaie. Se adaugă sosul de peşte, sparanghelul şi morcovii şi se condimentează cu zahăr. Se amestecă bine şi se aşază pe platou. Se serveşte cu

Bucătăria thailandeză, Carne de pasăre, Fructe de mare, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Chiftele dulci-acrişoare

Ingrediente: 1 ardei gras verde 1 ardei capia roşu 1 linguriţă sos de peşte sare 3 linguriţe zahăr 1 linguriţă amidon 1 ceaşcă ulei 3 căţei usturoi 200 g ananas 1 vârf de cuţit piper 1 linguriţă sare 400 g carne tocată de vită 3 linguriţe oţet din vin de orez Preparare: Se toacă usturoiul şi se condimentează cu sare şi piper, apoi se omogenizează cu carnea tocată. Se modelează chiftele mici care se prăjesc în ulei încins. Se scurge ananasul conservat şi se toacă ardeii. Se adaugă toate peste chiftelele aproape prăjite şi se lasă câteva minute la foc

Aperitive, Aperitive cu carne, Bucătăria thailandeză, Carne de vită, Mâncăruri cu alcool, Mâncăruri cu carne, Peşte, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Rulouri de somon şi brânză

Ingrediente: 125 g file afumat de somon 125 g cremă de brânză 1 lingură suc de lămâie 1 lingură capere sare, piper Preparare: Se face un amestec din brânză, suc de lămâie şi capere, apoi acesta se condimentează şi se întinde pe fileuri de somon. Fileurile astfel unse se rulează, se dau câteva ore la rece, se taie, după care se aşază pe platou decorat cu salată verde şi se servesc imediat, folosind scobitori.

Aperitive, Aperitive cu brânză, Aperitive cu peşte, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Cubuleţe de peşte

Ingrediente: 500 g filé pește 2 gălbenușuri sare, piper după gust coriandru 2 linguri amidon de porumb ulei pentru prăjit Preparare: Se taie peștele cubulețe. Într-un vas se amestecă gălbenușurile cu amidonul și condimentele. Cubulețele se dau prin această compoziție, apoi se prăjesc în ulei încins, până devin aurii. Se scurg de ulei în șervețele de hârtie. Se pot servi calde, lângă orez.

Mâncăruri cu carne, Peşte, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Cartofi cu sardele în ulei

Ingrediente: 400-500 g cartofi 120 g sardele în ulei zeama de la 1 lămâie 2 linguriţe margarină 40% grăsime capere sare şi piper Preparare: Într-o cratiţă se fiert cartofii timp de 10 minute. Între timp, se amestecă sardelele stoarse bine, zeama de lămâie, caperele, sarea şi piperul, până ce formează o pastă fină. Când sunt fierţi, cartofii se scot şi se curăţă de coajă, apoi se taie în lungime şi se pune deasupra o lingură mare de ulei de sardele. Se poate adăuga şi ton pentru a da mai multă savoare.

Mâncăruri cu carne, Peşte, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Okonomi-yaki

Ingrediente: 1 lingură sos Worcestershire 1 lingură sos de soia 500 g făină 1 linguriţă praf de copt 250 ml supă dashi 2 frunze mari de varză 1 ou 150 g carne tocată de porc sau pui 1 linguriţă fulgi de peşte uscati ulei sare Preparare: Se amestecă sosul Worcestershire cu puţin sos de soia. Separat, se face un aluat din făină, praf de copt şi sare. Se incorporează treptat dashi amestecând continuu până la omogenizare, apoi aluatul se acoperă şi se lasă 30 de minute să se odihnească. Frunzele de varză se curăţă de cotoare, apoi se taie fâşii

Bucătăria chineză, Carne de pasăre, Carne de porc, Mâncăruri cu carne, Peşte, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Sushi cu ton, castraveţi, avocado şi ghimbir

Ingrediente: ½ foaie de nori 80 g orez fiert 30-50 g carne de ton tocată 2 linguri icre (tobiko) 2 castraveţi tăiaţi fâşii 1 avocado tăiat fâşii 1 linguriţă susan prăjit 1 lingură maioneză ½ linguriţă boia picant 1 linguriţă wasabi 1 lingură sos de soia 1 lingură ridiche albă rasă 1 lingură alge comestibile wakame 1 lingură ghimbir murat piper Preparare: Se întinde o folie de plastic pe un makisu, se pudrează cu susan, apoi, deasupra, se aşază orezul. Peste acesta urmează foaie de alge nori (cu partea lucioasă în jos), apoi un amestec format din maioneză, boia, piper.

Aperitive cu peşte, Bucătăria japoneză, Peşte, Reţeta zilei | Print | 1 Opinie

Salată de legume cu peşte

Ingrediente: 1 cartofi 2 morcovi 2 vârfuri de anghinare 100 g fasole verde 100 g peşte prăjit, cubuleţe 1 ceapă mică, tăiată mărunt Pătrunjel tocat Sare, piper ulei Preparare: Legumele se taie bucăţi şi se înăbuşă, se răcesc puţin, după care se amestecă într-o salatieră cu peştele şi se asezonează cu sare, piper. Separat, se prepară un sos din ceapă, pătrunjel, 2 linguri ulei de măsline şi sucul de la o jumătate de lămâie – în blender. Sosul format se toarnă peste legume şi peşte.

Mâncăruri cu legume, Peşte, Reţeta zilei, Salate, Salate cu legume, Salate cu peşte | Print | Nici o opinie pana acum