Arhiva

Arhiva pentru tagul: piept de pui

Pui cu alune caju și creveți

Ingrediente: 4 bucăți piept de pui 125 ml supă de pui 60 ml ulei de palmier 50 g alune caju, prăjite şi măcinate 1 ceapă 1 ardei iute 2 căţei de usturoi, tocaţi mărunt o mână de creveţi uscaţi 2 linguri ulei de măsline 4 linguri suc de lime sare, după gust Preparare: Se taie pieptul de pui în bucăţi şi se aşază într-un castron. Se amestecă sucul de lime cu usturoiul şi puţină sare, apoi se toarnă peste carnea de pui şi se lasă aşa cel puţin 30 minute. Se toacă ceapa mărunt şi se pune la prăjit într-o

Bucătăria braziliană, Bucătăria popoarelor, Carne de pasăre, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Clătite cu carne

Pentru aluat 100 g făină 100 ml apă 2 ouă sare, zahăr după gust 50 g unt 500 g piept de pui 2 morcovi 2 pere 50 ml sos de soia 2 linguri ghimbir proaspăt 2 fire ceapă verde sare, piper după gust Preparare: Se prepară un aluat din făină, ouă, sare, zahăr, unt și apă. În wok se călesc morcovii dați prin răzătoare, se adaugă sosul de soia. Carnea se spală, apoi se taie fâșii mici, de grosimea degetului și se călește. Se întinde o foaie din aluat, se taie pătrate, în mijlocul fiecărui pătrat se pune o lingură

Bucătăria românească, Carne de pasăre, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Pilaf cu pui

6 iunie este ziua în care s-a născut dramaturgul francez Pierre Corneille, anul 1606, aşa-numitul „fondator al tragediei franceze”, cunoscut mai ales prin „Cidul” său. Thomas Mann, romancier şi eseist german, născut la 6 iunie 1875, cu siguranţă a suscitat interesul multora prin operele sale (mai ales pentru romanul „Doctor Faustus”) ; răsplata nu a întârziat să apară: în anul 1929 primeşte Premiul Nobel pentru Literatură, pentru romanul „Casa Buddenbrook”. În această zi Danemarca sărbătoreşte Ziua Naţională iar în Coreea de Sud are loc Ziua Comemorării. Ingrediente: 4 bucăţi piept de pui dezosat 300 g orez basmati 50 ml apă

Carne de pasăre, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Piept de pui cu sos de avocado (aguacate)

trimisa de Nona Ingrediente: 2 bucati piept de pui, fara piele, fara os 500-700 ml lapte 2 catei de usturoi 1 lingura ulei 1 frunza de Dafin 200 g boabe de porumb fiert Sare Pentru sosul dietetic: 1 avocado 1 iaurt mic 1 lamaie, doar zeama ½ lingurita patrunjel uscat 1 lingura ulei de masline 1 triunghi branza topita Pentru decorat: 2-3 frunze de salata Iceberg Modul de preparare: Pieptul de pui se spala, apoi se pune intr-un vas in care se toarna laptele, o lingura de ulei, o frunza de dafin, doi catei de usturoi zdrobiti un pic cu

Carne de pasăre, Mâncăruri cu carne, Peşte, Reţete cu poze, Reţetele voastre | Print | Nici o opinie pana acum

Piept de pui în crustă aurie de cartofi

Ingrediente: 2 piepturi de pui, dezosate 6 cartofi 3 ouă cimbru verde nucşoară 1 cană făină sare, piper ulei Pentru garnitură: 1 conopidă 100 ml lapte 30 g unt 3 căţei de usturoi sare, piper Preparare: Se spală carnea, se dezosează şi i se înlătură pielea, apoi se taie în lung fâşii de 2 cm grosime. 4 cartofi se fierb în apă cu sare, iar cei 2 cartofi rămaşi, dar nefierţi doar curăţaţi de coajă, se dau prin răzătoarea mare. Cartofii fierţi se pisează ca pentru piure, dar fără lapte şi unt, se asezonează cu sare, piper şi se omogenizează

Carne de pasăre, Mâncăruri cu carne, Mâncăruri cu ouă, Reţeta zilei, Reţete cu poze | Print | Nici o opinie pana acum

Pui rustic cu fructe şi legume de toamnă

Ingrediente: 4 bucăţi piept de pui 150 g morcovi 150 g ciuperci 1 gutuie 2 cepe albe ½ rădăcină ţelină sare, piper, cimbru, după gust ulei de măsline Preparare: Ţelina rădăcină şi gutuia se taie şi se stropesc cu ulei de măsline, se pun într-un vas, împreună cu strugurii şi morcovii şi se omogenizează. Pieptul de pui se porţionează, se sărează, piperează. Se unge un vas de iena cu ulei, în care se pun apoi morcovii, carnea, strugurii, ţelina, ceapa tăiată în două, gutuia şi ciupercile, se asezonează cu sare, piper şi cimbru, după gust. Se toarnă apa pe jumătate

Carne de pasăre, Mâncăruri cu carne, Mâncăruri cu ciuperci, Reţeta zilei, Reţete cu poze | Print | Nici o opinie pana acum