Arhiva

Arhiva pentru tagul: pin

Plăcinte cu spanac

Ingrediente: 1 kg aluat simplu de pâine 500 g spanac verde tocat 125 pătrunjel verde tocat 1 linguriţă mentă uscată 125 g ceapă verde tocată 50 g seminţe de pin, prăjite un vârf de cuţit cimbru 50 ml ulei de măsline 50 ml suc de lămâie sare, piper Preparare: Se pune aluatul de pâine la loc cald, să crească. Între timp, se face un amestec din spanac, pătrunjel, mentă, ceapă, seminţe de pin şi cimbru. Compoziţia rezultată se asezo-nează, iar aluatul crescut se întinde pe o suprafaţă tapetată cu făină, într-o foaie cu grosimea de ½ cm. Aceasta se taie

Aperitive, Aperitive cu legume, Bucătăria libaneză, Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Fatteh Bi homus

Ingrediente: 3 pâini arabe 250 g boabe de năut fierte 60 ml tahina ½ lămâie, doar sucul 3 căţei de usturoi zdrobit 250 ml iaurt 50 g seminţe de pin 50 g unt 1 linguriţă oţet sare, piper Preparare: Pâinea se prăjeşte şi se rupe fâşii. Boabele de năut fierte se omogenizează într-un blender cu tahina, suc de lămâie şi puţină zeamă în care a fiert năutul până rezultă o pastă omogenă, fină, aceasta se amestecă cu usturoi şi iaurt. Separat, se prăjesc seminţele de pin cu unt, se iau de pe foc, se amestecă cu oţet, sare şi piper,

Aperitive, Aperitive cu legume, Bucătăria libaneză, Mâncăruri cu legume, Reţeta săptămânii, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Legume cu seminţe de pin

Ingrediente: 1 lingură pastă de roşii sucul de la 1 lămâie sare 1 cană orez piper 1 lingură ulei de floarea soarelui un vârf de cuţit turmeric un vârf de cuţit piper 1 ardei tocat 1 cană fasole verde tocată 1 ceapă tocată mărunt 1 căţel de usturoi zdrobit 1 linguriţă boia 2 roşii tocate 1 ceaşcă seminţe de pin Preparare: Se toacă legumele, se încinge ulei şi se călesc ceapa şi usturoiul până se rumenesc. Se adaugă turmericul, boia, piperul şi sare, după gust. Se amestecă şi se pun la prăjit şi celelalte ingrediente: ardeiul, fasolea verde, roşiile, pasta

Aperitive cu legume, Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei, Reţete de post | Print | Nici o opinie pana acum

Salată de avocado cu legume de vară

Ingrediente: câteva linguriţe seminţe de pin 5 roşii 3 avocado câteva linguriţe ulei 1 lămâie piper 1 ceapă verde câteva linguriţe parmezan sare Preparare: Se taie roşiile bucăţi, se curăţă avocado de coajă şi sâmburi şi se taie în 2. Se prăjesc seminţele de pin şi se toacă ceapa. Între timp, se rade parmezanul. Se aranjează roşiile pe un platou. Separat, se stropeşte avocado cu ulei şi suc de lămâie, apoi se condimentează cu sare şi piper şi se prăjeşte pe grătar pe o parte. Se aşază peste roşii. Restul de suc de lămâie se amestecă cu ceapa, ulei şi

Reţeta zilei, Salate, Salate cu legume | Print | Nici o opinie pana acum

Kibbe în tavă

Rețeta trimisă de Nadia Turcu Ingrediente: Foile: 2 căni de burgul mărunt, un soi de grâu macinat 500 g carne tocată, de porc și vită 1 ceapă 1 ou ½ pahar cu apă condimente (piper, bahar, boia…) sare Umplutura: 200 g carne tocată 2 linguri de ulei 50 g de semințe (pin, migdale, fistic sau nucă, după preferință) 2 cepe albe condimente (piper, bahar, boia, scorțișoară, nucșoară) sare Prepararea foilor: Într-un castron se pune Burghul-ul și se toarnă peste el o jumătate de pahar cu apă. Se amestecă și se lasă 20 minute să se umfle. Se pune ceapa împreună

Carne de porc, Carne de vită, Mâncăruri cu carne, Reţeta săptămânii, Reţete cu poze, Reţetele voastre | Print | Nici o opinie pana acum

Salată evreiască de Rosh hashana

Ingrediente: 1 cană seminţe de rodie 1 ceapă mică roşie 3 portocale 1 lingură miere 1 ceaşcă ulei de măsline 3 castraveţi 1 fennel 2 linguri suc de portocale 1 ceaşcă seminţe de pin câteva linguriţe măcriş 3 linguri suc de lămâie Preparare: Se prăjesc seminţele de pin. Se curăţă şi se taie castraveţii rondele subţirele. Se toacă ceapa şi măcrişul, portocalele se taie felii. Se amestecă feliile de castraveţi, fennelul tocat, ceapa, portocalele şi măcrişul într-un bol mare. Se bate sucul de lămâie cu sucul de portocale, mierea şi uleiul de măsline. Se toarnă deasupra salatei. Se decorează cu

Bucătăria evreiască, Reţeta zilei, Salate, Salate cu legume | Print | Nici o opinie pana acum

Sambusak

25 aprilie – 1719: Este publicată „Robinson Crusoe” a lui Daniel Defoe. 1792: Este compus actualul imn al Franţei, „La Marseillaise”. 1859: A început construirea Canalului Suez. Construcţia s–a încheiat la 17 noiembrie 1869. 1974: În Portugalia a avut loc „Revoluţia garoafelor”, care a înlăturat regimul de dictatură fascistă instaurat de Antonio de Oliveira Salazar în 1933 şi a deschis calea spre restaurarea democraţiei („Ziua libertăţii”). Pentru aluat (varianta 1) 250 g făină albă 250 g iaurt gras 4 linguri ulei Sare 1 vârf cuțit zahăr ½ pachețel praf de copt Aluat (varianta 2) 250 g făină albă 1 pachet

Bucataria siriană, Bucătăria evreiască, Mâncăruri cu carne, Mâncăruri cu legume, Mâncăruri cu ouă, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Sambusak

reţetă oferită de Nadia Turcu Ingrediente: Pentru aluat (varianta 1) 250 g făină albă 250 g iaurt gras 4 linguri ulei Sare 1 vârf cuțit zahăr ½ pachețel praf de copt Aluat (varianta 2) 250 g făină albă 1 pachet unt Sare, 1 vârf cuțit zahăr 4 linguri apă caldă ½ pachețel praf de copt Pentru umplutură: 300 g carne tocată de vita 1 ceapă albă mare, tocată 1 legătură ceapă verde, mărunțită 2 legături pătrunjel proaspăt mici sau 1 legătură mare Boia, piper negru, măcinat 2 linguri bahar (amestec condimente arăbești) 1 ou și 2 linguri ulei bătute, pentru

Bucataria siriană, Mâncăruri cu carne, Mâncăruri cu legume, Mâncăruri cu ouă, Reţete cu poze, Reţetele voastre | Print | 1 Opinie

Pilaf cu file de peşte prăjit

17 noiembrie – În 1869 este inaugurat Canalul Suez, după 10 ani de construcţie, cale navigabilă ce traversează istmul Suez, unind Marea Mediterană cu Marea Roşie, în 1872 este înfiinţată Academia Navală Mircea cel Bătrân, din Constanţa. Se naște în 1742 regizorul american de film – Martin Scorsese, unul dintre filmele sale fiind Ultima ispita a lui Iisus (1988). În 1944 moare poeta română Magda Isanos. Din 1977 această zi este considerată Ziua Internațională fără fumat. Ingrediente: 4 fileuri de peşte 300 g orez fiert 30 g seminţe de pin 30 ml suc de lămâie 100 ml ulei 60 g

Mâncăruri cu carne, Orez, Peşte, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Fattet Hummus

23 septembrie este Ziua Naţională a Arabiei Saudite (1934), dar şi ziua de naştere a unor personalităţi precum cântăreţul spaniol Julio Iglesias (1943), interpreta de muzică populară Sofia Vicoveanca, interpretul american Ray Charles (1930-2004), dramaturgul grec Euripide (480 î.Hr.-406 î.Hr.) şi împăratul roman Cezar August (63 î.Hr.-14)! Ingrediente: 350 g boabe de năut 300 g lipie 60 g unt 800 g iaurt gras 3 căței de usturoi 1 linguriță sare 50 g semințe de pin 200 g carne tocată de miel, prăjită Pătrunjel verde, tocat Preparare: Năutul boabe se înmoaie minim 12 ore în apă rece, fără sare, apoi se

Bucătăria arabă, Carne de miel, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum