Arhiva

Arhiva pentru tagul: piper

Pacheţele de primăvară cu rucola şi ciuperci

Ingrediente: 500 g ciuperci 10 foi de plăcintă 1 kg rucola 4 fire ceapă verde pătrunjel proaspăt sare, piper ulei de măsline Preparare: Se curăţă ciupercile şi se taie sferturi, pătrunjelul şi ceapa verde se toacă mărunt. Rucola se spală, apoi se opăreşte în apă cu puţin ulei de măsline şi puţină zeamă de lămâie. Se strecoară şi se toacă mărunt, ca şi spanacul. Într-o tigaie se călesc ciupercile împreună cu ceapa, după care se incorporează şi rucola tocată, se presară pătrunjelul, se sărează, piperează după gust. Se suprapun câte 5 foi de plăcintă, unse între ele cu ulei (vezi

Aperitive, Aperitive cu ciuperci, Reţeta zilei, Reţete cu poze, Reţete de post | Print | 1 Opinie

Orez cu legume în stil oriental

Ingrediente: 160 g orez 4 fire de praz 2 morcovi 2 cepe albe 1 măr 1 cub concentrat de legume, diluat într-un pahar de apă 2 linguri ulei de măsline 1 linguriţă chimion 1 linguriţă coriandru uscat 1 vârf de cuţit boia iute pătrunjel verde, tocat sare şi piper Preparare: Ceapa, morcovii, prazul şi mărul se toacă mărunt şi se călesc într-o cratiţă cu ulei de măsline fierbinte, amestecând continuu. Se presară chimionul, boiaua, coriandrul, sare şi piper, învârte cu o lingură de lemn şi se lasă la foc mic vreo 4 minute, după care se incorporează jumătate de pahar

Mâncăruri cu legume, Orez, Reţete de post | Print | 1 Opinie

Chiftele de soia, de post

Ingrediente: 500 g soia granule 2 cartofi 2 morcovi 1 ceapă ½ ardei capia 50 g pesmet Făină Sare, piper, după gust Pătrunjel verde, tocat Preparare: Soia se fierbe 15 minute. Intre timp se taie ceapa mărunt, cartofii se dau prin răzătoarea mare, morcovii prin răzătoarea mică, ardeiul se taie mărunt. Soia se scurge bine de apă, apoi se omogenizează cu ingredinetele de mai sus, plus făină și pătrunjel. Se formează chiftele care se prăjesc în ulei încins. Se servesc lângă garnitură de orez.

Aperitive, Aperitive cu legume, Chiftele şi găluşte, Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei, Reţete de post | Print | 3 Opinii

Chiftele de năut

Ingrediente: 250 g năut boabe 1 linguriţă zahăr un vârf de cuţit praf de copt 5 linguriţă susan un vârf de cuţit coriandru măcinat un vârf de cuţit chili 125 ml ulei 3 linguri făină un vârf de cuţit turmeric 1 linguriţă chimen 1 linguriţă bicarbonat de sodiu 125 g ceapă tocată 5 căţei de usturoi zdrobit 125 g pătrunjel verde tocat sare, piper Preparare: Năutul se spală, se amestecă cu 1 linguriţă bicarbonat de sodiu, se acoperă cu apă şi se lasă la înmuiat 10 ore, apoi se spală şi se scurge, apoi se fierbe 2 ore la foc

Reţete de post | Print | 1 Opinie

Salată de paste cu nuci caju și coriandru

Ingrediente: 1-2 căni cu apă 1 ceaşcă nuci caju 3 linguri suc de lămâie 2 linguri ulei 1 lingură seminţe de muştar 1 lingură boia 3 roşii mărunţite 300 g vermicelli 200 g fasole verde fiartă sare piper 1 ceaşcă frunze verzi de coriandru, tocate Preparare: Se pune în blender apa, jumătate din nucile caju şi sucul de lămâie. Se obţine astfel o pastă destul de omogenă.Se încinge uleiul într-o tigaie şi se prăjesc puţin seminţele de muştar. Se adaugă roşiile, boia şi pasta de nuci caju. Se ia de pe foc. Se pune apă cu sare la fiert într-o

Pizza şi paste, Reţete de post, Salate, Salate cu legume | Print | Nici o opinie pana acum

Legume la grătar – de post

Ingrediente: Câteva frunze de salată 1 vânătă 1 dovlecel zuchini 5-6 ciuperci 2 cepe albe ½ căpățână usturoi Sare, piper, Oțet balsamic Ulei de măsline Preparare: Vânata și dovlecelul se taie în lungime felii medii. Ceapa se taie în 2-3 bucăți dacă e prea mare. Ciupercile se curăță. Se prăjesc pe grătar, fără ulei, câteva minute – vânăta cu dovlecelul, apoi ceapa, usturoiul și ciupercile. Se face un pat din frunzele de salată, tăiate mărunt și stropite cu ulei, puțin oțet și sare, pe farfurii deasupra cărora se așază din legumele făcute la grill.

Aperitive, Aperitive cu legume, Mâncăruri cu legume, Reţete cu poze, Reţete de post | Print | Nici o opinie pana acum

Rulouri de varză cu stafide şi seminţe de floarea-soarelui

Ingrediente: 1 varză mare 3 linguriţe ulei de măsline 1 ceaşcă ceapă tocată 1 ceaşcă orez brun 3 ceşti supă 3 linguriţe stafide 5 linguriţe seminţe decojite de floarea-soarelui un vârf de cuţit chimen măcinat bine un vârf de cuţit cardamom pisat sare, piper, după gust 3 conserve de roşii cu suc 250 ml apă 1 linguriţă zahăr Preparare: Se dă apă în clocot. Se adaugă varza şi se opăreşte până se înmoaie, un sfert de oră. Se scurge şi se lasă să se răcească. Se încinge ulei în tigaie, se adaugă ceapa tocată şi se căleşte 3 minute amestecând

Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei, Reţete de post | Print | Nici o opinie pana acum

Paste cu linte roșie

Ingrediente: 400 g paste 100 g linte roşie, zdrobită 400 ml apă sărată 250 g roşii din conservă 1 ceapă 1 ardei roşu 1 căţel de usturoi 1 lingură margarină 2 linguri ulei 1 lingură pastă de tomate 1 linguriţă busuioc 1 vârf de cuţit sare sare şi piper, după gust Preparare: Se curăţă ardeiul de seminţe şi vinişoare, apoi se toacă mărunt şi se pune la călit într-o cratiţă cu ulei încins, alături de ceapă, tocată şi ea fin. Se zdrobeşte usturoiul şi se adaugă peste ardei şi ceapă, se amestecă bine, apoi se incorporează lintea, roşiile din conservă,

Mâncăruri cu legume, Pizza şi paste, Reţeta zilei, Reţete de post | Print | Nici o opinie pana acum

Orez sălbatic cu ciuperci și mazăre

Ingrediente: 350 g orez sălbatic 2 morcovi ½ rădăcină ţelină 1 ceașcă ciuperci 1 ceașcă mazăre 5 linguri ulei 1 linguriţă tarhon uscat sare şi piper, după gust Preparare: Se călește orezul în ulei de măsline după care se acoperă cu apă fierbinte şi se lasă să fiarbă înăbuşit timp de 15 minute, la foc mic, amestecând din când în când pentru a nu se prinde de fundul oalei. Când este fiert, se scurge de apă şi se lasă deoparte. Ceapa, morcovii şi ţelina se toacă mărunt, după care se pun la călit într-o cratiţă cu 3 linguri ulei încins,

Mâncăruri cu ciuperci, Mâncăruri cu legume, Orez, Reţeta zilei, Reţete de post | Print | Nici o opinie pana acum

Orez cu praz și măr

Ingrediente: 160 g orez 4 fire de praz 2 morcovi 2 cepe albe 1 măr 1 cub concentrat de legume, diluat într-un pahar de apă 2 linguri ulei de măsline 1 linguriţă chimion 1 linguriţă coriandru uscat 1 vârf de cuţit boia iute pătrunjel verde, tocat sare şi piper Preparare: Ceapa, morcovii, prazul şi mărul se toacă mărunt şi se călesc într-o cratiţă cu ulei de măsline fierbinte, amestecând continuu. Se presară chimionul, boiaua, coriandrul, sare şi piper, învârte cu o lingură de lemn şi se lasă la foc mic vreo 4 minute, după care se incorporează jumătate de pahar

Mâncăruri cu legume, Orez, Reţeta zilei, Reţete de post | Print | Nici o opinie pana acum