Arhiva

Arhiva pentru tagul: plăcinta cu brânză

Plăcintă de sparanghel

Ingrediente: 3 linguriţe ulei de măsline 1 ceapă albă un vârf de cuţit sare 500 g sparanghel 5 ouă 1 ceaşcă brânză Gruyère Preparare: Se taie ceapa rondele, iar sparanghelul se taie pe diagonală bucăţi de 1-2 centimetri. Se încinge ulei în tigaie, se dă focul la putere medie şi se adaugă ceapa care se căleşte puţin cu sare, până se înmoaie. După 3 minute se adaugă sparanghelul. Se acoperă şi se lasă 7 minute la foc mic până ce şi acesta se înmoaie. Ouăle se bat şi se toarnă peste amestec. Se prăjesc 3 minute pentru că nu trebuie

Aperitive, Aperitive cu legume, Clătite / Plăcinte, Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Plăcinte cu brânză şi zmeură

5 mai – 1949 s-a înfiinţat Consiliul Europei, cu sediul la Strasbourg, ce avea ca obiective, printre altele, protejarea drepturilor omului şi dezvoltarea democraţiei în Europa. Etiopia şi Danemarca sărbătoresc pe 5 mai Ziua Eliberării, japonezii au Ziua Copiilor (echivalentul lui 1 iunie de la noi) şi peste tot în lume 5 mai înseamnă şi Ziua Bărbatului. Doi oameni de seamă ai literaturii şi criticii literare româneşti se sting din viaţă la data de 5 mai: Sextil Puşcariu (1904) şi Zoe Dumitrescu-Buşulenga (2006). Pentru că am amintit despre Ziua Copilului, mămicile pot face rapid o surpriză culinară copiilor, după reţeta

Clătite / Plăcinte, Deserturi, Mâncăruri cu brânză, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Plăcinte cu brânză

23 aprilie este ziua în care s-a născut poetul şi dramaturgul cel mai de seamă al literaturii engleze, William Shakespeare, autorul celebrei tragedii „Romeo şi Julieta”, data de 23 aprilie fiind totodată şi cea a decedării acestuia (anul 1616). Pe 23 aprilie se sărbătoreşte „Ziua Internaţională a Cărţii şi a Drepturilor de autor” iar credincioşii ortodocşi îl celebrează pe Sfântul Gheorghe, cel purtător de biruinţă. Această sărbătoare este foarte apreciată în rândul credincioşilor români, aşa că prezentăm o reţetă culinară tradiţional-românească. Ingrediente: Pentru aluat: 500 g făină 100 ml smântână 300 ml lapte 100 g zahăr 20 g drojdie 4

Bucătăria românească, Clătite / Plăcinte, Deserturi, Mâncăruri cu brânză, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Plăcintă cu brânză, mere şi scorţişoară

În 31 decembrie 1852 a fost inaugurat Teatrul Naţional din Bucureşti. 5 ani mai târziu a fost aleasă Ottawa, drept capitală a Canadei. Testul cu fiolă pentru depistarea şoferilor în stare de ebrietate a fost introdus pentru prima oară în 31 decembrie 1938, în Indianapolis (SUA). În aceeaşi zi, dar în 1991 este dizolvată în mod oficial Uniunea Sovietică. 8 ani mai târziu, Boris Elţîn demisionează din funcţia de preşedinte al Rusiei şi este înlocuit de Vladimir Putin. Ingrediente: 1 pachet unt 125 g zahăr 275 g făină ½ ceaşcă sau 125 g fulgi de ovăz ½ ceaşcă sau 125

Clătite / Plăcinte, Deserturi, Mâncăruri cu brânză, Mâncăruri cu ouă, Reţeta zilei | Print | 2 Opinii