Arhiva

Arhiva pentru tagul: portocale

Clătite cu ton

trimisă de Ciprian Cosma Ingrediente, 4 porții, durata de preparare: 2 ore – clătite tradiționale cu 4-5 ouă – 4 conserve ton bucăți – 4 cepe roșii – 250 ml suc de roșii și o conservă roșii decojite – un pachet de unt – 200 ml smântână ușoară – 3 lămâi – 3 portocale – 3 grapefruit roșii – 300 grame: arahide, alune de pădure, migdale, caju, fistic – condimente: sare, piper, busuioc, coriandru, maghiran, mentă, leuștean, rozmarin Preparare: – clătitele se fac mai groase, cu mai multă sare decât de obicei – ceapa se rade fin și se căleste

Clătite / Plăcinte, Reţeta zilei, Reţete cu poze, Reţetele voastre | Print | Nici o opinie pana acum

Prăjitură cu gem de gutuie fructe uscate

Ingrediente: 1 ou 80 g unt 250 g zahăr pudră 1 lingură vanilie 250 ml lapte 1 lingură praf de copt 500 g făină sare Crema 150 g gem de gutuie 250 ml apă 50 g zahăr 3 linguri făină 100 g stafide 100 g nucă tocată 100 g curmale 3 linguri suc de lămâie 100 g unt 1 linguriţă esenţă de portocale Preparare: Se bat gălbenuşuri cu unt şi zahăr, se adaugă făină, praf de copt, vanilie, sare şi lapte, se omogenizează totul bine, se incorporează albuşul bătut spumă şi se dă totul la cuptor. Se coace în tavă

Deserturi, Prăjituri, Prăjituri cu fructe | Print | Nici o opinie pana acum

Crăciunul “vechi”

Puţine din zile din an te invită parcă atât de insistent să te bucuri: să te întorci acasă, să te întorci spre tine, să opreşti telefonul şi să îţi aduci aminte că faci parte dintr-o familie. Sub un brad mare sau lângă o creangă modestă, făcând felurite daruri, astăzi nu pleci nicăieri, nu întârzii şi nu te grăbeşti. Ca mulţi dintre cei care şi-au început copilăria înainte de `89, pentru mine, Crăciunul miroase încă a portocale şi a brad, a zăpadă proaspătă şi a ger. Astăzi, când portocalele nu mai sunt marfă rară, dar, în schimb, zăpada se zgârceşte să

Articole | Print | Nici o opinie pana acum

Păstrăv cu roşii în sos de portocale

Ingrediente: 2 păstrăvi sau 4 fileuri de păstrăv Frunze de pătrunjel 50 ml ulei de măsline Coaja rasă de la 1 lămâie Coaja rasă de la 1 portocală Sucul de la 1 lămâie Sucul de la 1 portocală 150 g roşii sherry 1 ceapă potrivită 2 linguri capere Sare, piper Preparare: Se curăţă peştele, se porţionează în 8, dacă sunt fileuri (preferabil fileuri), acestea se taie felii de 4 cm grosime, se sărează, piperează. Se încinge uleiul într-o tigaie mare, cu diametru de 34 cm sau într-o cratiţă mare şi se pune peştele, câte un minut pe fiecare parte, se

Peşte, Reţeta zilei, Reţete cu poze | Print | Nici o opinie pana acum

Pui cu miere umplut cu fructe

Ingrediente: 1 linguriţă ulei 1 căţel de usturoi un vârf de cuţit boia un vârf de cuţit sare 1 pui mic 3 linguriţe coajă de portocale 3 linguriţe coajă de lămâie 100 g prune uscate 150 g piersici uscate 1 ceaşcă vin 1 măr 1 linguriţă rozmarin 1 ceaşcă miere Preparare: Se zdrobeşte usturoiul, se curăţă merele de cotor și de coajă şi se taie felii. Puiul se curăță și se golește în interior. Se amestecă usturoiul cu uleiul, boiaua, sarea, piperul, coaja de portocale şi coaja de lămâie. Se unge carnea cu acest amestec, se acoperă şi se marinează

Carne de pasăre, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Salată cu bucăţi din carne de viţel

Ingrediente: 3 ceşti carne de viţel, tăiată mărunt şi prăjită 1 ceaşcă struguri albi, fără sâmburi 1 ceaşcă ţelină rădăcină, feliată 1 ceaşcă alune pecan tocate Sare, piper, după gust 2 ceşti smântână cu iaurt 1 ceaşcă dressing pentru salate 1 portocală 1 ceaşcă mere tăiate felii Preparare: Se amestecă carnea cu strugurii, ţelina, alunele şi merele. Deasupra se toarnă smântână sau iaurt după gust şi sare. Se amestecă şi se serveşte cu salată verde. Înainte de servire se lasă la rece şi se decorează cu felii de portocale.

Reţeta zilei, Salate, Salate cu carne | Print | Nici o opinie pana acum

Deliciu de mure

Ingrediente: 250 g mure 2 bulgări îngheţată de vanilie ½ L lapte rece 2 linguri zahăr sucul unei portocale Preparare Se presează murele cu mixerul, alături de zahăr şi de sucul de portocală. Amestecul se distribuie în 2 cupe, se toarnă puţin lapte şi câte un bulgăraş îngheţată de vanilie.

Deserturi, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Avocado cu lime

Ingrediente: 2 avocado decojiţi, curăţaţi de coajă şi zdrobiţi 1 linguriţă suc de lime ½ lingură suc de portocale ½ lingură suc de ananas un vârf de cuţit chimen măcinat ½ legătură coriandru verde, tocat 1 linguriţă sos iute sare Preparare: Avocado se curăță de coajă, se înlătură sâmburii și se formează o pastă, care se omogenizează cu suc de lime, suc de portocale, suc de ananas, chimen şi coriandru. Se condimentează după gust cu sare şi sos picant. Compoziţia rezultată se dă la rece, la frigider, înainte de servire, se poate decora cu verdeaţă mărunţită.

Bucătăria spaniolă, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Piept de pui cu paste din orez

Ingrediente: 500 g piept de pui 1 pungă paste de orez suc de la o portocală sare după gust, piper 50 ml ulei de susan sos de soia zahăr brun 1 lingură de „cinci condimente” Preparare: Se pune într-un vas apă la fiert cu sare după gust şi o linguriţă de ulei. Când clocoteşte apa se opreşte focul şi se adaugă pastele din de orez amestecându-se cu lingura de lemn 7-8 minute, pînă când pastele devin transparente. Se scurg de apa caldă şi se clătesc cu apă rece. În wok se pune uleiul de susan şi carnea de pui tăiată

Carne de pasăre, Mâncăruri cu carne, Orez, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Salată verde cu vinegreta de portocale

Ingrediente: 1 ceaşcă salată verde 1 ceaşcă feta 1 ceaşcă fasole neagră 1 ceaşcă migdale sare 1 ceaşcă suc de portocale 3 linguriţe suc de lămâie 1 linguriţă mentă piper Preparare: Se amestecă sucul de portocale, sucul de lămâie, menta, sarea şi piperul. Separat, se fierbe fasolea cu sare şi se taie feta cuburi. Se toacă salata şi migdalele zdrobite şi se amestecă cu restul ingredientelor. Se toarnă sosul deasupra. Totul se serveşte rece.

Reţeta zilei, Salate, Salate cu legume | Print | Nici o opinie pana acum