Arhiva

Arhiva pentru tagul: porumb

Chiftele braziliene de cartofi

Ingrediente: 1 kg cartofi 2 ouă 2 linguri ceapă albă, tocată mărunt 2 linguri ceapă verde, mărunţită 4 linguriţe făină de porumb făină de manioc parmezan ras, după gust sare, după gust Preparare: Se spală cartofii şi se fierb în coajă, într-o cratiţă cu apă sărată. Când sunt moi, se scot şi se lasă la răcit, apoi se decojesc şi se presează piure. Acesta se combină cu ouăle, ceapa, făina de porumb, parmezanul, se condimentează cu puţină sare şi compoziţia se pune la frigider pentru o jumătate de oră. Se modelează apoi chifteluţe care se rulează prin făină de manioc

Aperitive, Aperitive cu brânză, Aperitive cu legume, Bucătăria braziliană, Mâncăruri cu brânză, Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Curcan umplut

Ingrediente: 1 curcan întreg 750 ml vin alb 1 ceapă albă 5 căţei de usturoi 4 foi dafin 1 lingură pătrunjel, tocat mărunt sare şi piper negru, măcinat Umplutura: 8 felii de pâine, fără coajă 200 g bacon 2 cepe albe 2 conserve boabe de porumb 4 linguri ulei 1 linguriţă pătrunjel tocat sare şi piper negru măcinat, după gust Preparare: Se spală curcanul bine, se scurge de apă şi se aşază într-un castron, se asezonează cu usturoi, pătrunjel, foi de dafin, se toarnă vinul alb şi se condimentează cu sare. Se acoperă vasul cu o folie de plastic şi

Bucătăria braziliană, Carne de pasăre, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Legume prăjite

Ingrediente: 100 g ciuperci 3 cepe verzi 3 linguriţe sherry 300 g broccoli 300 g ştiuleţi cruzi de porumb 5 linguriţe ulei 3 linguriţe sos de peşte 3 căţei de usturoi 3 linguriţe sos oyster 1 linguriţă zahăr Preparare: Se taie broccoli şi ştiuleţii de porumb, bucăţi mici, ciupercile se taie felii mari. Se taie ceapa şi se zdrobeşte usturoiul. Se încinge ulei într-o tigaie, apoi se căleşte ceapa şi usturoiul. După câteva minute se adaugă legumele tăiate. Acestea se lasă câteva minute la foc mic şi se condimentează cu sherry, zahăr, sos oyster şi sos de peşte.

Aperitive, Aperitive cu legume, Bucătăria thailandeză, Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Salată de legume cu usturoi

Ingrediente: 1 cartof 1 ceaşcă porumb fiert 1 căţel de usturoi 1 ceaşcă măsline 1 castravete 1 ceapă Mărar Sare, piper, ulei de măsline Preparare: Se toacă ceapa şi usturoiul, se mărunțește mărarul. Se fierb cartofii şi se taie felii, apoi se amestecă cu porumbul. Se adaugă castraveţii tocaţi şi măslinele, compoziția se condimentează şi se garnisește cu mărar.

Reţeta zilei, Reţete de post, Salate, Salate cu legume | Print | Nici o opinie pana acum

Ouă cu busuioc și boabe de porumb

Ingrediente: 4 cești porumb boabe, fierte sau inghețat 1 lingură busuioc proaspăt, tocat 1 lingură unt 1 ½ cești lapte 8 ouă 3 linguri ceapă tocată julien 2 linguri unt sare, piper măcinat, după gust Preparare: Se topește untul și se călește ceapa tocată 4 minute, se adaugă porumbul boabe și laptele. Se lasă să fiarbă, descoperit, amestecând ocazional, până se absoarbe cât de cât laptele. Se asezonează cu sare, piper și busuioc tocat. Se pune din compoziție în 4 boluri mici de yena, pentru cuptor, în centrul fiecărei mixturi se face o gaură în care se sparg 2 ouă,

Aperitive, Aperitive cu ouă, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Salată de sfeclă roşie

Ingrediente: sare 1 cană sfeclă tăiată mărunt 1 cană porumb un vârf de cuţit praf de usturoi piper mărar 5 linguriţe suc de lămâie 3 linguriţe oţet 1 ceapă pătrunjel 1 castravete Preparare: Se taie, ceapa, sfecla, pătrunjelul şi castraveţii. Se amestecă cu boabele de porumb, fierte, şi sucul de lămâie. Se presară verdeaţă tocată. Se condimentează şi se stropește salata cu oţet, balsamic eventual. Se lasă la rece înainte de servire, să se marineze puțin.

Reţeta săptămânii, Reţeta zilei, Salate, Salate cu legume | Print | Nici o opinie pana acum

Salată de verde cu galben

19 decembrie – în 1915 se naște cântăreața franceză – care a consacrat genul Chanson – Edith Piaf. Numele său adevărat era Édith Giovanna Gassion. Și-a luat pseudonimul “Piaf” (în argot-ul parizian = vrabie) cu ocazia debutului, în anul 1935. De origine socială modestă, fiică a cântăreței ambulante Line Marsa, de origine italo-algeriană și a acrobatului de circ Louis Gassion, a avut o copilărie grea, fiind crescută de bunica ei, patroană a unui bordel în Bernay, localitate din Normandie, iar mai târziu, în cartierul Belleville de la periferia Parisului. Aceasta a intrat în legendă încă din cursul vieții datorită melodiilor

Mâncăruri cu legume, Reţeta săptămânii, Reţeta zilei, Salate, Salate cu legume | Print | Nici o opinie pana acum

Salată de fasole neagră cu porumb şi chimen

22 octombrie – 1883: A fost inaugurată Opera Metropolitan din New York, unul dintre centrele culturii muzicale mondiale. Cu acest prilej s-a interpretat opera Faust, a compozitorului francez Charles Gounod (1818-1893). 1962: Criza rachetelor cubaneze. Începe blocada economica a SUA împotriva Cubei 1964: Jean-Paul Sartre a primit premiul Nobel pentru literatură, dar l-a refuzat. Ingrediente: 1 ceaşcă porumb fiert 3 ceşti fasole neagră oţet sare ulei 1 ceapă mare piper 1 ardei roșu chimen Preparare: Se lasă fasolea 12 ore la înmuiat, apoi se fierbe 2 ore, fără sare. Se toacă ceapa şi ardeiul şi se amestecă cu fasolea şi

Reţeta zilei, Salate, Salate cu legume | Print | Nici o opinie pana acum

Salată de porumb, rodii şi roşii

20 octombrie – 1883: Peru și Chile semnează Tratatul de la Ancón, prin care, provincia Tarapacá a fost cedată statului Chile; sfârșitul Războiului din Pacific. 1919: Este fondat clubul de fotbal FC Ceahlăul de către un grup de elevi și profesori de la Liceul Petru Rareș. Ingrediente: 1 ceaşcă porumb crud câteva măsline 5 roşii 1 ceaşcă ardei suc de lămâie ulei sare 1 rodie mică, stoarsă, doar sucul Preparare: Se toacă ardeii şi măslinele. Se amestecă cu porumbul, sucul de rodie, uleiul şi sucul de lămâie. Se condimentează cu sare, după gust. Se taie capac la fiecare roşie şi

Reţeta zilei, Salate, Salate cu legume | Print | Nici o opinie pana acum

Curcan umplut

29 septembrie – În 1571 (d.1610) se naște Caravaggio, pictor italian, precursor la stilului baroc. Noutatea pe care o aduce acesta este un naturalism radical, opus canonului frumuseții conceput de umaniști, și care combina observația fizică cu utilizarea teatrală a clar-obscurului, cunoscut sub numele de Tenebrism, trecerea de la lumină la întuneric – făcându-se cu valori intermediare, precum în Martiriul Sfântului Matei. Scenele biblice sunt înfățișate ca imagini de viață cotidiană – c-o dimensiune umană, dramatică. “Arta lui Caravaggio a constituit saltul cel mai important în întreaga istorie a picturii italiene. Esența picturii sale, care nu cunoaște niciun fel de

Carne de pasăre, Fripturi, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum