Arhiva

Arhiva pentru tagul: prăjit

Cârnaţii nu crapă la prăjit

Cârnaţii proaspeţi au prostul obicei de a crăpa la prăjit, încercaţi să-i cufundaţi în apă fierbinte, apoi să-i treceţi prin făină, abia apoi să-i prăjiţi, veţi vedea că nu vor mai crăpa. În plus, sunt mult mai gustoşi.

Sfatul zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Strălucire de vară şi protecţie – atuul cremelor de plajă

Vară din nou, iarăşi soare, iarăşi prilej de plajă, doar n-o să privăm trupul de beneficiile razelor soarelui, care pe lângă că oferă o strălucire aparte pielii, ne mai şi încarcă de energie pozitivă. Asta dacă facem totul ca la carte. Ce înseamnă acest lucru? Că trebuie să ţinem cont de câteva aspecte atunci când ne expunem la soare. Mai întâi de toate, să nu înţelegem că dacă e soare, cât e ziua de lungă ne putem „prăji” fără nicio grijă şi cu pretenţia de a ne fi bronzat…cât pentru toată vara. NU, nicidecum, dacă stai să te gândeşti orele

Diete/Sănătate | Print | Nici o opinie pana acum

Crusta cărnii

Carnea „îmbrăcată” în zahăr pudră, înainte de prăjire, va căpăta o crustă plăcută şi gustoasă în contact cu uleiul încins. Aroma uşor dulceagă combinată cu cea a cărnii vor îmbia orice musafir.

Sfatul zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Ceapa călită

Şi pentru ceapa călită avem un sfat: devine mult mai fragedă şi mai gustoasă dacă, înainte de a se pune în ulei încins, se trece prin făină. Şi încă ceva, ea nu se mai arde, cum se întâmplă de multe ori dacă o prăjim pur şi simplu.

Sfatul zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Carne rumenită bine

Pentru amatorii de carne rumenită frumos şi bine, avem un sfat: înainte de o pune la prăjit, este indicat să se lase la scurs pe şerveţele, abia apoi să se pună în tigaie. Astfel, grătarele sau fripturile se vor rumeni plăcut, uniform.

Sfatul zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Cartofii prăjiţi să fie mai pufoşi

De multe ori cartofii prăjiţi nu ies aşa cum trebuie, fie absorb multă grăsime, fie se înmoaie şi nu se rumenesc… secretul este să se lase la scurs de apa în care au fost spălaţi. Astfel zvântaţi, se pun în uleiul fierbinte şi vom avea nişte cartofi prăjiţi pufoşi dar şi crocanţi, mult mai gustoşi.

Sfatul zilei | Print | 2 Opinii

Pentru îngroşarea supei

Dacă vreţi să îngroşaţi supa şi totuşi nu aţi vrea să folosiţi un rântaş prăjit, incorporaţi în ea 1-2 linguriţe zeamil dizolvat în puţină apă sau un cartof curățat, tăiat franjuri.

Sfatul zilei | Print | Nici o opinie pana acum