Arhiva

Arhiva pentru tagul: proaspăt

Verificarea prospeţimii ouălor

Dacă după spargere albuşul este foarte lichid, iar gălbenuşul se sparge de la sine, atunci oul nu este foarte proaspăt şi nu este recomandat consumul. In cazul în care gălbenuşul este globulos şi îşi păstrează forma, iar albuşul se ţine legat de el, atunci putem fi siguri de prospeţimea oului.

Sfatul zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Păstrarea ouălor proaspete mai mult timp

Ştiaţi că puteţi păstra ouăle proaspete pentru mai mult timp, dacă le depozitaţi într-un recipient cu cenuşă sau nisip? E adevărat că nu toată lumea are la îndemână aşa ceva, dar cât timp există frigider, nu sunt motive de îngrijorare.

Sfatul zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Mirosul de pe mâini persistă

Aţi tocat ceapă sau usturoi şi mirosul de pe mâini persistă, nu dispare nicicum? Luaţi o lingură din oţel inoxidabil şi frecaţi mâinile cu ea, e cunoscut faptul că oţelul absoarbe uşor mirosul. Dacă aveţi la îndemână boabe proaspete de cafea, şi acestea au acelaşi efect!

Sfatul zilei | Print | 2 Opinii

Mărarul – utilizări culinare

Mărarul proaspăt se potriveşte bine cu preparatele din fructe de mare, sosurile cremoase şi legume precum morcovul, castravetele şi cartoful. Se adaugă în mâncare mai spre sfârşit pentru a nu-şi pierde din aromă prin fierbere. Frunzele uscate de mărar nu sunt atât de aromate precum cele proaspete. Se mai combină bine cu busuiocul, usturoiul, capere, ridichi, muştar şi pătrunjel.

Sfatul zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Testarea prospeţimii ouălor

Pentru a vedea cât de proaspete sunt ouăle, se procedează astfel: se toarnă apă într-un vas şi se cufundă oul, dacă acesta se ridică la suprafaţă înseamnă că este vechi, dacă pluteşte în apă este mai puţin proaspăt iar dacă oul este foarte proaspăt va rămânea pe fundul vasului.

Sfatul zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Păstrarea cărnii de porc

Spălată, apoi stropită cu suc de lămâie, carnea de porc se va păstra proaspătă şi dacă mediul este unul mai cald. Asta până mai spre seara, când poate constitui o cină delicioasă, fie ea sub formă de friptură sau o tocană caldă şi gustoasă.

Sfatul zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Pâine proaspătă, feliată uşor

Vă place pâinea proaspătă, nu-i aşa? Numai că întâmpinaţi dificultăţi atunci când vreţi s-o feliaţi şi vă pierdeţi răbdarea când vedeţi că nu e aşa uşor, fie se strânge miezul, fie se fărâmiţează, fie nu reuşiţi să tăiaţi felii uniforme… Mai uşor este să încălziţi lama cuţitului la foc sau să o cufundaţi în apă fierbinte înainte de a tăia pâinea felii.

Sfatul zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Păstrarea cărnii fără frigider

Sunteţi la iarbă verde şi nu aveţi la îndemână un frigider? Puneţi carnea într-un vas plin cu apă şi turnaţi deasupra puţin ulei. În acest fel o veţi putea păstra proaspătă mult timp.

Sfatul zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Păstrarea gălbenuşurilor

Aţi spart cam multe ouă şi nu mai aveţi ce face cu gălbenuşurile, nu ştiţi cum anume să le păstraţi? Dacă se pun într-un vas şi se acoperă cu apă rece, acestea se pot păstra chiar şi 2 zile, aşa că nu sunteţi nevoiţi să le aruncaţi, le puteţi folosi la omletă sau la orice altceva, doar îşi păstrează prospeţimea.

Sfatul zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Mult suc de lămâie

Dacă aveţi nevoie de mult suc proaspăt de lămâie, ţineţi lămâile în apă clocotită şi, după un minut, stoarceţi-le! În acest fel fructele vor elibera mult mai multă zeamă decât de obicei.

Sfatul zilei | Print | Nici o opinie pana acum