Arhiva

Arhiva pentru tagul: prune

Bulgur cu praz

Ingrediente: 150 g prune uscate 125 ml ulei 900 g praz 250 g bulgur 1 linguriţă boia 600 ml apă fiartă apă caldă sare Preparare: Se pun prunele în oală, se acoperă cu apă şi se lasă deoparte, la înmuiat. Se pune uleiul şi puţină apă în tigaie, se adaugă prazul, se acoperă şi se fierbe 5 minute, la foc mic, amestecând mereu, până se înmoaie. Se incorporează bulgurul, boia şi apa fierbinte, se acoperă şi se fierbe încă 10 minute. Urmează prunele înmuiate şi condimentele. Când totul se înmoaie, se ia de pe foc şi se serveşte fierbinte.

Bucătăria arabă, Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei, Reţete de post | Print | Nici o opinie pana acum

Pui cu miere umplut cu fructe

Ingrediente: 1 linguriţă ulei 1 căţel de usturoi un vârf de cuţit boia un vârf de cuţit sare 1 pui mic 3 linguriţe coajă de portocale 3 linguriţe coajă de lămâie 100 g prune uscate 150 g piersici uscate 1 ceaşcă vin 1 măr 1 linguriţă rozmarin 1 ceaşcă miere Preparare: Se zdrobeşte usturoiul, se curăţă merele de cotor și de coajă şi se taie felii. Puiul se curăță și se golește în interior. Se amestecă usturoiul cu uleiul, boiaua, sarea, piperul, coaja de portocale şi coaja de lămâie. Se unge carnea cu acest amestec, se acoperă şi se marinează

Carne de pasăre, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Carne de viţel cu fructe uscate

Ingrediente: 1 kg piept de viţel 3 linguriţe ulei 3 cepe 1 căţel de usturoi 1 linguriţă sare un vârf de cuţit piper 100 ml suc de mere 100 ml apă 3 morcovi 1 ceaşcă prune uscate 1 ceaşcă caise uscate 3 linguriţe amidon Preparare: Se taie morcovii fâșii. Se încinge ulei şi se prăjeşte carnea pe toate părțile. Într-o oală, se căleşte ceapa tocată şi usturoiul zdrobit. După 5 minute, când se înmoaie, se pune carnea prăjită peste ceapă şi se condimentează. Se adaugă sucul de mere şi apa. Se acoperă şi se coace o jumătate de oră în

Bucătăria greacă, Carne de vită, Reţeta zilei, Reţete | Print | Nici o opinie pana acum

Supă de carne și prune uscate

Ingrediente: 100 g orez cu bob lung, basmati 1 legătură pătrunjel 4 fire ceapă verde 1 legătură frunze coriandru 1 legătură frunze de mentă 250 g carne de miel 100 g prune uscate 4 cepe mari ulei sare și piper după gust Preparare: Prunele uscate, fără sâmburi, se înmoaie în apă 4 ore. Se decojește și se taie ceapa julien. Se spală carnea, se taie cubulețe de 2 cm și se călește cu ceapa până prinde culoare. Se adaugă în vas 4 pahare cu apă fierbinte și se fierbe. Verdețurile se taie fin, orezul se spală în 3 ape, apoi

Reţeta săptămânii, Reţeta zilei, Supe / Ciorbe cu carne, Supe, ciorbe, borşuri | Print | Nici o opinie pana acum

„Buzunarele lui Haman”

Ingrediente: 400 g făină albă 1 ou 200 g zahăr 200 ml suc de portocale 400 g făină integrală 250 g unt gem, miere cu nuci zdrobite, prune uscate sau mac pisat cu zahăr, pentru umplutură Preparare: Se bate untul cu zahăr, apoi se încorporează oul. Se amestecă cu sucul de portocale şi, treptat, se adaugă câte o ceaşcă din fiecare fel de făină. Se face un aluat nu prea tare, care se pune 5-6 ore la rece, să se odihnească. Mai târziu, se întinde o foaie cât mai subţire, care, cu un pahar mare se taie cercuri. Se ia

Deserturi, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Găluște cu prune

Ingrediente: 400 g cartofi 100 g făină 5 g sare 5 g zahăr 50 g pesmet fin 50 g unt 50 g zahăr Scorțișoară pisată Prune Preparare: Cartofii fierți și curățați de coajă se dau prin mașină. Se adaugă făina, sarea și cele 5 grame de zahăr. Se frământă ușor un aluat mai moale, din care se face un sul gros de cca 3 cm. Se taie bucăți de cca 1 cm grosime și se întind cu mâna. Prunele se desfac în două, fără a se rupe, se scoate sâmburele, iar în locul lui se pune puțin zahăr și scorțișoară.

Aluaturi, Chiftele şi găluşte, Deserturi, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Supă de carne și prune uscate

19 septembrie – In 1783 a fost ridicat în aer cel de-al doilea balon cu aer cald construit de frații Montgolfier, având la bord trei pasageri: o rață, un cocoș și o oaie. Aterizarea s-a produs fără probleme, demonstrând ca și alte vietăți decât păsările pot suporta înalțimile. Primul balon, fără echipaj, a fost înalțat la 5 iunie 1783. In 1985, un cutremur de 8,1 pe scara Richter lovește orașul Mexico. Peste 9.000 de oameni au decedat, 30.000 răniți și 95.000 au rămas fără locuință. Supă de carne și prune uscate Ingrediente: 100 g orez cu bob lung, basmati 1

Bucătăria nemțească, Mâncăruri cu carne, Reţeta săptămânii, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Bulgur cu prune și praz

12 august – Se naște în 1954 chitaristul american de jazz Pat Metheny, cu un stil influențat de jazz contemporan, progresiv, jazz fusion – latino jazz. Pe la 14-15 ani a încetat să-l imite pe Wes Montgomery, din considerente de lipsă de respect. De atunci este o prezență remarcabilă pe toate scenele lumii, colaborând cu mari nume ale genului, susține anual peste 100 de concerte. O piesă frumoasă : Au lait. Ingrediente: 150 g prune uscate 125 ml ulei 900 g praz 250 g bulgur 1 linguriţă boia 600 ml apă fiartă apă caldă sare Preparare: Se pun prunele în

Bucătăria arabă, Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Chutney de fructe

trimisă de Teodora Ingrediente: 500-700 g prune 3 lămâi 2-3 piersici Rădăcină de ghimbir, rasă 250 g zahăr 2 batoane scorţişoară Preparare: Lămâie se taie felii, apoi triunghiuri, prunelor li se înlătură sâmburii şi se taie în 2, piersicile se taie în 4. Se amestecă toate împreună cu ghimbirul şi se presară zahăr şi se lasă 2-3 ore la temperatura camerei, după care se adaugă şi scorţişoara. Se fierbe totul la focul cel mai mic, pentru 2 ore la cuptor. Se serveşte cu pâine sau îngheţată, înainte de servire se îndepărtează batoanele de scorţişoară.

Deserturi, Reţete cu poze, Reţetele voastre | Print | Nici o opinie pana acum

Chiftele de cartofi cu prune

15 aprilie – în 1889 moare Părintele Damien (Sfântul Damien al Molokai – Hawaii) la 49 de ani – a fost un preot catolic belgian, recunoscut pentru acțiunile sale misionare în rândul bolnavilor de lepră (boala Hansen). După 16 ani de suport fizic, spiritual, emoțional al coloniei de leproși, a contactat boala, din cauza căreia a murit. A fost beatificat de Papa Ioan Paul al-II-lea, pe 4 iunie, 1995. Enciclopedia catolică îl numește Apostolul leproșilor – dar oriunde în lume e cunoscut ca preotul acestora. Ingrediente: 1 kg cartofi 20 prune, fără sâmburi 400 ml ulei 2 ouă bătute 200

Mâncăruri cu legume, Mâncăruri cu ouă, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum