Arhiva

Arhiva pentru tagul: pui

Pui cu miere umplut cu fructe

Ingrediente: 1 linguriţă ulei 1 căţel de usturoi un vârf de cuţit boia un vârf de cuţit sare 1 pui mic 3 linguriţe coajă de portocale 3 linguriţe coajă de lămâie 100 g prune uscate 150 g piersici uscate 1 ceaşcă vin 1 măr 1 linguriţă rozmarin 1 ceaşcă miere Preparare: Se zdrobeşte usturoiul, se curăţă merele de cotor și de coajă şi se taie felii. Puiul se curăță și se golește în interior. Se amestecă usturoiul cu uleiul, boiaua, sarea, piperul, coaja de portocale şi coaja de lămâie. Se unge carnea cu acest amestec, se acoperă şi se marinează

Carne de pasăre, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Plăcintă cu pui şi legume

Ingrediente: 3 ceşti făină 3 linguriţe margarină 150 g ciuperci 1 morcov 150 g ţelină 150 g anghinare 10 linguriţe unt moale 10 linguriţe făină 200 g unt 3 ceşti smântână sare 300-500 g pui 3 ceşti supă de pui sare, piper, după gust 3 linguriţe pătrunjel 1 ou 3 linguriţe lapte Preparare: Se amestecă făina cu 100 g unt, jumătate din smântână şi sare. Se obţine un aluat care se înveleşte în folie şi se lasă la frigider cel puţin 20 de minute. Se taie ciupercile felii şi se călesc în margarină până se înmoaie şi se rumenesc.Se fierb

Aluaturi, Clătite / Plăcinte, Mâncăruri cu carne, Reţeta săptămânii, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Spaghete cu pui

Ingrediente: 1 linguriţă făină 1 ceaşcă bere 3 roşii 1 linguriţă sos picant 1 ceaşcă smântână măsline 300 g spaghete unt 1 ceapă 1 ceaşcă ţelină 1 ardei 150 g ciuperci 3 căţei de usturoi 1 linguriţă boia iute 3 linguriţe pătrunjel 300 g carne de pui 150 g brânză cheddar Preparare: Se fierb spaghetele şi se scurg și se amestecă cu 5 linguriţe de unt. Se taie pătrunjelul, roşiile şi carnea. Se rade brânza. Se toacă ceapa, ţelina, ardeiul, ciupercile şi usturoiul, apoi se călesc împreună, se adaugă sos picant, boia iute și se lasă un sfert de oră,

Bucătăria italiană, Carne de pasăre, Mâncăruri cu carne, Pizza şi paste, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Rulouri de piept de pui pane

Ingrediente: 5 bucăţi piept de pui sare piper 3 ceşti pesmet 3 ouă 1 ceaşcă unt 1 linguriţă pătrunjel 1 linguriţă arpagic 1 linguriţă suc de lămâie 3 linguriţe apă ulei Preparare: Se toacă pătrunjelul şi arpagicul, se bat ouăle bine. Se amestecă untul cu pătrunjel, arpagic şi suc de lămâie și se lasă la rece. Se bate pieptul de pui ca pentru şniţele şi se condimentează. Pe mijlocul fiecărei bucăţi se carne se aşază câte o porţie din amestecul cu unt, apoi se împătureşte, se rulează şi se prinde fiecare bucată cu scobitori să nu se desfacă. Se bat

Aperitive cu carne, Carne de pasăre, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Pui cu parmezan la cuptor

Ingrediente: 2 pui 500 ml vin alb 500 ml smântână 300 g parmezan ras 80 g unt 1 lingură muştar 1 linguriţă boia 2 linguriţe sare 1 vârf de cuţit piper Preparare: Se desprind ambii pui în bucăţi şi se pun la prăjit într-o tigaie cu unt fierbinte. Se condimentează cu sare, piper şi boia, apoi se lasă la rumenit, întorcând carnea pe toate părţile. Se scoate apoi şi se aranjează într-o tavă unsă cu puţin unt. În tigaia în care acesta s-a prăjit, se toarnă parmezanul şi se lasă la topit, se adaugă apoi vinul alb, muştarul şi smântâna,

Carne de pasăre, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Pui cu lapte și ciuperci

Ingrediente: 500 g piept de pui, fiert 250 ml supă de pui 250 ml lapte 60 g făină 60 g unt 4 gălbenuşuri de ou 4 ciuperci ½ ardei roşu, tăiat cuburi mici 1 linguriţă suc de lămâie sare şi piper Preparare: Se feliază ciupercile şi se călesc într-o cratiţă cu unt topit, la foc mic, se sting apoi cu făină, se condimentează cu sare şi piper, se omogenizează bine, după care se toarnă supa de pui şi laptele. Se amestecă în continuu, până când compoziţia se îngroaşă , apoi vasul se punea deasupra altuia cu apă fierbinte şi se

Carne de pasăre, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Plăcintă cu pui şi legume

Ingrediente: 3 ceşti făină 3 linguriţe margarină 150 g ciuperci 1 morcov 150 g ţelină 150 g anghinare 10 linguriţe unt moale 10 linguriţe făină 200 g unt 3 ceşti smântână sare 300-500 g pui 3 ceşti supă de pui sare, piper, după gust 3 linguriţe pătrunjel 1 ou 3 linguriţe lapte Preparare: Se amestecă făina cu 100 g unt, jumătate din smântână şi sare. Se obţine un aluat care se înveleşte în folie şi se lasă la frigider cel puţin 20 de minute. Se taie ciupercile felii şi se călesc în margarină până se înmoaie şi se rumenesc.Se fierb

Clătite / Plăcinte, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Paste cu pui şi legume

Ingrediente: 3 bucăţi piept de pui 300 g paste rotini 250 g amestec de legume congelate 3 linguriţe ulei de măsline un vârf de cuţit sare un vârf de cuţit piper Preparare: Se taie carnea felii. Se aşază pe o tavă unsă şi se coace în cuptorul încins o jumătate de oră sau mai mult. Se pune apă cu sare la fiert, în care se fierb pastele al dente, 5 minute. Se adaugă legumele, se mai fierb încă pe atât, apoi se scurg. Carnea se taie cuburi şi se amestecă cu pastele şi legumele. Salata obţinută se stropeşte cu ulei

Pizza şi paste, Reţeta săptămânii, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Pui cu unt topit

Ingrediente: 1 pui întreg 2 roşii zdrobite în blender 2 cepe, tocate 1 lingură amestec de ghimbir şi usturoi 15 nuci caju zdrobite 2 linguri unt 3 linguri smântână 1 linguriţă boia iute ulei pentru prăjit sare Pentru marinată: 1 lingură garam masala (usturoi, scorţişoară, etc.) 2 linguri suc de lămâie ½ linguriţă chimen 5 linguri iaurt Preparare: Se marinează o oră carnea de pui, după care se prăjeşte 10 minute în ulei încins şi se pune deoparte. Se căleşte ceapa cu ghimbirul şi usturoiul. Se adaugă nucile caju, boia, pasta de tomate şi se mai prăjeşte încă 10 minute.

Bucătăria indiană, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei, Reţete | Print | Nici o opinie pana acum

Legume înăbuşite cu pui sau creveţi

Ingrediente: 1 vârf de cuţit zahăr 3 linguriţe sos de peşte 1 ceaşcă morcovi curăţaţi şi tăiaţi rondele subţiri 5 linguriţe ulei 200 g carne de pui sau crevete 1 ceaşcă ciuperci, tăiate felii subţiri 5 linguriţe apă 1 ceaşcă sparanghel, tăiat cuburi 3 linguriţe usturoi, zdrobit 1 ceaşcă conopidă, tăiată mărunt Preparare: Se prăjeşte usturoiul cu carnea de pui sau crevete. Când se rumenesc se adaugă conopida, ciupercile şi apa. Se fierb până se înmoaie. Se adaugă sosul de peşte, sparanghelul şi morcovii şi se condimentează cu zahăr. Se amestecă bine şi se aşază pe platou. Se serveşte cu

Bucătăria thailandeză, Carne de pasăre, Fructe de mare, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum