Arhiva

Arhiva pentru tagul: Radu Beligan

Supă de năut, de post

Ingrediente: 200 g năut 2 cepe albe 3-4 roșii 1 cartof 1 morcov 1 ardei iute mic Sare, piper Ulei Preparare: Se lasă la înmuiat năutul în apă rece pentru 12 ore. Apoi se fierbe fără sare, după care se scurge. Se toacă ceapa și se călește în ulei împreună cu ardeiul iute, mărunțit și boabele de năut – fierte, într-o oală. Cartoful se taie rondele, iar morcovul se dă prin răzătoarea mare. Se completează cu apă, se incorporează cartoful, morcovul și roșiile opărite în prealabil și tăiate cuburi. Se fierbe pentru 20 de minute, după care se potrivește la

Reţeta zilei, Reţete de post, Supe / Ciorbe cu legume, Supe, ciorbe, borşuri | Print | Nici o opinie pana acum

Aspic de ou cu legume

14 decembrie – Prinţesa Maria Stuart devine regina Maria I a Scoţiei în 1542, în 1888 Hariclea Darclée debutează pe scena Operei Mari din Paris cu rolul “Margareta” din opera “Faust”, Anul 1900 este cel în care fizicianul Max Planck face publică noua sa teorie despre natura energiei – teoria cuantelor – care va sta la baza fizicii moderne. În 1918 se naște Radu Beligan, actor român de teatru şi film, membru de onoare al Academiei Române, iar în 1799 moare George Washington, primul preşedinte al Statelor Unite ale Americii. Azi este Ziua Maimuței. Aspic de ou cu legume Ingrediente:

Mâncăruri cu legume, Mâncăruri cu ouă, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum