Arhiva

Arhiva pentru tagul: rom

Prăjitură de ciocolată în 3 straturi

Ingrediente: 750 g făină 650 g zahăr 300 g cacao 150 ml apă 120 ml ulei 5-7 ouă 1 lingură vanilie 250 g zahăr pudră 200 g cacao pentru decor 125 g esenţă de rom 300 g unt pentru glazură 1 linguriţă praf de copt un vârf de cuţit sare Preparare: Se amestecă făină cu sare, praf de copt, zahăr şi ¾ din cacao. Se adaugă 250 ml apă şi uleiul de canola. Compoziţia se bate în robotul de bucătărie, după care se combină cu ouăle, încă 200 ml apă şi vanilia. Continuaţi să amestecaţi încă 5 minute. În final,

Deserturi, Prăjituri, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Mere în caramel

Ingrediente: 4 mere golden 80 g zahăr 60 g unt 1 plic zahăr vanilat 4 linguri esenţă de rom 4 bulgăraşi îngheţată de vanilie Preparare: Se taie merele în 4 şi se scot sâmburii. Te topeşte untul într-o tigaie încinsă, se adaugă zahărul alb şi cel vanilat amestecând continuu până când se obţine un caramel. Se pun merele în caramel, se omogenizează bine şi se sting cu esenţa de rom. Se scot merele în 4 boluri, se îmbracă în siropul caramelizat şi se servesc cu îngheţata de vanilie.

Deserturi, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Umplutură de brânză de vaci

Ingrediente: 500 g brânză de vaci 3-4 linguri miere 3 linguri griş 1 lingură făină 100 g unt 50 g stafide 2 ouă 2 linguri rom Un vârf cuţit de sare Coajă de lămâie Preparare: Brânza se sfarmă cu furculiţa şi se amestecă apoi cu untul înmuiat şi ouăle întregi, puse pe rând. Se adaugă grişul, făina, stafidele, sarea, romul şi coaja rasă de lămâie. Se poate folosi la umplerea brânzoaicelor, rulouri, plăcinte, clătite.

Aperitive, Aperitive cu brânză, Mâncăruri cu brânză, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Tort şarlotă

Ingrediente: 8 ouă 100 g zahăr 200 ml lapte 3 foi de gelatină 20 g cacao 300 ml frişcă 1 zahăr vanilat 40 ml rom 40 g zahăr pudră 100 g frişcă 100 g fructe zaharisite Preparare: Se amestecă bine ouăle, laptele şi zahărul, apoi se bat cu telul, se pun la foc şi se lasă să fiarbă, amestecând constant. Se adaugă gelatina înmuiată în apă rece şi cacaua. Se ia de pe foc şi se amestecă până se răceşte. Se amestecă apoi cu 300 ml frişcă bătută cu 40 g zahăr pudră. Se adaugă romul şi vanilia. Se toarnă

Deserturi, Reţeta zilei, Torturi | Print | 1 Opinie

Tort cu miere

Ingrediente: 250 g nuci pisate 250 g miere 2 linguri unt 4 ouă 4 linguri pesmet 1 praf copt 1 lingură rom 1 ceşcuţă esenţă cafea 1 pahar cu gem Preparare: Se rumenesc nucile în cuptor, se colorează cu esenţă de cafea, apoi se amestecă cu untul, se adaugă patru gălbenuşuri şi se freacă totul foarte bine. Se bat albuşurile spumă, cu un vârf cuţit de sare, se adaugă în compoziţie, la urmă se incorporează pesmetul, praful de copt şi romul. Se coace în formă unsă şi presărată cu pesmet. Când s-a răcit, se taie în două şi se umple

Deserturi, Reţeta zilei, Torturi | Print | Nici o opinie pana acum

Punch cu rom

Ingrediente: ½ kg zahăr 200 ml apă rece 3 lămâi 1 portocală 1 pahar de rom 200 ml apă fiartă Preparare: Apa se fierbe cu zahărul până începe să se îngroașe. Se adaugă zeama de lămâie și portocală, se amestecă până ce începe să fiarbă iar. Se incorporează romul și apa fiartă și se ia de pe foc. Se servește foarte fierbinte, în pahare rezistente la căldură.

Băuturi alcoolice, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Prăjitură cu foi, blat și cremă albă

Ingrediente: 5 ouă 500 g făină 600 g zahăr tos 150 g zahăr pudră 220 g unt 500 ml lapte Cacao pudră Ulei, sare Amoniac Esență de rom Sucul de la o lămâie Preparare: FOILE: Se face un aluat pentru foi, potrivit de tare, din 300 g făină, 70 g unt, 6 linguri lapte, 100 g zahăr, 1 ou întreg, 2 linguri cacao, 1 vârf cuțit amoniac, aluatul se împarte în 2 părți egale, apoi se întind, pe rând, cu sucitorul pe dosul unei tăvi, unse în prealabil cu ulei. Se înțeapă cu o furculiță din loc în loc și

Deserturi, Mâncăruri cu alcool, Mâncăruri cu ouă, Prăjituri, Pâine şi patiserie, Reţeta zilei, Reţete de Crăciun | Print | Nici o opinie pana acum

Pui cu sos de muştar

10 aprilie – În 1931 moare poetul și pictorul libanez – Khalil Gibran, considerat ca fiind al treilea cel mai citit autor, după Shakespeare și Lao Tzu. Familia, provenind dintr-un oraș al creștinilor maroniți din nordul Libanului, se stabilește mai târziu în SUA, unde autorul a fost înregistrat sub numele de Khalil Gibran (numele real fiind de Gubran). Majoritatea scrierilor sale timpurii, aforisme și parabole, au fost scrise în arabă, dar au fost publicate după 1918 în limba engleză. Scrierile de la maturitate s-au îndreptat asupra iubirii spirituale creștinești. Una din cele mai cunoscute scrieri ale sale este Profetul, compusă

Carne de pasăre, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Biscuiţi nisipoşi

6 decembrie – 1912: A avut loc la Brăila primul Congres al muncitorilor din toate porturile României; s-a constituit Uniunea lucrătorilor de transport pe apă şi pe uscat din România. 1944: Depune juramântul ultimul guvern dinainte de 1989 în care erau reprezentate partidele burgheze (6 decembrie 1944– 5 martie 1945). Premier era Nicolae Rădescu, PNŢ şi PNL deţineau 7 ministere, iar FND, 8 ministere 1965: S-au încheiat lucrarile la prima magistrală feroviara electrificată din România, Braşov-Predeal. În 1864 se naşte Nicodim Munteanu, patriarhul României 1939–1948, membru de onoare al Academiei Române (d. 1948), iar în 1996 moare Marin Sorescu, poet,

Deserturi, Pâine şi patiserie, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Cocktail Europ 92

Ingrediente: 50 ml sirop de căpşuni 30 ml rom alb 20 ml lichior de cocos suc de portocale Preparare: Într-un shaker se combină lichiorul de cocos cu romul şi siropul de căpşuni, se agită bine şi se toarnă apoi într-un pahar. Se completează cu suc de portocale şi se serveşte.

Băuturi alcoolice | Print | Nici o opinie pana acum