Arhiva

Arhiva pentru tagul: rozmarin

Cartofi gratinaţi la cuptor, de post

Ingrediente: 15 cartofi mici Rozmarin uscat un vârf de cuţit sare 3 ceşti ulei Preparare: Se spală cartofii, dar nu se decojesc. Se fierb un sfert de oră, apoi se scurg şi se lasă să se răcească. Se zdrobesc pe rând, în coajă şi se aşază pe o tavă pe care înainte s-a aşezat o folie de aluminiu. Se stropesc cu ulei şi se condimentează cu sare și rozmarin, apoi se coc o jumătate de oră în cuptor încins, până se rumenesc şi devin crocanţi.

Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei, Reţete de post | Print | 2 Opinii

Pizza cu verdeaţă, de post

Ingrediente: 300 g făină albă 3 căţei de usturoi, feliaţi fin 1 lingură capere 2 linguri pătrunjel mărunţit 2 linguri busuioc tocat sucul de la ½ lămâie ½ plic praf de copt 1 fir de rozmarin, mărunţit ulei de măsline sare Preparare: Se încinge cuptorul în prealabil. În acest timp, se prepară aluatul de pizza, astfel: se toarnă făina într-un castron, se presară puţină sare, preaf de copt şi ulei de măsline, apoi apă caldă, suficientă încât să se poată modela aluatul. Se frământă bine, se întinde pe o planşetă şi se aşază apoi într-o tavă unsă. Se garniseşte cu

Aluaturi, Mâncăruri cu legume, Pizza şi paste, Reţeta zilei, Reţete de post | Print | Nici o opinie pana acum

Clătite cu ton

trimisă de Ciprian Cosma Ingrediente, 4 porții, durata de preparare: 2 ore – clătite tradiționale cu 4-5 ouă – 4 conserve ton bucăți – 4 cepe roșii – 250 ml suc de roșii și o conservă roșii decojite – un pachet de unt – 200 ml smântână ușoară – 3 lămâi – 3 portocale – 3 grapefruit roșii – 300 grame: arahide, alune de pădure, migdale, caju, fistic – condimente: sare, piper, busuioc, coriandru, maghiran, mentă, leuștean, rozmarin Preparare: – clătitele se fac mai groase, cu mai multă sare decât de obicei – ceapa se rade fin și se căleste

Clătite / Plăcinte, Reţeta zilei, Reţete cu poze, Reţetele voastre | Print | Nici o opinie pana acum

Clătite de post

Ingrediente: 12 clătite, din apă cu făină 12 fire de praz (doar partea albă) 800 g roşii 300 g pastă de tomate 2 cepe albe 2 căţei de usturoi 3 linguri ulei de măsline 1 linguriţă zahăr 1 linguriţă rozmarin uscat şi zdrobit Preparare: Se spală firele de praz, se taie marginile, astfel încât să fie de aceeaşi lungime cu clătitele. Se fierb apoi pentru câteva minute, apoi se scurg şi se păstrează deoparte. Roşiile se lasă câteva secunde în apă fiartă, se decojesc şi se taie bucăţi. Ceapa şi usturoiul se toacă mărunt şi se călesc în 3 linguri

Aperitive, Clătite / Plăcinte, Reţeta zilei, Reţete de post | Print | Nici o opinie pana acum

Ciuperci cu dovleac şi cartofi

Ingrediente: ½ dovleac ½ kg ciuperci ½ kg cartofi Rozmarin, cimbru Sare, piper Ulei de măsline Preparare: Dovleacul se curăţă de coajă şi se taie cuburi mari şi se omogenizează cu sare, piper şi cimbru, cartofii se taie fâşii şi se amestecă cu sare, piper, ulei şi rozmarin. Se aşază într-o tavă care se dă la cuptor, fără folie, 1 oră. Se serveşte cald.

Mâncăruri cu ciuperci, Mâncăruri cu legume, Reţete cu poze, Reţete de post | Print | 1 Opinie

Pui cu miere umplut cu fructe

Ingrediente: 1 linguriţă ulei 1 căţel de usturoi un vârf de cuţit boia un vârf de cuţit sare 1 pui mic 3 linguriţe coajă de portocale 3 linguriţe coajă de lămâie 100 g prune uscate 150 g piersici uscate 1 ceaşcă vin 1 măr 1 linguriţă rozmarin 1 ceaşcă miere Preparare: Se zdrobeşte usturoiul, se curăţă merele de cotor și de coajă şi se taie felii. Puiul se curăță și se golește în interior. Se amestecă usturoiul cu uleiul, boiaua, sarea, piperul, coaja de portocale şi coaja de lămâie. Se unge carnea cu acest amestec, se acoperă şi se marinează

Carne de pasăre, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Sos de muştar cu lămâie

Ingrediente: 1 căţel de usturoi zdrobit rozmarin uscat 3 linguriţe muştar Dijon 1 vârf de cuţit piper negru sare 1 ceaşcă suc de lămâie 3 linguriţe ulei de măsline Preparare: Se blendează muştarul cu sucul de lămâie, rozmarinul rupt şi uleiul. Se adaugă usturoiul zdrobit. Se condimentează după gust, cu sare şi piper.

Bucătăria thailandeză, Reţeta zilei, Sosuri | Print | Nici o opinie pana acum

Cartofi cu sirop de arțar

Ingrediente: 5 linguriţe sirop de arţar 3 linguriţe rozmarin 5 linguriţe ulei 1 kg cartofi sare Preparare: Se curăţă cartofii şi se taie mărunt. Se fierb în apă sărată. Când încep să se înmoaie cât de cât se scot şi se scurg. Se amestecă uleiul de măsline, siropul de arţar, rozmarinul şi sarea. Se acoperă cartofii cu acest amestec şi se coc în cuptorul încins, cam o jumătate de oră. Când se rumenesc şi devin crocanți se scot şi se pudrează cu rozmarin.

Aperitive cu legume, Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei, Reţete de post | Print | Nici o opinie pana acum

File de miel cu piure de praz şi sos de rozmarin

Ingrediente: 2 fileuri de miel 900 g praz, partea albă 10 g rozmarin tocat 150 ml supă de pui 2 căţei de usturoi, pisaţi zeama de la 1 lămâie Preparare: Fileul de miel se stropeşte cu un amestec din 5 g rozmarin, usturoi şi zeamă de lămâie, după care se lasă la marinat pentru 2 ore. Se preîncălzeşte cuptorul şi pune carnea de miel acoperită cu folie de aluminiu; se coace timp de 15-20 minute. Între timp, se fierbe prazul în 15 ml de supă de pui. Zeama rămasă se păstrează deoparte, prazul se mixează piure şi se aşază pe

Carne de miel, Mâncăruri cu carne, Reţeta săptămânii, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Ierburi aromatice în ulei

Ingrediente: câteva rămurele de rozmarin câteva fire de cimbru câteva rămurele de salvie 125 ml ulei de măsline Preparare: Se pun ierburile într-o sticlă sterilizată, umedă. Se înfierbântă bine uleiul, la foc mic, după care se adaugă peste ierburile din sticlă şi se lasă la răcit, sub borcanul de sticlă se pune un lama unui cuțit pentru a preveni crăparea borcanului în momentul în care se toarnă uleiul fierbinte. Se pune apoi capacul. Se ţine la conservat în jur de o lună.

Reţeta zilei, Reţete de post, Sosuri | Print | Nici o opinie pana acum