Arhiva

Arhiva pentru tagul: sfatul zilei în bucătărie

Mațe pentru cârnați

Mațele de porc sau de oaie, înainte de a le folosi pentru cârnați, se spală bine, după ce au fost lasate 1 oră în apă cu oțet, se vor albi.

Sfatul zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Se limpezesc pastele după fierbere sau nu?

Pastele nu se limpezesc niciodată sub jetul de apă rece odată fierte, deoarece pe ele se află un strat fin de amidon – care este foarte sănătos.

Sfatul zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Când se pun pastele la fiert?

Se vor adăuga în apă când apa clocoteşte şi nu în apă rece.

Sfatul zilei | Print | 2 Opinii

Câtă apă trebuie la fierberea pastelor?

Este necesară o cantitate de apă de 5-6 ori mai multă decât cantitatea de paste. In acest fel temperatura apei nu se va schimba foarte mult în momentul în care veţi adăuga pastele, prin urmare pastele nu se vor mai lipi unele de altele – demontându-se astfel falsul mit care spune că uleiul pus în apa de fiert este cel care previne lipirea pastelor între ele.

Sfatul zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Afumarea laptelui

Inainte de a pune la fiert laptele, umeziţi oala cu puţină apă. Astfel preveniţi lipirea pe fundul oalei a proteinei din lapte şi afumarea acestuia.

Sfatul zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Legumele congelate în ciorbă

Nu dezgheţaţi niciodată legumele înainte de a le pune în ciorbă. Se adaugă în apa clocotită congelate, astfel îşi vor păstra calităţile.

Sfatul zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Cartofi prăjiţi crocanţi

Pentru a găti cartofi prăjiţi crocanţi trebuie ca înainte de prăjire să se usuce într-un prosop.

Sfatul zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Ciupercile se sărează la sfârşit

În preparatele cu ciuperci se pune sare doar la final. In caz contrar ciupercile vor rămâne tari.

Sfatul zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Fierberea legumelor în supe şi ciorbe

Introducerea legumelor în supe şi ciorbe se face abia când fierbe apa, astfel păstrându-se forma şi textura lor, fără să se fleşcăiască şi fără să-şi piardă calităţile nutritive.

Sfatul zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Fierberea mai uşoară a năutului şi a fasolii boabe

Legumele care se păstrează sub formă de boabe uscate se pun la fiert după ce în prealabil se înmoaie în apă rece (fără sare) minim 12 ore, de seara până dimineaţa.

Sfatul zilei | Print | Nici o opinie pana acum