Arhiva

Arhiva pentru tagul: Sfatul zilei

Mațe pentru cârnați

Mațele de porc sau de oaie, înainte de a le folosi pentru cârnați, se spală bine, după ce au fost lasate 1 oră în apă cu oțet, se vor albi.

Sfatul zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Cartofi prăjiţi crocanţi

Pentru a găti cartofi prăjiţi crocanţi trebuie ca înainte de prăjire să se usuce într-un prosop.

Sfatul zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Culoarea cozonacilor şi a foietajelor

Pentru a da o culoare frumoasă foietajelor şi cozonacilor ungeţi-i deasupra cu gălbenuş de ou pentru o culoare brună, cu întreg oul, bătut, pentru a fi lucioase, iar când nu aveţi ou puteţi să-l înlocuiţi cu un amestec din apă cu zahăr, în compoziţie 1 la 1, întinsă cu o pensulă, sau cu lapte crud.

Sfatul zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Verificarea prospeţimii ouălor

Dacă după spargere albuşul este foarte lichid, iar gălbenuşul se sparge de la sine, atunci oul nu este foarte proaspăt şi nu este recomandat consumul. In cazul în care gălbenuşul este globulos şi îşi păstrează forma, iar albuşul se ţine legat de el, atunci putem fi siguri de prospeţimea oului.

Sfatul zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Brânza rasă şi curăţarea răzătorii

Dacă nu doriţi să se lipească brânza de răzătoare în momentul răzuirii deasupra preparatelor, ungeţi răzătoarea cu puţin ulei. In acest fel o veţi spăla mai uşor.

Sfatul zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Înmuierea gelatinei pentru aspic

Când preparaţi un aspic şi trebuie să înmuiaţi gelatina în apă, folosiţi întotdeauna apă rece.

Sfatul zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Albuşurile bătute spumă

Se bat spumă mai uşor în cazul în care aţi adăugat înainte de a le bate puţină sare.

Sfatul zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Ciorba prea sărată

In cazul în care ai sărat ciorba prea tare poţi pune în ea, la fiert, câţiva cartofi, aceştia trăgând în ei o bună parte din sare, după care se scot.

Sfatul zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Prăjituri cu bicarbonat de sodiu

Dacă stingeți bicarbonatul de sodiu în puțin oțet nu i se va simți gustul în prăjituri.

Sfatul zilei | Print | Nici o opinie pana acum

fierberea legumelor

Pentru prepararea supelor/ciorbelor, legumele precum țelina, morcovul, păstârnacul se pun de la început la fiert, restul se pun la jumătatea timpului de fierbere, deoarece nu fierb la fel.

Sfatul zilei | Print | Nici o opinie pana acum