Arhiva

Arhiva pentru tagul: sirop

Ciocolată caldă cu unt de arahide

Ingrediente: 250 ml lapte 3 linguriţe sirop de ciocolată 50 g alune/ migdale 1 lingură unt de arahide 3 linguri frişcă Preparare: Laptele se încălzeşte la foc mic până aproape de punctul de fierbere. Se adaugă siropul de ciocolată şi untul de arahide. Compoziţia se amestecă bine, se toarnă în ceşti nu foarte mici. Deasupra, pentru decor se pune câte o lingură de frişcă şi 1 linguriţă alune sau migdale tocate, prăjite.

Deserturi, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Carne de porc cu sos de pere şi arţar

26 octombrie – 1860: A fost inaugurată, în prezența lui Alexandru Ioan Cuza (1859-1866), Universitatea din Iași, cu patru facultăți: Drept, Filosofie, Științe și Teologie. 1860: Au fost înființate, la Iași, Școala de Arte Frumoase și Pinacoteca. Ingrediente: 200 g muschi de porc, tăiat cuburi 1 pară decojită, feliată 60 g ceapă albă tocată 80 ml sirop de arţar 1 lingură unt un vârf de cuţit ghimbir sare, piper Preparare: Se amestecă feliile de pară cu ceapa, siropul de arţar, untul şi ghimbirul. Carnea se asezonează cu sare şi piper după gust, apoi se prăjeşte în ulei încins. Când se

Carne de porc, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Miel la grătar cu sos de castravete şi mentă

Ingrediente: 8 cotlete de miel 150 ml iaurt 250 g castravete tocat 1 căţel de usturoi zdrobit 1-2 linguriţe sirop de mentă sare, piper Preparare: Se face un amestec din iaurt, castravete, usturoi şi sirop de mentă. Se condimentează cu sare şi piper, după gust, apoi se acoperă şi se dă la rece. După 1 oră, carnea se dă prin compoziţia descrisă, se lasă 15 minute deoparte, apoi se prăjeşte pe grătar, la foc mediu. Se serveşte cu sosul rămas.

Carne de miel, Fripturi, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei, Reţete de Paşti | Print | Nici o opinie pana acum

Cocktail Monaco

Ingrediente: 150 ml bere 10 ml sirop de rodii 50 ml limonadă Preparare: După ce se amestecă berea cu limonada şi siropul de rodii, se toarnă într-un pahar, alături de cuburi de gheaţă.

Băuturi alcoolice | Print | Nici o opinie pana acum

Cocktail cu vodcă

40 ml vodcă 10 ml sirop de caramel 40 ml suc de mere Preparare: Într-un shaker se amestecă sucul de mere cu siropul de caramel, la care se adaugă vodca, se agită bine, după care se toarnă într-un pahar şi se serveşte.

Băuturi alcoolice | Print | Nici o opinie pana acum

Îngheţată Pina Colada

Ingrediente: 1 cutie ananas în sirop 150 g nucă de cocos rasă 150 ml sirop de scorţişoară 150 g brânză dulce 10 linguri sirop de ananas (din cutie) 5 linguri esenţă de rom Preparare: Cu ajutorul unui mixer, se amestecă bine ananasul împreună cu sucul de ananas, nuca de cocos, siropul de scorţişoară şi esenţa de rom. Compoziţia se lasă la rece timp de 1 oră. Se frământă brânza albă şi se adaugă la crema de ananas. Desertul se serveşte rece.

Deserturi, Mâncăruri cu alcool, Îngheţate | Print | Nici o opinie pana acum

Biscuiţi cu ciocolată, migdale şi cireşe

Ingrediente: 200 g făină 10 linguri migdale tocate 5 linguri cireşe glasate 1 lingură coajă rasă de lămâie 5 linguri stafide 100 g unt 200 g zahăr brun 1 linguriţă sirop 200 g ciocolată Preparare: Fructele, stafidele şi migdalele se toacă mărunt şi se amestecă cu făină. Separat, se face o compoziţie din unt, sirop şi zahăr brun. Se lasă totul la foc mic, până ce amestecul se omogenizează şi zahărul se topeşte. Se combină totul apoi se ia câte 1 linguriţă şi se aşază pe tavă (în formă de biscuiţi). Prăjiturele obţinute se coc 7 minute la foc mediu,

Deserturi, Prăjituri, Prăjituri cu fructe, Pâine şi patiserie | Print | Nici o opinie pana acum

Clătite cu ciocolată

Ingrediente: Pentru clătite 125 g făină 1 lingură cacao 2 linguriţe zahăr 200 ml lapte ½ linguri esenţă de vanilie 1 ou 2 linguriţe unt 250 g îngheţată de ciocolată Sos de ciocolată 125 g fulgi de ciocolată 2 linguri unt 125 g zahăr pudră 60 ml sirop de porumb 125 g alune tocate 2 linguri cremă de cacao 2 linguri apă 1 linguri vanilie Preparare: Clătite Se amestecă făina, cacaoa, zahărul, laptele, esenţa de vanilie, oul şi untul. Compoziţia se bate în robotul de bucătărie, apoi se dă la rece. După 3 ore, se iau câte 2 linguri din

Clătite / Plăcinte, Deserturi | Print | Nici o opinie pana acum

Daiquiri

Ingrediente: 70 ml rom sucul de la 1 lămâie 20 ml sirop gheaţă Preparare: Se amestecă romul cu gheaţă, suc de lămâie şi sirop, se agită în shaker, se strecoară şi se toarnă în pahar. Se garniseşte cu 1 felie de lămâie şi se poate servi.

Băuturi alcoolice | Print | Nici o opinie pana acum

Cartofi dulci cu ananas

22 mai este ziua apariţiei sistemului de operare Windows 3.0, lansat de Microsoft în anul 1990. Tot astăzi se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Diversităţii Biologice iar pentru Statele Unite ale Americii 22 mai înseamnă Ziua Naţională Maritimă. În anul 1960, tot pe 22 mai se înregistrează cel mai puternic seism, în Chile. Autorul operelor după care s-au făcut şi ecranizări, „Mizerabilii” şi „Notre-Dame de Paris”, Victor Hugo, se stinge din viaţă la 22 mai, 1885, eveniment considerat o pierdere pentru toată literatura internaţională. Este şi ziua decesului poetului simbolist român George Bacovia, a cărei simbolistică a „Plumbului” este baza operelor

Aperitive, Aperitive cu legume, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum