Arhiva

Arhiva pentru tagul: soia

Chiftele de soia, de post

Ingrediente: 500 g soia granule 2 cartofi 2 morcovi 1 ceapă ½ ardei capia 50 g pesmet Făină Sare, piper, după gust Pătrunjel verde, tocat Preparare: Soia se fierbe 15 minute. Intre timp se taie ceapa mărunt, cartofii se dau prin răzătoarea mare, morcovii prin răzătoarea mică, ardeiul se taie mărunt. Soia se scurge bine de apă, apoi se omogenizează cu ingredinetele de mai sus, plus făină și pătrunjel. Se formează chiftele care se prăjesc în ulei încins. Se servesc lângă garnitură de orez.

Aperitive, Aperitive cu legume, Chiftele şi găluşte, Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei, Reţete de post | Print | 3 Opinii

Tofu cu pastă de susan

Ingrediente: 5 linguri pastă de susan 1 ceaşcă făină 1 căţel de usturoi măcinat 3 linguriţe sos de soia 1 cană apă 500 g tofu cuburi Preparare Se prepară un amestec din pasta de susan, făină, usturoi şi sos de soia. Se adaugă apă şi se dă tofu prin acest amestec, apoi se aşază pe o tavă unsă şi se pune la copt un sfert de oră în cuptorul încins.

Aperitive, Aperitive cu brânză, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Șnițele de soia

Ingrediente: 1 pachet soia pentru șnițele 1 ceașcă semințe de susan Făină Sare, piper Ulei 500 ml supă de legume Preparare: Se înmoaie bucățile de soia în supă de legume 30 de minute, după care se scurg bine. Se condimentează cu sare și piper, apoi se dau prin făină și semințe de susan. Se prăjesc pe fiecare parte 2-3 minute. Se servesc cu salată.

Aperitive, Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei, Reţete de post | Print | Nici o opinie pana acum

Varză dulce cu susan, în stil oriental

Ingrediente: 5 linguriţe sos de soia 3 linguriţe miere 3 linguriţe semințe de susan prăjite 3 linguriţe unt 1 ceapă tocată 5 ceşti varză tocată un vârf de cuţit ghimbir pudră sare, piper Preparare: Se încinge unt în tigaie. Se adaugă ceapa şi susanul şi se călesc puţin. Se amestecă cu varza tocată mărunt şi se mai lasă 5 minute până aceasta se înmoaie. Separat, se amestecă sosul de soia cu mierea. Se condimentează cu ghimbir şi se toarnă peste amestecul de varză. După 3 minute, se ia de pe foc şi se decoreză cu verdeaţă.

Bucătăria arabă, Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Prik Yat Sai (Ardei umpluţi)

Ingrediente: 1 vârf de cuţit piper 3 linguriţe sos de soia 5 ceşti carne tocată coriandru proaspăt 3 căţei de usturoi, zdrobit sare, după gust 4 ardei graşi (verzi, roşii, galbeni sau din fiecare câte unul) 5 rădăcini de coriandru Preparare: Se amestecă rădăcinile de coriandru, sosul de soia, carnea şi usturoiul. Se condimentează cu sare şi piper. Se lasă să se odihnească câteva minute, apoi cu acest amestec se umplu ardeii. Se fierb o jumătate de oră. Se scot, se taie felii (mari) şi se aşază pe un platou. Se decorează cu frunze de pătrunjel sau coriandru.

Aperitive, Aperitive cu carne, Aperitive cu legume, Bucătăria thailandeză, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Legume cu sos de cocos

Ingrediente: 1 cană lapte de nucă de cocos 1 linguriţă zahăr 1 linguriţă ardei iuţi, tocaţi 1 linguriţă piper, nemăcinat câteva frunze limeta kaffir 1 ceaşcă fasole verde 1 ceaşcă ciuperci feliate 3 ceşti varză, tocată 3 linguri praz, tocat 3 linguriţe sos de soia Preparare: Se dă laptele de nucă de cocos în clocot. Se adaugă sosul de soia, frunzele de limeta kaffir şi zahărul, apoi după câteva minute, piperul şi prazul. Se lasă câteva minute la foc mic. Se condimentează după gust, cu sare şi piper, se amestecă cu legumele şi se dă în clocot. Se amestecă din

Aperitive, Aperitive cu legume, Bucătăria thailandeză, Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Vinete cu busuioc

Ingrediente: 1 lingură ulei 1 legătură busuioc, fără codiţe 2 linguriţe zahăr 3 căţei de usturoi 3 linguriţe sos de soia 3 vinete nu prea mari câţiva ardei iuţi Preparare: Se taie vinetele felii nu prea subţiri. Se zdrobeşte usturoiul şi se toacă ardeii iuţi. Busuiocul se curăţă de codiţe. Se încinge ulei şi se prăjesc ardeii iuţi şi usturoiul. Se adaugă feliile de vinete şi o cană de apă. Se acoperă şi se dă în clocot, apoi se fierbe 10 minute la foc mediu, până se înmoaie vinetele şi apa se evaporă. La sfârşit se adaugă sosul de peşte

Aperitive, Aperitive cu legume, Bucătăria thailandeză, Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Chiftele de porumb

Ingrediente: 1 ceaşcă fasole verde 5 linguri făină 3 căni porumb boabe 2 căni ulei 2 linguriţe pastă de curry 2 ouă 5 linguri făină de orez 3 linguri sos de soia 3 linguriţe sare Preparare: Într-un vas măricel se pun boabele de porumb, sosul de soia, făina de orez, pasta de curry, fasolea şi ouăle. Se condimentează cu sare, se amestecă bine şi se formează chifteluţe lunguieţe, puţin turtite. Acestea se dau prin făină şi se prăjesc până capătă o culoare aurie. Se scurg şi se servesc fierbinţi cu murătură de castraveţi.

Aperitive, Aperitive cu legume, Aperitive cu ouă, Bucătăria thailandeză, Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Orez cu mazăre și morcovi

Ingrediente: 1 kg orez prefiert 125 g mazăre boabe 60 ml sos de soia 1 gogoşar verde 2 căţei de usturoi 1 morcov 2 linguri ulei de arahide Preparare: Se curăţă morcovul, sa taie rondele şi se păstrează într-un castron; se toacă ardeiul mărunt şi se mărunţeşte usturoiul. Se încinge uleiul de arahide într-o tigaie cu pereţi largi şi se pun la călit rondelele de morcov, ardeiul şi usturoiul, se lasă la rumenit, apoi se adaugă boabele de mazăre. Se învârte bine cu o spatulă de lemn, pentru a se prăji omogen iar la final se incorporează orezul prefiert. Se

Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei, Reţete de post | Print | Nici o opinie pana acum

Supă de linte cu lapte de soia

Ingrediente: 400 g linte roşie 1 ceapă 1 căţel de usturoi 1 L supă de legume 3 linguri lapte de soia 1 lingură pastă curry 2 linguri ulei frunze de coriandru, tocate mărunt Preparare: Se toacă ceapa mărunt şi se căleşte în puţin ulei, se adaugă pasta de curry, amestecând mereu pentru a se omogeniza. Se stinge cu supa de legume, se lasă să dea în clocot, după care se adaugă boabele de linte, se acoperă vasul cu un capac şi se fierbe înăbuşit timp de 30 de minute, sau până se înmoaie lintea. Coriandrul mărunţit se combină cu laptele

Reţeta zilei, Reţete de post, Supe / Ciorbe cu legume, Supe, ciorbe, borşuri | Print | Nici o opinie pana acum