Arhiva

Arhiva pentru tagul: sos de roşii

Mâncare de varză la cuptor

Ingrediente: 700 g carne tocată de vită 1 ceapă albă 1 ceaşcă sos de roşii 1 varză albă 1 ceaşcă orez 1 linguriţă sare ulei 3 ceşti supă Preparare: Se pune ulei în tigaie, se încinge, se adaugă carnea şi se căleşte până capătă o culoare uşor aurie. Excesul de grăsime acumulat se scurge. Separat, se căleşte ceapa şi se amestecă cu sosul de roşii, varza tocată şi orezul, se condimentează cu sare, după gust și se toarnă peste carne, se amestecă şi compoziția obţinută se aşază pe o tavă. Deasupra se toarnă supa şi se coace în cuptorul încins

Aperitive cu legume, Bucătăria românească, Carne de vită, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei, Reţete | Print | Nici o opinie pana acum

Supă de legume cu miso roşu

Ingrediente: 1 lingură smântână 5 aripioare de pui 1 ceapă tăiată în 4 2 căpăţâni ţelină tăiată cuburi 2 morcovi tăiaţi cuburi 1 lingură pastă roşie de miso 5 cuburi tofu prăjit 1 linguriţă busuioc verde sare, piper Preparare: Se pun aripile în tigaie, se acoperă cu apă şi se dau în clocot, apoi se reduce focul şi se fierb sub capac, 10 minute. Se ia grăsimea de la suprafaţă şi se adaugă ceapa, morcovii şi ţelina, se acoperă şi se fierbe în continuare până ce legumele se înmoaie. După 20 de minute, preparatul rezultat, în afară de aripioare, se

Bucătăria japoneză, Reţeta zilei, Supe / Ciorbe cu carne, Supe, ciorbe, borşuri | Print | Nici o opinie pana acum

Paste cu broccoli şi sos de roşii

31 octombrie – 1755: Giacomo Casanova reușește să fugă din Palatul Dogilor, Veneția. 1892: Arthur Conan Doyle publică volumul de povestiri Aventurile lui Sherlock Holmes. 2003: Este descoperită Planeta pitică Eris. Ingrediente: 750 g paste 1 căpăţână broccoli 1 lingură ulei de măsline ¼ ceapă roşie tocată 1 lingură pastă de roşii 300 g smântână 125 g mozzarella tocată 60 g prosciutto tăiată fâşii sare, piper Preparare: Se fierb pastele, se scurg şi se amestecă cu broccoli fiert, rupt bucheţele. Se căleşte ceapa în ulei încins. Când se înmoaie, se adaugă pasta de roşii, apoi, după 2 minute, smântâna. Se

Pizza şi paste, Reţeta săptămânii, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Fasole la cuptor

4 februarie – este descoperit Codex Sinaiticus în Egipt, în 1859, o copie de mână a Bibliei grecești, manuscris datat din secolul 4, scris în întregime cu litere mari. În 1936 Radium este primul element radioactiv obținut sintetic. 1961: Începutul luptei armate de eliberare a Angolei de sub dominaţia colonială portugheză, condusă de Mişcarea Populară pentru Eliberarea Angolei – MPLA. Este Ziua Luptei împotriva Cancerului. Ingrediente: 1 kg roşii 500 g fasole cu bob mare 1 linguriţă zahăr sare piper 4 linguri pătrunjel tocat 1 lingură oregano 1 linguriţă busuioc 1 ceaşcă ulei de măsline 1 lingură sos de roşii

Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Salată de creveţi cu portocale

16 ianuarie – În 1920 intră în vigoare un amendament la Constituţia SUA care interzice fabricarea şi consumul băuturilor alcoolice (“Legea prohibiţiei”), în vigoare până la 5 decembrie 1933. În 1979, în urma unor puternice manifestaţii, şahul Mohammad Reza Pahlavi Aryamehr a părăsit Iranul, ceea ce a dus la sfârşitul monarhiei în Iran. În 960 moare Polyeuctus, Patriarh la Constantinopole. Este Ziua Profesorului – în Thailanda. Salată de creveţi cu portocale Ingrediente: 500 g creveţi 3 portocale 1 ceapă oţet ulei suc de lămâie 3 linguriţe sos de roşii 3 linguriţe zahăr 3 linguriţe pătrunjel 3 linguriţe seminţe de muştar

Bucătăria thailandeză, Reţeta zilei, Salate | Print | Nici o opinie pana acum

Cannelloni cu sos de carne de vită

Ingrediente: 150 g paste cannelloni 150 g carne de viţel tocată 3 morcovi mărunţiţi 200 g ţelină tocată 1 ceapă tăiată julien 150 g spanac tocat ulei de măsline 1 ceaşcă vin 1 ceaşcă smântână 1 ceaşcă roşii tocate ½ ceaşcă brânză parmezan, rasă 2 linguri busuioc tocat sos de roşii sare, piper Preparare: Se fierb pastele al dente şi se scurg. Se amestecă carnea tocată cu morcovii, ţelina, ceapa şi spanacul şi se condimentează cu sare şi piper, după gust. Se stropeşte cu vin şi ulei. Amestecul se pune în tavă unsă şi se coace o jumătate de oră

Bucătăria italiană, Carne de vită, Mâncăruri cu carne, Pizza şi paste | Print | Nici o opinie pana acum

Paste cu sos de roşii

Ingrediente: 700 g sos de roşii 250 g smântână slabă sau amestecată cu lapte 3 căţei de usturoi un vârf de cuţit nucşoară 3 linguriţe busuioc 250 g tăiţei 3 linguriţe brânză parmezan sare, piper Preparare: Se amestecă sosul de roşii cu smântâna şi usturoiul zdrobit. Se adaugă nucşoară şi busuioc şi se condimentează cu sare şi piper, după gust. Se lasă la foc mic, cam trei sferturi de oră, fără a clocoti. Separat, se pune apă la fiert cu sare. Se adaugă pastele şi se fierb 10 minute până se înmoaie puţin. Se scurg şi se amestecă cu sosul

Bucătăria italiană, Garnituri, Mâncăruri cu legume, Pizza şi paste | Print | Nici o opinie pana acum

Capriciosa (Pizza)

Ingrediente: 3 cepe tăiate felii 5 linguriţe ulei de măsline 200 ml sos de roşii 250 g mozzarella rasă 5 ouă 3 ardei felii 1 aluat de pizza 1 linguriţă busuioc sare, piper Preparare: Se încinge puţin ulei în tigaie. Se adaugă ceapa şi se căleşte până se înmoaie, apoi se adaugă ardeii şi se prăjesc împreună 10 minute la foc mic. Când sunt gata se scot cu o paletă şi se pun deoparte. Aluatul se împarte în 5 porţii egale. Se întind pe o suprafaţă tapetată cu făină apoi se ung cu sos de roşii. Peste se pune amestecul

Aluaturi, Bucătăria italiană, Mâncăruri cu brânză, Pizza şi paste, Pâine şi patiserie | Print | Nici o opinie pana acum

Margherita (Pizza)

Ingrediente: 750 g făină 50 g drojdie un vârf de cuţit zahăr 450 ml apă 350 ml sos de roşii 3 linguriţă busuioc verde tocat 250 g mozzarella rasă sare, piper Preparare: Se face un aluat din făină, apă caldă, sare, drojdie dizolvată cu zahăr şi sare. Compoziţia se frământă şi se dă la loc cald să crească, apoi, după 45 de minute, când deja şi-a dublat volumul, se frământă din nou, se împarte în 3 şi se întinde. Se prepară un sos de roşii din roşii tocate, ulei şi sare, sau se foloseşte un sos din comerţ. Acesta se

Aluaturi, Bucătăria italiană, Mâncăruri cu brânză, Pizza şi paste, Pâine şi patiserie | Print | Nici o opinie pana acum