Arhiva

Arhiva pentru tagul: spaghete

Supă de fasole verde cu mazăre

Ingrediente: 150 g fasole verde păstăi 100 g mazăre boabe 2,5 L apă 200 g spaghete 2 morcovi 2 roşii 1 ceapă albă 1 lingură ulei de măsline 1 lingură pătrunjel tocat Preparare: Se curăţă păstăile de capete şi se rup în 2; morcovii şi roşiile se curăţă şi se taie cuburi. Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte într-o cratiţă cu ulei de măsline fierbinte, alături de morcovi, se învârte cu o spatulă de lemn, iar când acestea se rumenesc, se adaugă fasolea, mazărea şi roşiile, se fierb înăbuşă la foc mic timp de 5 minute, apoi se toarnă

Reţeta zilei, Reţete de post, Supe / Ciorbe cu legume, Supe, ciorbe, borşuri | Print | 1 Opinie

Spaghete cu pui

Ingrediente: 1 linguriţă făină 1 ceaşcă bere 3 roşii 1 linguriţă sos picant 1 ceaşcă smântână măsline 300 g spaghete unt 1 ceapă 1 ceaşcă ţelină 1 ardei 150 g ciuperci 3 căţei de usturoi 1 linguriţă boia iute 3 linguriţe pătrunjel 300 g carne de pui 150 g brânză cheddar Preparare: Se fierb spaghetele şi se scurg și se amestecă cu 5 linguriţe de unt. Se taie pătrunjelul, roşiile şi carnea. Se rade brânza. Se toacă ceapa, ţelina, ardeiul, ciupercile şi usturoiul, apoi se călesc împreună, se adaugă sos picant, boia iute și se lasă un sfert de oră,

Bucătăria italiană, Carne de pasăre, Mâncăruri cu carne, Pizza şi paste, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Spaghete simple, cu ulei de măsline

Ingrediente: 450 g spaghete 3 linguriţe usturoi 3 linguriţe pătrunjel un vârf de cuţit piper boia 3 linguriţe ulei de măsline 3 linguriţe unt Preparare: Se fierb pastele în apă cu sare, apoi se scurg. Nu trebuie să fie prea moi, ci doar al dente. Între timp, se încinge ulei şi, la foc mic, se căleşte usturoiul cu boia. După un sfert de oră, când se rumeneşte, se adaugă pastele şi untul. Se amestecă şi se servesc fierbinţi.

Pizza şi paste, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Spaghete cu fasole verde şi usturoi

Ingrediente: 500 g spaghete 2 linguri ulei de măsline 500 g piept de pui fără piele, tăiat felii 500 g fasole verde 2 ardei roşii tocaţi 4 căţei de usturoi zdrobit 1-2 linguriţe praf de usturoi 60 g sos teriyaki 250 ml supă de pui sare, piper Preparare: Se fierb pastele 10 minute, se clătesc cu apă rece şi se scurg. Carnea se prăjeşte în puţin ulei, fasolea verde se căleşte la foc mic. După 7 minute se adaugă ardei, iar după alte 5, usturoiul. Se combină totul cu sos teriyaki şi supă, se dă în clocot, apoi se amestecă

Bucătăria italiană, Pizza şi paste, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Pui – LO MEIN

Ingrediente: 3 jumătăți piept de pui dezosat, fără piele 200 g mazăre albă 1 ceaşcă de morcovi, tăiaţi julien 1 ½ ceaşcă de spaghete/tăiţei chinezeşti fierţi 2 linguriţe de amidon de porumb 1 linguriţă de zahăr 2 linguriţe de apă 5 linguriţe de grăsime de pui 1 lingură de sos de soia 4 căţei de usturoi pisat 2 linguriţe de ghimbir – rădăcină tăiat felii Preparare: Se taie fâşii mici carnea de pui. Într-o oală cu capac se pune apă la fiert şi se adaugă mazărea albă, morcovii şi tăiţeii şi se lasă la fiert 10 minute. Se scurg de

Bucătăria chineză, Carne de pasăre, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Spaghete cu fasole verde şi usturoi

30 octombrie – 1724: A început construcția Bisericii Stavropoleos din București, unul dintre cele mai importante monumente de arhitectură din perioada fanariotă. 1837: A apărut Jurnalul lui Alexandru Ghica, domnul Țării Românești (1834-1842), prin care era acordat sătenilor dreptul (condiționat) de a se strămuta în orașe; “Jurnalul” a fost anulat în 1843 de noul domn, Gheorghe Bibescu (1842-1848). Ingrediente: 500 g spaghete 2 linguri ulei de măsline 500 g piept de pui fără piele, tăiat felii 500 g fasole verde 2 ardei roşii tocaţi 4 căţei de usturoi zdrobit 1-2 linguriţe praf de usturoi 60 g sos teriyaki 250 ml

Mâncăruri cu legume, Pizza şi paste, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Spaghetti Bolognese

17 februarie – În 1600 Giordano Bruno este ars pe rug pentru herezie, de către Inchiziție, în Campo de Fiore, la Roma. În 1904 are loc premiera operei lui Giacomo Puccini, Madame Butterfly, la Scala din Milano. În 1958, Papa Pius al XII-lea îl declară pe Sfântul Clare de Assisi patronul televiziunii. În 1581 se naște Fausto Poli, preot catolic italian, devenit papă cu numele de Urban al VIII-lea. Este Ziua Independenței – în Kosovo. Ingrediente: 6 felii bacon tocat/ pancetta 950 g spaghete 2 cepe tocate 3 căţei de usturoi zdrobit 750 g carne de vită (măcinată) 450 ml

Bucătăria italiană, Pizza şi paste, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Spaghete mediteraneene

26 octombrie – 1802: România: La ora 10:55, cutremur cu o magnitudine de 7,9 grade pe scara Richter; s-a prăbuşit Turnul Colţea din capitală dar şi Biserica Sfântul Nicolae din Piteşti. 1860: A fost inaugurată, în prezenţa lui Alexandru Ioan Cuza (1859-1866), Universitatea din Iaşi, cu patru facultăţi: Drept, Filosofie, Ştiinţe şi Teologie. În 1673 se naşte cărturarul Dimitrie Cantemir, scriitor şi om de ştiință român, autor al operei „Divanul sau Gâlceava înţeleptului cu lumea sau Giudeţul sufletului cu trupul”, prima lucrare filozofică românească. În 1957 moare scriitorul grec Nikos Kazantzakis, despre a cărui operă Zorba grecul – NY Times

Pizza şi paste, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Paste cu sardine

Ingrediente: 450 g spaghete 250 g sardine în ulei 100 g pesmet 180 ml ulei de măsline 80 g parmezan ras 6 căţei de usturoi 2 linguri pătrunjel verde, tocat 1 linguriţă piper negru măcinat Preparare: Se pune apă la fiert într-o oală, se sărează iar când dă în clocot se cufundă spaghetele şi se fierb vreme de 10 minute. Se strecoară apoi, se trec sub un jet de apă rece, apoi se asezonează cu ulei de măsline şi se păstrează deoparte. Se toarnă ulei de măsline într-o tigaie iar când se încinge bine se adaugă usturoiul şi se căleşte

Fructe de mare, Mâncăruri cu brânză, Mâncăruri cu carne, Peşte, Pizza şi paste | Print | Nici o opinie pana acum

Paste cu sardine

Ingrediente: 450 g spaghete 250 g sardine în ulei 100 g pesmet 180 ml ulei de măsline 80 g parmezan ras 6 căţei de usturoi 2 linguri pătrunjel verde, tocat 1 linguriţă piper negru măcinat Preparare: Se pune apă la fiert într-o oală, se sărează iar când dă în clocot se cufundă spaghetele şi se fierb vreme de 10 minute. Se strecoară apoi, se trec sub un jet de apă rece, apoi se asezonează cu ulei de măsline şi se păstrează deoparte. Se toarnă ulei de măsline într-o tigaie iar când se încinge bine se adaugă usturoiul şi se căleşte

Peşte, Pizza şi paste | Print | Nici o opinie pana acum