Arhiva

Arhiva pentru tagul: spanac

Plăcintă de spanac

Ingrediente: 500 g spanac, tocat 220 ml ulei de măsline 1 pachet foi Filo 200 g brânză feta, tăiată cuburi 2 fire de ceapă verde, tocată 2 ouă ½ linguriţă sare Preparare: Se unge o tavă cu ulei de măsline, după care se întind 2 foi plăcintă, se stropesc cu ulei, se mai pun 2 foi şi se ung cu ulei, continuând astfel până când se termină jumătate din cantitatea de foi. Se sărează spanacul, se amestecă bine cu mâna, se adaugă feta, ceapa, ouăle şi puţin ulei, se omogenizează şi se toarnă peste foile din tavă, se întinde, peste

Aperitive, Aperitive cu brânză, Aperitive cu ouă, Clătite / Plăcinte, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Piure de spanac cu feta

Ingrediente: 1 kg spanac 5 linguri făină 100 g unt 150 ml lapte 250 g feta 1 ceapă tocată 2 ouă sare Preparare: Spanacul se spală, se taie fâşii şi se fierbe 15 minute în apă cu sare. După ce se înmoaie, se scurge, se lasă să se răcească şi se macină în robotul de bucătărie. Separat, se înmoaie untul şi se căleşte puţin cu făină, se incorporează ceapa tocată, apoi, după 5 minute, laptele şi piureul de spanac. Amestecul se pune pe foc şi se fierbe 5 minute amestecând continuu, se combină cu ouăle bătute şi brânza, se mai

Aperitive, Aperitive cu brânză, Aperitive cu legume, Aperitive cu ouă, Mâncăruri cu brânză, Mâncăruri cu legume, Mâncăruri cu ouă, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Brânză cu spanac

Ingrediente: 2 căni brânză de vaci 3 căni brânză cheddar, rasă 6 ouă bătute 6 linguri margarină 1 legătură spanac, tocat mărunt 3 căni brânză mozzarella, rasă 6 linguri făină 2 cepe mici Preparare: Se amestecă brânza cheddar cu mozzarella şi brânza de vaci, apoi se adaugă făina şi ceapa călită. Deasupra, se pun ouăle bătute, margarina moale şi spanacul tocat. Se pune totul într-o tavă unsă cu ulei şi se coace cel puţin o jumătate de oră.

Aperitive, Aperitive cu brânză, Aperitive cu legume, Mâncăruri cu brânză, Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Plăcinte cu spanac

Ingrediente: 1 kg aluat simplu de pâine 500 g spanac verde tocat 125 pătrunjel verde tocat 1 linguriţă mentă uscată 125 g ceapă verde tocată 50 g seminţe de pin, prăjite un vârf de cuţit cimbru 50 ml ulei de măsline 50 ml suc de lămâie sare, piper Preparare: Se pune aluatul de pâine la loc cald, să crească. Între timp, se face un amestec din spanac, pătrunjel, mentă, ceapă, seminţe de pin şi cimbru. Compoziţia rezultată se asezo-nează, iar aluatul crescut se întinde pe o suprafaţă tapetată cu făină, într-o foaie cu grosimea de ½ cm. Aceasta se taie

Aperitive, Aperitive cu legume, Bucătăria libaneză, Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Spanac cu smântână dulce

Ingrediente: 1 kg spanac 5 g bicarbonat de sodiu 50 g unt 40 g făină 250-300 ml lapte 100 ml smântână dulce Preparare: Spanacul curăţat se pune la fiert în apă clocotită. Se adaugă în apa bicarbonatul de sodiu, astfel spanacul îşi păstrează culoarea. După 10-12 minute, spanacul se scurge de apă şi se macină sau se sfarmă prin sită. Se face un rântaş din unt şi făină, se adaugă spanacul şi apoi laptele. Se amestecă bine şi se lasă la fiert. Se pune sare după gust. La servire se poate adăuga smântână sau frişcă (laptele se poate înlocui cu

Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei | Print | 2 Opinii

Salată de ton cu portocale şi spanac

Ingrediente: 1 ceaşcă spanac 1 ceaşcă salată verde 1 ceaşcă pepene galben 1 portocală Maioneză vegetală 1 ceaşcă paste 3 ceşti ton sare piper Preparare: Se taie spanacul şi salata verde. Apoi pepenele şi portocala se taie felii. Se fierb pastele cu sare, al dente, după care se amestecă cu legumele şi fructele menţionate. Se adaugă tonul, maioneză, sare şi piper, după gust. Se lasă câteva ore la rece înainte de servire.

Reţeta săptămânii, Reţeta zilei, Reţete de post, Salate, Salate cu fructe, Salate cu legume, Salate cu peşte | Print | Nici o opinie pana acum

Supă de spanac cu orez

Ingrediente: 500 g legume: pătrunjel, mărar, frunze de coriandru, spanac și cozi de ceapă 100 g orez cu bob lung 100 g mazăre 100 g fasole boabe 100 g linte 3 cepe mari 500 g carne de miel ½ lingură șofran sare și piper după gust ulei Preparare: Se lasă în apă la înmuiat mazărea, fasolea și lintea 5 ore. Se curăță de coajă și se feliază ceapa, după care se călește până prinde culoare. Carnea se taie cubulețe și se călește cu ceapa 7-8 minute, se adaugă mazărea, fasolea, lintea, șofranul, sarea cu piperul în 3 litri de apă

Reţeta zilei, Supe / Ciorbe cu carne, Supe, ciorbe, borşuri | Print | Nici o opinie pana acum

Supă de spanac (Palak Ka Shorba)

Ingrediente: 1 lingură ulei de măsline sau unt ¼ chimen 1 ceapă roşie, curăţată, tocată 1 ½ linguriţă ghimbir ¼ boia iute sare 2 căni supă de legume 400 g spanac tocat ¼ gulie ¼ linguriţă şofran Preparare: Se încălzeşte uleiul sau untul (ghee). Se adaugă chimenul şi se amestecă un minut, până ce începe să i se simtă aroma. Se adaugă ceapa, ghimbirul şi gulia. Se fierbe totul 5 minute la foc mediu. Se adaugă pe rând şofranul, boiaua, sarea şi supa de legume. Se acoperă şi se fierbe 20 de minute, până ce gulia se înmoaie. Se adaugă

Reţeta zilei, Supe / Ciorbe cu legume, Supe, ciorbe, borşuri | Print | Nici o opinie pana acum

Supă-cremă de spanac

Ingrediente: 300 g spanac 1 ceaşcă ceapă 5 linguriţe unt 3 cartofi 1 ceaşcă supă 1 ceaşcă apă condimente pentru legume 3 ceşti smântână sare, piper, după gust Preparare: Se toacă ceapa, iar cartofi se curăţă şi se taie cuburi. În aceeaşi ordine se pun în tigaia cu ulei încins. Când ceapa și cartofii se înmoaie, se adaugă supa şi apa, se condimentează şi se dă în clocot. După 20 de minute de fierbere, când cartofii se înmoaie cât de cât, se adaugă spanacul tocat. Când şi acesta este gata, supa-amestec se macină în robotul de bucătărie. Crema obţinută se

Reţeta săptămânii, Reţeta zilei, Supe / Ciorbe cu legume, Supe, ciorbe, borşuri | Print | Nici o opinie pana acum

Spanac cu ouă și pesmet

Ingrediente: 1½ kg spanac 3 ouă 150 g pesmet 100 g unt 3 căţei de usturoi sare, piper Preparare: Se bat ouăle şi se amestecă cu usturoi zdrobit, sare și piper. Spanacul se spală, se scurge, se suprapun câteva frunze și se rulează împreună, vor fi mai multe rulouri, care apoi se dau toate prin făină, prin ou și prin pesmet. Se rumenesc în unt până devin aurii.

Mâncăruri cu legume, Mâncăruri cu ouă, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum