Arhiva

Arhiva pentru tagul: sparanghel

Paste asortate cu sparanghel

Ingrediente: 500 g sparanghel 1 ceaşcă supă 300 g ciuperci 300 g paste fidea 1 linguriţă ulei de măsline un vârf de cuţit piper 1 ceaşcă brânză parmezan Preparare: Se taie sparanghelul bucăţi mici, se taie ciupercile felii, iar parmezanul se rade pe răzătoarea mare. Se fierbe fideaua şi se scurge. Sparanghelul se căleşte la foc mic câteva minute. Se adaugă supa şi ciupercile şi se fierb la un loc, 10 minute. Pastele se aşază pe platou şi se amestecă cu sparanghelul. Deasupra se rade parmezan şi se serveşte imediat.

Mâncăruri cu legume, Pizza şi paste, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Legume înăbuşite cu pui sau creveţi

Ingrediente: 1 vârf de cuţit zahăr 3 linguriţe sos de peşte 1 ceaşcă morcovi curăţaţi şi tăiaţi rondele subţiri 5 linguriţe ulei 200 g carne de pui sau crevete 1 ceaşcă ciuperci, tăiate felii subţiri 5 linguriţe apă 1 ceaşcă sparanghel, tăiat cuburi 3 linguriţe usturoi, zdrobit 1 ceaşcă conopidă, tăiată mărunt Preparare: Se prăjeşte usturoiul cu carnea de pui sau crevete. Când se rumenesc se adaugă conopida, ciupercile şi apa. Se fierb până se înmoaie. Se adaugă sosul de peşte, sparanghelul şi morcovii şi se condimentează cu zahăr. Se amestecă bine şi se aşază pe platou. Se serveşte cu

Bucătăria thailandeză, Carne de pasăre, Fructe de mare, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Sufleu de sparanghel

Ingrediente: 500 g sparanghel curăţat, tăiat mărunt 60 g ceapă verde 1 căţel de usturoi tocat 1 linguriţă cimbru proaspăt tocat 4 linguri unt 125 g pesmet 3 linguri făină 375 ml lapte 125 g brânză gruyère un vârf de cuţit nucşoară măcinată un vârf de cuţit muştar boabe măcinat un vârf de cuţit ghimbir măcinat sare, piper 3 gălbenuşuri 5 albuşuri Preparare: Sparanghelul se opăreşte 2 minute în apă cu sare, apoi se scurge şi se clăteşte cu apă rece să se răcească. Se încinge 1 lingură de unt, se adaugă ceapa verde, usturoiul, cimbrul şi se călesc împreună

Aperitive, Aperitive cu legume, Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Salată cu brânză halloumi, sparanghel și zucchini

Ingrediente: 1 ceașcă roșii cherry 1 linguriță ulei de măsline sare, piper, după gust 1 mână de sparanghel 1 dovlecel zucchini 1 linguriță ulei de măsline 200 g brânză halloumi ½ lămâie, doar sucul 2 lingurițe pastă de busuioc 1 lingură ulei de măsline ½ lămâie, doar zeama 2 mâini de spanac proaspăt Preparare: Se taie roșiile în două, se dau prin puțin ulei de măsline, se sărează, piperează și se pun cu fața în jos pe o hârtie de copt, se introduc la cuptor 8 minute. Separat, se fierbe sparanghelul, apoi se răcește. Zucchini se feliază și, împreună cu

Reţeta zilei, Salate, Salate cu brânză | Print | Nici o opinie pana acum

Plăcintă de sparanghel

Ingrediente: 3 linguriţe ulei de măsline 1 ceapă albă un vârf de cuţit sare 500 g sparanghel 5 ouă 1 ceaşcă brânză Gruyère Preparare: Se taie ceapa rondele, iar sparanghelul se taie pe diagonală bucăţi de 1-2 centimetri. Se încinge ulei în tigaie, se dă focul la putere medie şi se adaugă ceapa care se căleşte puţin cu sare, până se înmoaie. După 3 minute se adaugă sparanghelul. Se acoperă şi se lasă 7 minute la foc mic până ce şi acesta se înmoaie. Ouăle se bat şi se toarnă peste amestec. Se prăjesc 3 minute pentru că nu trebuie

Aperitive, Aperitive cu legume, Clătite / Plăcinte, Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Salată de sparanghel cu mandarine

Ingrediente: 400 g sparanghel 200 g compot de mandarine 1 ardei gras, verde Pentru sos: 5 linguri ulei 2 linguri oţet din vin 1 lingură coniac 1 pliculeţ de zahăr sare, piper, după gust Preparare: Se curăţă şi se spală sparanghelul, apoi se fierbe în apă clocotită, cu sare. Se scoate, se scurge şi se taie bucăţi de 4 cm lungime. Feliile de mandarine din compot se scurg de sirop. Ardeiul se curăţă de cotor şi seminţe şi se taie fâşii foarte subţiri. Se amestecă toate ingredientele, deasupra se toarnă sosul format din combinarea ingredientelor pentru sos. Se serveşte rece.

Reţeta zilei, Salate, Salate cu legume | Print | Nici o opinie pana acum

Sparanghel la tigaie

12 octombrie – 1872: Decret imperial privind înființarea Universității din Cluj, în limba maghiară, cu patru facultăți: filosofie și litere, matematica și științele naturii, drept și medicină. 1925: A fost inaugurată Universitatea Guadalajara din Mexic. 1946: A fost înființat Institutul de Endocrinologie “C.I. Parhon”, din București. Ingrediente: ulei de arahide pentru prăjit sparanghel proaspăt 1 gălbenuş 1 vârf de cuţit praf de copt 1 vârf de cuţit sare de mare 1 vârf de cuţit muştar uscat felii de lămâie, pentru decor 1 cană apă rece 1 cană făină integrală sos pentru a înmuia crochetele de sparanghel Preparare: Se pune ulei

Aperitive, Aperitive cu legume, Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Supă de sparanghel

10 septembrie – 1960: La Jocurile Olimpice de la Roma, Iolanda Balaș, supranumită de gazde la grande bionda, a sărit 1,85 metri și a câștigat medalia olimpică de aur la o diferență de 14 cm față de următoarea clasată. În total România a obținut 10 medalii (3 aur, 1 argint, 6 bronz). 1964: Prima audiție, în țară, a poemului simfonic Vox Maris de George Enescu, interpretat de Orchestra Simfonică a Radioteleviziunii Române, dirijată de Iosif Conta. Supă de sparanghel Ingrediente: 600 g sparanghel 2 ouă 40 g făină 60 g unt Sare, piper 150 g smântână Pătrunjel proaspăt, tocat Preparare:

Bucătăria franceză, Reţeta zilei, Supe / Ciorbe cu legume | Print | Nici o opinie pana acum

Supă de sparanghel

22 iulie – Moare în 1938 compozitorul român Ionel Fernic, preocupat de proză, poezie, textier de romanțe: „Într-o zi stăteam acasă şi exersam la pian. Simţeam oarecare inspiraţie în acel moment şi am luat hârtia şi condeiul în mână. După o muncă de o jumătate de oră, am compus «Minciuna», primul meu tango. Primul meu succes nu m-a îmbătat deloc, căci îmi dădeam seama cât e de ieftin, dar trebuia să trăiesc şi m-am pus cu nădejde pe lucru, luptând din răsputeri să escaladez, cât era cu putinţă, zidurile banalităţii.” —Ionel Fernic.A devenit autorul a peste 400 de șlagăre, care

Reţeta zilei, Supe / Ciorbe cu legume, Supe, ciorbe, borşuri | Print | Nici o opinie pana acum

Salată de sparanghel cu ouă

Ingrediente: 3 ardei 1 castravete 3 ceşti sparanghel 5 linguriţe ulei 1 salată verde mărar 3 ouă pătrunjel 3 linguriţe oţet Preparare: Se toacă salata, ardeii şi castravetele. Se fierb ouăle şi se taie felii. Se amestecă cu legumele. Se face un sos din ulei, oţet, sare, piper. Se toarnă peste salată. Se condimentează şi se lasă câteva minute la rece înainte de servire. Se decorează cu verdeaţă.

Reţete de Paşti, Salate, Salate cu legume, Salate cu ouă | Print | Nici o opinie pana acum