Arhiva

Arhiva pentru tagul: stafide

Rulouri de varză cu stafide şi seminţe de floarea-soarelui

Ingrediente: 1 varză mare 3 linguriţe ulei de măsline 1 ceaşcă ceapă tocată 1 ceaşcă orez brun 3 ceşti supă 3 linguriţe stafide 5 linguriţe seminţe decojite de floarea-soarelui un vârf de cuţit chimen măcinat bine un vârf de cuţit cardamom pisat sare, piper, după gust 3 conserve de roşii cu suc 250 ml apă 1 linguriţă zahăr Preparare: Se dă apă în clocot. Se adaugă varza şi se opăreşte până se înmoaie, un sfert de oră. Se scurge şi se lasă să se răcească. Se încinge ulei în tigaie, se adaugă ceapa tocată şi se căleşte 3 minute amestecând

Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei, Reţete de post | Print | Nici o opinie pana acum

Prăjitură cu gem de gutuie fructe uscate

Ingrediente: 1 ou 80 g unt 250 g zahăr pudră 1 lingură vanilie 250 ml lapte 1 lingură praf de copt 500 g făină sare Crema 150 g gem de gutuie 250 ml apă 50 g zahăr 3 linguri făină 100 g stafide 100 g nucă tocată 100 g curmale 3 linguri suc de lămâie 100 g unt 1 linguriţă esenţă de portocale Preparare: Se bat gălbenuşuri cu unt şi zahăr, se adaugă făină, praf de copt, vanilie, sare şi lapte, se omogenizează totul bine, se incorporează albuşul bătut spumă şi se dă totul la cuptor. Se coace în tavă

Deserturi, Prăjituri, Prăjituri cu fructe | Print | Nici o opinie pana acum

Mâncare de varză dulce

Ingrediente: 1 ceaşcă apă un vârf de cuţit scorţişoară sare 1 ceaşcă stafide ulei 1 varză mică 1 ceapă 1 măr Preparare: Se taie varza cât mai mărunt. Se toacă mărul şi ceapa felii subţiri. Se călesc în ulei. Se amestecă mereu, se adaugă stafidele. Se adaugă apa şi se mai lasă 15-20 de minute la foc mic. Se condimentează cu sare şi scorţişoară. Se serveşte fierbinte.

Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei, Reţete de post | Print | Nici o opinie pana acum

Salată de orez cu tahini

Ingrediente: 1 ardei verde 5 linguri tahini 5 linguri iaurt 1 morcov 100 g varză tocata 1 linguriţă suc de lămâie sare piper 3 linguriţe stafide 3 linguriţe nuci caju 500 g orez brun fiert Preparare: Se taie ardeiul fasii subtiri, se rade morcovul. Se amestecă ingredientele de mai sus cu varza, orezul fiert, stafide şi nuci caju. Se amestecă tahini cu iaurt şi suc de lămâie, se condimentează cu sare şi piper, după gust. Sosul obţinut se toarnă peste salata descrisă. Se omogenizeaza.

Bucătăria braziliană, Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Umplutură de brânză de vaci

Ingrediente: 500 g brânză de vaci 3-4 linguri miere 3 linguri griş 1 lingură făină 100 g unt 50 g stafide 2 ouă 2 linguri rom Un vârf cuţit de sare Coajă de lămâie Preparare: Brânza se sfarmă cu furculiţa şi se amestecă apoi cu untul înmuiat şi ouăle întregi, puse pe rând. Se adaugă grişul, făina, stafidele, sarea, romul şi coaja rasă de lămâie. Se poate folosi la umplerea brânzoaicelor, rulouri, plăcinte, clătite.

Aperitive, Aperitive cu brânză, Mâncăruri cu brânză, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Salată de orez cu tahini

24 octombrie – 1929: Bursa din New York se prăbușește. Această zi a rămas în istoria Bursei cu numele de „Joia Neagră”. 1931: Al Capone va fi condamnat cu 50.000 dolari și 11 ani închisoare pentru evaziune fiscală. 1931: Va fi inaugurat podul George Washington Bridge între New York City și New Jersey. Ingrediente: 1 ardei verde 5 linguri tahini 5 linguri iaurt 1 morcov 100 g varză 1 linguriţă suc de lămâie sare piper 3 linguriţe stafide 3 linguriţe nuci caju 500 g orez brun fiert Preparare: Se toacă varza, se toacă ardeiul, se rade morcovul. Se amestecă ingredientele

Orez, Reţeta săptămânii, Reţeta zilei, Salate, Salate cu legume | Print | Nici o opinie pana acum

Salată de dovlecel cu busuioc

18 octombrie – 1881: Inaugurarea liniei ferate Buzău – Mărășești, prima linie de cale ferată construită de inginerii români. 1968: Atleții americani Tommie Smith și John Carlos, câștigători ai medaliilor de aur, respectiv bronz, în proba de 200 de metri sprint, la Jocurile Olimpice de la Mexico City, sunt excluși din lotul american și din satul olimpic. Decizia a fost luată după ce, la ceremonia de înmânare a medaliilor, cei doi protestaseră față de situația populației de culoare din SUA, făcând salutul specific organizației “Black Power”. Ingrediente: sare câteva linguriţe zeamă de aguridă sau suc de lămâie 3 căţei de

Reţeta zilei, Salate, Salate cu legume | Print | Nici o opinie pana acum

Chifteluţe dulci din morcovi

15 septembrie – În 1774 a început prima domnie a lui Alexandru Ipsilanti în Țara Românească (1774-1782); a reaorganizat fiscalitatea și administrația, iar în domeniul justiției, a promulgat un nou cod de legi – „Pravilniceasca condică”. În 1254 se naşte Marco Polo, călător şi scriitor veneţian, iar în 1922 moare Ştefan Hepites, fizician şi meteorolog român. Chifteluţe dulci din morcovi Ingrediente: 8 căni morcovi raşi 4 linguri ghee (unt topit) 6 căni lapte 2 căni zahăr câtea migdale şi nuci caju şofran sau pudră de cardamom 3 linguri de stafide Preparare: Într-o tigaie se încing 2 linguriţe de ghee şi

Aperitive cu legume, Bucătăria indiană, Chiftele şi găluşte, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Pască cu brânză de vacă (1)

Pentru aluat: 1 kg făină 500 ml lapte 10 ouă 400 g zahăr 50 ml ulei 250 g unt 50 g drojdie Coajă rasă de lămâie stafide Vanilie baton Sare Umplutura: 1 kg brânză de vacă 6 gălbenuşuri 6 albuşuri 200 g zahăr 2 linguri făină 2 linguri griş 25 g stafide Coajă rasă de lămâie Vanilie sare Se prepară maiaua astfel: se opăresc 6 linguri de făină cu lapte clocotit, amestecându-se cu o lingură de lemn pentru a nu se face cocoloaşe, apoi se lasă puţin să se răcească. Se înmoaie drojdia într-o ceaşcă de lapte călduţ, în care

Mâncăruri cu brânză, Mâncăruri cu ouă, Pâine şi patiserie, Reţeta zilei, Reţete de Paşti | Print | Nici o opinie pana acum

Pâinișoară cu zucchini

Ingrediente: 2 căni făină 1 linguriță praf de copt 1 linguriţă sare 3 linguriţe scorţişoară 3 ouă 1 cană ulei vegetal 1 ½ linguriță zahăr 2 căni dovlecel ras 2 linguriţe vanilie 1 cană alune tocate 1 cană stafide Preparare: Se amestecă făina cu praful de copt, sarea şi scorţişoara măcinată. Se face un amestec din ouă, zahăr, dovlecel şi vanilie. Se pune totul într-un bol şi se bate, apoi se încorporează făina. Pasta obţinută se amestecă cu stafidele şi alunele, apoi se toarnă pe o tavă unsă şi se coace 40 de minute până creşte şi se rumeneşte. Se

Pâine şi patiserie, Reţete de post | Print | Nici o opinie pana acum