Arhiva

Arhiva pentru tagul: suc

Salată cu ghimbir

Ingrediente: ½ kg ridichi, rase 1 rădăcină ghimbir, tăiat felii subţiri 1 roşie, tocată 2 linguriţe suc de lămâie 1 ardei iute verde frunze proaspete de coriandru sare Preparare: Se sărează ridichile, se pun deoparte 5 minute. Se storc de zeamă. Se adaugă feliile de ghimbir, ardeiul iute şi roşia, frunzele de coriandru şi sucul de lămâie. Se amestecă bine toate ingredientele.

Reţeta săptămânii, Reţeta zilei, Reţete de post, Salate, Salate cu legume | Print | Nici o opinie pana acum

Mâncare bulgărească de carne şi legume

Ingrediente: 1 kg carne de vită tăiată cuburi 1 vânătă mare 4 cartofi tăiaţi cuburi 4 roşii tăiate cuburi 100 g fasole verde tăiată 2 ardei tocaţi 3 linguri unt 2 ouă 1 lingură făină sucul de la ½ lămâie sare, piper Preparare: Se taie vânăta felii şi se sărează, se lasă 1 oră la înmuiat, după care se scurge, se taie cuburi şi se amestecă cu cartofii, roşiile, fasolea verde şi ardeii. Carnea tăiată cuburi se condimentează cu sare şi piper, după gust, se prăjeşte pe ambele părţi, se acoperă cu apă şi se lasă 30 de minute să

Bucătăria bulgară, Carne de vită, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Salată de gulii

Ingrediente: 2 gulii tinere Sucul de la ½ lămâie 1 linguriţă miere 1 ceapă tocată Câteva fire pătrunjel Felii de lămâie Ulei, sare Preparare: Se curăţă guliile de coajă apoi se dau pe răzătoarea mică, se incorporează mierea şi ceapa. Se sărează după gust, se stropeşte cu ulei şi zeama de lămâie. Se aşază în salatieră şi se ornează cu pătrunjel şi felii de lămâie.

Mâncăruri cu legume, Reţeta zilei, Salate, Salate cu legume | Print | Nici o opinie pana acum

Plăcintă cu lămâie

29 octombrie – 1947: Are loc, la București, în sala de festivități a Școlii Superioare de Război, procesul intentat conducătorilor Partidului Național-Țărănesc, în frunte cu Iuliu Maniu. 1967: S-a inaugurat Stadionul Central din Craiova, cu ocazia meciului internațional de fotbal dintre echipele României și Poloniei. 1974: Se deschide sesiunea Marii Adunări Naționale, la care se adoptă mai multe legi, între care Legea retribuirii după cantitatea și calitatea muncii, Legea privind sistematizarea teritoriului și localităților. Ingrediente: 250 g făină 60 g margarină 3 gălbenuşuri 1 lingură amidon 25 gelatină 200 ml suc de lămâie 1 lingură coajă rasă de lămâie 1

Clătite / Plăcinte, Deserturi, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Salată de dovlecei

5 mai – În 1921 – Coco Chanel introduce pe piață renumitul parfum Chanel no 5, descris de tabloide ca parfumul cel mai legendar din lumea întreagă. Casa Chanel, conform statisticilor efectuale, estimează că la fiecare 55 de secunde se vinde câte o sticluță din acest parfum. A fost lansat pe piață de Crăciun, în 1921, ca și recompensă pentru cei mai fideli cumpărători (100 sticluțe), a intrat în vânzare doar în 1922. Ingrediente: 2 dovlecei 1 linguriță suc de lămâie 10 ml ulei Sare Mărar verde Preparare: Dovleceii, curățați și tăiați felii, se fierb în apă cu sare, se

Reţeta zilei, Reţete de post, Salate, Salate cu legume | Print | 3 Opinii

Plăcinte cu spanac

16 februarie – În această lună, ziua a şaisprezecea, pomenirea sfinţilor mucenici: Pamfil, Valent, Pavel, Seleuc, Porfiriu, Iulian, Teodul, Ilie, Ieremia, Isaia, Samuil şi Daniil. Aceşti măreţi mucenici, în anul al şaselea al prigoanei lui Diocleţian împotriva creştinilor, au fost aduşi la mucenicie, din multe cetăţi şi din felurite chipuri de viaţă, de meşteşuguri şi de dregătorii, uniţi fiind însă numai prin credinţa lui Hristos.( www.calendar-ortodox.ro) Ingrediente: 1 kg faină 1 kg spanac 3 roşii tocate 3 căţei de usturoi zdrobit 65 g mentă verde tocată 250 ml ulei de măsline 20 g drojdie 1/2 lingură zahăr 250 ml apă

Clătite / Plăcinte, Reţete de post | Print | Nici o opinie pana acum

Halawe Bjibne (halva de griş cu brânză)

reţetă oferită de Nadia Turcu Ca şi unitate de măsură se foloseşte o cană sau un pahar de 250 ml, excepţie: la această reţetă nu se ţine cont de faptul că ingredientele cântăresc diferit – cele lichide şi cele solide. Pentru qatar: 300 ml apă rece 200 g zahăr 3-4 linguri apă de flori de portocal sau puţin suc de lămâie Pentru halva: 1 pahar de griş (250 g) 1 pahar zahăr (250 ml) 2 pahare cu apă (500 ml) 500 g brânză mozzarella, tăiată cuburi 2 linguri unt Pentru umplutură: 1 pahar lapte (250 ml) 200 ml smântână dulce,

Reţete cu poze, Reţetele voastre | Print | 1 Opinie

Pui cu alune caju

28 octombrie – 1538: Prima Universitate în Lumea Nouă, la San Domingo a fost fondată Universidad Santo Tomás de Aquino; fondatorul ei Papa Paul al III-lea. Este Ziua Naţională a Greciei, a cărei deviză este „Libertate sau Moarte”. Pe 28 octombrie 1931 se năștea, la Tighina, actorul Ilarion Ciobanu, a cărui carieră actoricească a fost precedată de “o lungă caravană de meserii: hamal, ţăran cu sapa, tractorist, miner, săpător, tâmplar, şofer, marinar, pescar”. Pe 28 octombrie 1704 a murit John Locke, filozof și om politic englez, a fundamentat orientarea senzualistă în teoria cunoașterii, opera sa cea mai cunoscută fiind Eseu

Carne de pasăre, Mâncăruri cu carne, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

Dulceaţă de struguri negri cu stafide

5 octombrie marchează data la care flota lui Heraclius preia Constantinopole (anul 610), este data la care are loc la Veneţia premiera operei lui Carlo Goldoni „Il teatro comica” (anul 1750), momentul în care Bulgaria îşi declară independenţa faţă de Turcia, iar Ferdinand I devin ţar (1908), în 1988 Brazilia adoptă Constituţia. 5 octombrie este Ziua Internaţională a Profesorilor. În 1902 se naşte Zaharia Stancu, poet, prozator şi ziarist român, iar în 1830 moare Dinicu Golescu, cărturar şi memorialist român. În 5 octombrie 1989 Dalai Lama primeşte premiul Nobel pentru pace. Ingrediente: 800 g boabe de struguri negri 200 g

Deserturi, Murături şi conserve, Reţeta zilei | Print | Nici o opinie pana acum

File de porc cu mango

Ingrediente: 1 bucată file de porc (de 1 kg) 1 ceapă roşie 2 căţei de usturoi 4 mango 1 ardei 250 ml suc de mango 250 ml supă de pui 1 lingură zahăr brun 1 linguri coriandru 1 linguriţă scorţişoară 1 linguriţă ghimbir măcinat 1 vârf de cuţit sare ulei foaie de copt Preparare: Se toacă ceapa şi se căleşte în puţin ulei încins. Mango se taie felii groase şi se adaugă la ceapa călită, alături de zahăr, ghimbir şi scorţişoară. Ardeiul se toacă mărunt, la fel şi usturoiul, apoi se împrăştie în compoziţia de mai sus, se condimentează cu

Carne de porc, Mâncăruri cu carne | Print | Nici o opinie pana acum